Uprawa porów cz.1
- Marek-BB
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Uprawa porów
Szczerze zanim się o tym fakcie dowiedziałem (strączkowe, kapustne i cebulowe NIE!) to też podlewałem i czosnek i fasolkę. Czosnek miałm jak najbardziej ok, ale skoro fachowcy odradzają to może tego warto się trzymać.
No cóż, we własnym ogródku każdy z nas sam decyduje czego się trzyma. Ja się trzymam doświadczenia i wysokich plonów.
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
aria - jak najbardziej, ale człowiek całe życie się uczy, nawet mając doświadczenie
I tu się z Tobą całkowicie zgadzam, trzeba się uczyć.
Najlepiej uczy własne doświadczenie Wracając do porów ten wątek jest kopalnią wiedzy o uprawie tych warzyw.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 cze 2012, o 18:33
por
Jeszcze mam pytanko odnośnie pora. Co niektóra roślinka więdnie, co robić, co jest tego przyczyną?
kala
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
A co jest powodem, że por wyrosła gruba, dużo białego trzona, więc ładna jak na możliwości działkowe niechemiczne ;) ale u dołu ma mocne zgrubienie, zrobiła się bulwa.
Ten por mógł być za płytko wsadzony do ziemi.
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje pory! Sama wysiałam nasionka i martwiłam się czy maluchy poradzą sobie po przesadzeniu do gruntu, ale zaczynają nabierać masy
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
Powiedzcie mi czy malutkie sadzonki sadzone samym początkiem maja, które bardzo fajnie się przyjeły i są już kilkakrotnie większe będą do zbioru w tym roku?
Z reguły sadziłem pory latem, zimowały i na następny rok jakoś maju właśnie je zberałem. Teraz zrobiłem to wcześniej i wg mnie naprawdę szybko rosną.
Z reguły sadziłem pory latem, zimowały i na następny rok jakoś maju właśnie je zberałem. Teraz zrobiłem to wcześniej i wg mnie naprawdę szybko rosną.
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja w zeszłym roku zostawiłam kilka. Na wiosnę poszły do zupy, a dwa zostały na grządce. Jeden już kwitnie - ciekawa jestem czy nasionka będą dobre do wysiewu w przyszłym roku. W sumie z pora jeszcze nigdy nasion nie zbierałam, więc będę miała mały eksperyment
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga