Od paru miesięcy spaceruję po Waszych pięknych ogrodach i je podziwiam

Jestem Sosenki 4 (Marzena). Zachęcona przez kilka osób postanowiłam założyć swój wątek i pokazać mój świat.
Mieszkam w starym siedlisku wiejskim, odziedziczonym po przodkach, mieszkali tu pradziadkowie, dziadkowie, rodzice i ja jako dziecko.
Wprowadziłam się tu w 2005r, ale jakoś nie miałam ani czasu, ani pomysłu, no i pieniędzy na zakładanie ogrodu. Na nieuprawianym polu wyrosły sosny samosiejki, m.in. 4 z mojego nicka. Rosną tu też akacje no i duży ok.80-letni dąb, jednak sosny dominują jakto na piaskach. W moim przypadku trochę trudno mówić o ogrodzie, bo jest to kawałek pola niezupełnie ogrodzony i stare zapuszczone podwórko z "wdzięcznymi" ruinami walącej się obory na kamiennej podmurówce.
Tak na "poważnie" zaczęłam sadzić cośkolwiek jesienią, wtedy to moja pasja zaczęła się rozwijać. Kupiłam małe sadzonki i na efekty będę czekać latami, więc bardzo proszę o wyrozumiałość. Nie znałam wtedy jeszcze forum i kupiłam kilka roślin niekoniecznie dobrych na piaski.
Będzie mi bardzo miło, jak zajrzycie do mnie i podzielicie się wiedzą i pomożecie w urządzaniu mojego ogrodu.
Moje siedlisko jest miejscem bardzo przyjaznym dla wszelkiego rodzaju zwierzątek. Mieszkają u nas 3 sunie, 2 koty, 2 króliki i niezliczone ilości ptaków o każdej porze roku.
To tak w skrócie o moim miejscu na ziemi. W kolejnych postach pokażę zaczątki rabatek i zaproszę do wspólnego planowania nasadzeń. Bardzo będę wdzięczna za każdą pomoc.