Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Agusiu wróciłaś ;:138 ;:138 W końcu, bo ja już wieczorami chlipałam w poduszkę z tęsknoty ;:145 ;:145
Zaraz Cię zagonimy za to malowanie balkonu ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, gratuluje piąteczki, a kwiatuszki kwitną cudnie. A hojkowy zapach chyb a w całym pokoju się unosi?.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

hej hej :wit wszystkim
Filigranowa27 pisze:hojkowy zapach chyb a w całym pokoju się unosi

tak dokładnie, wieczorem można się poddusić lekutko
Niunia1981 pisze:ja już wieczorami chlipałam w poduszkę z tęsknoty

;:168 no ja myślę! hehe a tak serio to cieszę się, że mnie Tobie brakowało ;:224

ja w sumie za całym tym szkoleniem i integrowaniem się to nie interesowałam się niczym a tu tyle tęskniących buziek i nawet kwiatki dały sobie radę ;:224 cudownie ;:4 choć w pracy padło "o rany... znowu się zacznie... :wink: "

Niunia1981 pisze:Brawa dla M że zdał egzamin zielonych, no proszę jaki dyplomata gadał
justus27 pisze:Super, że roślinki żyją i kwitną, nawet. Podziwiam Twojego M - że Umiał się z nimi obchodzić.

aż i mnie zaskoczył ;:202 bo choć raz ktoś zrozumiał co mówiłam, lepiej przesuszyć niż przelać ;:108
arlet3 pisze:Mężowi zrób zakaz podlewania, albo miarkę ile ma wlać do każdej doniczki

Arletko witaj kochana ;:196
mężowi rzuciłam kilka info w formie ustnej, nie miałam czasu na robienie miarek czy karteczek, dopowiedziałam jedynie, żeby nie utopił i sobie poradził, bo przecież rozmawiał z zielonymi :;230

7vstyna, Henryku, oksi, Stokrotkania, Krysia - dziękuję ;:196

rapunzel pisze:zazdroszczę zgubionych kilogramów

ja sobie niestety nie zazdroszczę, bo wagę miałam... akurat, a teraz wszystko na mnie wisi ;:222 i co niby nowe ciuchy mam kupować? ;:223 ech...
doromichu pisze:Mniodkowa ale 24 to już wracasz na maxa wyuczona chyba co
Szkoda,ze oni Cie tam o kwiatkach nie ucza (bylabys najmadrzejsza)

tak, wyuczona, choć coś mi po powrocie wspomniano, że jest plan na kolejny kurs mnie wysłać :;230 a, że w te same miejsce to ja nawet nie interesuję się jaki to kurs - byleby jechać :;230
o kwiatkach to nie byłabym najmądrzejsza niestety, po powrocie Celinka napisała mi zapytanie czy chcę jeszcze pewną roślinkę a ja zbaraniałam o czym ona do mnie mówi ;:202 kwiatki przeżyły moją nieobecność i obawiam się, że po powrocie popadają jak zacznę się nimi opiekować :;230
Niunia1981 pisze:Zaraz Cię zagonimy za to malowanie balkonu

mi to się nie chce, lepiej zagońcie mego M :;230 choć powiedział, że w tygodniu będziemy malować... no zobaczymy...
kohleria pisze:na naszym bazarze koleusów co najmniej 10 rodzajów.

tym na mieście czy tym tygodniowym? choć mi to żadna różnica, bo ten na mieście zamykają zanim ja z pracy wyjdę a na ten tygodniowy nie mam kiedy jechać...
co z tego, że balkon pomaluję jak nie będę miała kiedy kwiatków kupić...? :;230 i tak to lato minie....
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

:wit Miodkowa ;:138 .
Te koleusy to nie bardzo miały ochotę aż tyle czasu na Ciebie czekać :roll: ?
W sobotę na bazarze miastowym były już tylko malutkie i może ze 2 rodzaje tylko.
Przy Bakałarzewskiej nie byłam ;:224 .
Kurcze blade, jak widzę koleusy, to Ty mi w oczach stajesz zawsze :heja ;:oj .
Na inne kwiaty jak patrzę , to nikt mi nie staje w oczach :;230 :;230 :;230 .
Hoi kwitnącej współczuję> może na balkon wynieś?. Niech tam "dusi" wieczorem, świat cały :uszy .
Pozdrawiam cieplutko.

P.S. Kupiłam na bazarze w sobotę prawdziwie czarne bratki ;:oj . Ich czerń jest czarna ;:204 ! ;:108
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie no tyle kwiecia naraz to można paść na zawał z wrażenia, Piękne kolory :!:
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj :roll: - jakie cudowności u Ciebie widzę. Hoja kwitnąca to nie jest byle co,
skrętniki we wszystkich kolorach tęczy, dobrze,że koleusek się wygrzebał do życia, a najważniejsze, że Ty
jesteś obecna. ;:196 ;:196
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35

Post »

No ja tu cicho obserwowałam kiedy wrócisz w końcu, żeby Ci podziękować!

Mój fiołkowy listek wypuścił maluchy dzięki Twojej radzie o inkubatorze :) Na razie jest 1 i to tyci ale wciąż czekam :D

Teraz sesja coraz bliżej to jestem tu znacznie rzadziej...
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Witam po długiej nieobecności :) I mojej i Twojej, Agnieszko :):):)
Przeleciałam Twoją trzecią część i nieomieszkam pochwalić wszystkie piękne roślinki-są takie zadbane i zdrowe... Cudne. Pochwalę piękne Sansewierie i oczywiście całą gamę kolorów Skrętników. Choć nie mam żadnego i nie są moimi faworytami to u Ciebie prezentują się przecudnie ;:63 No i Hojka pięknie zakwitła i Hibiscusy... Ach wszystko tam u Ciebie piękne, co tu dużo gadać ;:138
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu - Chrapko - fajnie, żeś znalazła przy maleństwie chwilkę na odwiedzenie mego wątku ;:196
szarotka66 - ;:196

karcias pisze:Mój fiołkowy listek wypuścił maluchy dzięki Twojej radzie o inkubatorze

ależ się cieszę, że pomogłam :tan u mnie ta metoda sprawdza się idealnie ;:108 dobrze, że w końcu doszłam co robić z tymi liśćmi bo aż szkoda było szczepek ;:223
kociara pisze:a najważniejsze, że Ty jesteś obecna

;:168
kohleria pisze:Kurcze blade, jak widzę koleusy, to Ty mi w oczach stajesz zawsze

:;230 to całą wiosnę tak Ci stać będę :;230 ale myślę, że lepiej jak w realu więc może na jakąś kaweczkę się umówimy którego dnia...? ;:224
kohleria pisze:Hoi kwitnącej współczuję> może na balkon wynieś?. Niech tam "dusi" wieczorem, świat cały

jakby nie było to to takie obrażalskie to bym wyniosła, ale jak tylko zmienię miejsce to weźmie i przestanie mnie cieszyć swym widokiem więc ku radości mego M - otwieram okna ;:172
kohleria pisze:Kupiłam na bazarze w sobotę prawdziwie czarne bratki
ależ zazdroszczę ;:204 na moim balkonie nie uchowałyby się pewnie...
kohleria
200p
200p

Post »

Miodkowa ja tam chętna na "randkę" :tan . Mogę czekać po Twojej pracy , przy fontannie , z czarnym bratkiem :heja . Kiedy????? Sobota i niedziela też wchodzi w grę.
Tylko nie dziś ;:224 .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

o proszę z bratkiem nawet ;:202
w piatek z pracy się urywam i jadę... na weekend, więc może po niedzieli? to zobaczysz przy okazji mój nowy image ;:224 bo go w piątek właśnie zmieniać będę ;:108
kohleria
200p
200p

Post »

Miodna chyba Ci się emotek pomylił???? Dlaczego się wystraszyłaś, że z bratkiem??? Mogę bez bratka, żebyś tylko się nie bała :;230 :;230 :uszy ;:65 .
Pewnie zetniesz włosy i przemalujesz je na blond? ;:oj
Ja też mam innego imaga ;:173
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Teśka, z całym szacunkiem dla koleżanek o tym kolorze włosów, ale do mnie nijak nie pasuje i całe szczęście :wink:
włosy ściąć już ścięłam miesiąc temu - skutki tego zaskakują nawet mnie ;:202 no i wtedy fryzjerka namówiła mnie na zmianę koloru, ale że obcięta już byłam to odłożyłam na kolejny raz... więc nadszedł ten czas - będzie ;:oj
kohleria pisze:Ja też mam innego imaga

to już ja widzę jak my się poznamy :;230 dobrze, że tego bratka mieć będziesz ;:224

A teraz pokażę, bo przecież nagadałam się wcześniej o niej - moją ikeową półeczkę ;:224

Obrazek

mam raptem jedną, miałam zajechać sobie po więcej bo zanim do szklarza pójdę to niech będzie cokolwiek... ale Ikea w Markach w połowie w remoncie i mi się odechciało tam iść tylko po półkę ;:224
No, ale jak się zbiorę do wyprzedania kilku roślin to i może miejsca więcej będzie :uszy

Aha, jedna z gloksyń zabiera się za kwitnienie :tan ta będzie biała ;:167 reszta wyciąga się niemiłosiernie ale jeszcze trochę im brakuje... a dwie posadzone w okolicy Świąt Wielkanocnych - rozczarowały mnie ;:222 niby odmianowe a jedna dopiero teraz zaczęła coś wypuszczać... druga za to pod ziemią... nic a nic ;:185

Obrazek

Deszcz mnie zmoczył wracając do domku, jutro ma być chłodniej i ciągle w progonozie deszcz... coś szaro widzę te malowanie balkonu ;:145
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”