Tadeuszu, dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście jest jak piszesz, w końcu obydwa moje kielichowce wystartowały, mają listki, ale mizerne są i małe, szczególnie jeden. Wyplewiłam okoliczne chwasty, przynajmniej je widać teraz i mają trochę słońca. Podlewam je, bo jest susza i liczę, ze w końcu wzmocnią swój system korzeniowy, bo inaczej po każdej zimie będę takie chuderlawe. Mozę powinnam podlać je jakimś nawozem do ukorzeniania?tadeusz48 pisze:Kielichowiec, startuje z wypuszczeniem listków dość późno i nie powinno być obaw że przemarzł, , a nawet gdyby to się stało to zazwyczaj wyrastają z korzenia nowe pędy i szybko nadrabia straty pozimowe. Aby roślina szybko rosła musi sobie wytworzyć silny system korzeniowy, jak już to zrobi, to wtedy rozpoczyna szybki wzrost.
Ranczo Nokły cz. 5.
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ranczo Nokły cz. 5.
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Azalie i różaneczniki uwielbiam ! U ciebie są wyjątkowo piękne - okazałe i zdrowiutkie .
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Tadeuszu. Przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale przybiegłam podziękować za wspaniałe chwile na Zlocie ja i mój M bardzo się cieszymy, że mogliśmy poznać Ciebie osobiście i Twoją Justysię. Ogród Twój niesamowicie cudny, tylko echy i achy- pięknie. Mam nadzieję, że powtórzymy spotkanie za rok. Pozdrawiam Was mocno i ściskam z całych sił. Buziaki. Pozdrowienia również dla Tereni.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tadeusz miło było Cię znowu zobaczyć , zaglądam i czekam na iryski , nie wszystkie ci jeszcze zakwitły?
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witaj Tadeuszu!
Zawsze z niecierpliwością czekam na kolejną sesję fotograficzną z Twojego ogrodu. Z reguły skupiałeś się na drzewach i krzewach. Okazuje się, że u Ciebie mnóstwo kwiatuszków, pięknych kwiatuszków
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia i informacje ze szklarni i warzywnika.
Mój kupiony jesienią kielichowiec okazał się niewypałem (jak większość roślin z tej szkółki). Niby nie przemarzł, ale po jakimś czasie po prostu zniknął.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nokły majem wygląda przepięknie.... ....niesamowite te azalie...a zieleń iglaków to tylko u was moze tak czarować nasyconym kolorem...pięknie
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Jak zwykle piekny i wypielęgnowany ogrod. Zazdroszczę przede wszystkim tej przestrzeni.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
Takich widoków to tylko pozazdrościć!! Piękne
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Tadziu!
Przede wszystkim gdzie jest Twoja czapeczka,tak się do tego dawnego wyglądu przyzwyczaiłem,że w pierwszej chwili pomyślałem sobie o pomyłce strony.Ogród wspaniale przygotowany do nowego sezonu i cieszy wszystkich,którzy po nim spacerują.Szkoda,że Maja tego nie widziała miałaby wspaniały temat do pokazania.Cieszymy się,że nie długo się spotkamy u Ciebie a może kiedyś i u nas.
Pozdrowienia dla Justynki od całej załogi leśnego ogrodu
Przede wszystkim gdzie jest Twoja czapeczka,tak się do tego dawnego wyglądu przyzwyczaiłem,że w pierwszej chwili pomyślałem sobie o pomyłce strony.Ogród wspaniale przygotowany do nowego sezonu i cieszy wszystkich,którzy po nim spacerują.Szkoda,że Maja tego nie widziała miałaby wspaniały temat do pokazania.Cieszymy się,że nie długo się spotkamy u Ciebie a może kiedyś i u nas.
Pozdrowienia dla Justynki od całej załogi leśnego ogrodu
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Też mi czapeczki brakuje Ale widać nie tylko kobiety zmienne są
Podglądam systematycznie nowiutkie zdjęcia i jak zawsze widoki niesamowite.
Tadziu nie wiem czy tylko ja nie widzę części zdjęć? Mam napis ''częściowo niedostępne''.
Podglądam systematycznie nowiutkie zdjęcia i jak zawsze widoki niesamowite.
Tadziu nie wiem czy tylko ja nie widzę części zdjęć? Mam napis ''częściowo niedostępne''.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 6 cze 2012, o 20:51
Ładnie to wygląda pamiętam jakie były początki tego ogrodu jak on wyglądał ile pracy się włożyło , to ognisko ,pokrzywy,wykopywanie stawu ,kiedy to było .
witam, piękne iglaki są u was muszę was mieć na oku piękny duży ogród, a trawniczek jak marzenie ...
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Witaj Tadeuszu ....podglądam Nokły dość często i podziwiam jak pięknie wszystko pnie się do góry...cieszę się że chociaż chwilę dane nam było porozmawiać na zjeździe w Sulejowie, bo ze wszystkimi nawet nie było szans się zapoznać i porozmawiać...jednym słowem za krótko to było...Pozdrawiam serdecznie..
Pozdrawiam... Alina .