Lewkonia
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2007, o 23:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lewkonia
w naszych warunkach roślina wyłącznie jednoroczna, można wysiać w maju wprost do gruntu, ale siewki zakwitną w II poł. sierpnia i będą podatniejsze na choroby grzybowe
pozdrawiam,
Artur
Artur
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Cate ? nie wiem, skąd jesteś, ale jeśli to ? ? ?, które trafiło się przypadkowo w Twoim poprzednim poście w połączeniu z brakiem polskich znaków diakrytycznych miałoby świadczyć o tym, że mieszkasz we Francji, Belgii, Szwajcarii czy Włoszech ? to powiem Ci, że ? mieszkając w regionie paryskim ? w zeszłym roku siałem lewkonie już w marcu prosto do skrzynek balkonowych i cudnie zakwitły już w czerwcu.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Dzięki Locutus ...Faktycznie nie mam polskich znakow....Mieszkam we wloszech .....Tutaj cieplej i wszystko sieje sie wczesniej.....Lewkonie mnie inspiruja bardzo,ale nie wiem czy juz nie za pozno na sianie
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Masz coś do stracenia? Chyba nie? Najwyżej później zakwitną. Ale przy włoskim klimacie niewątpliwie będą kwitły bardzo długo. U mnie jak już zaczęły kwitnąć, to skończyły dopiero w... styczniu.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
masz racje u nas w pazdzierniku jest jeszcze bardzo cieplo...wrzesien to praktycznie lato....wysieje dzisiaj
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 mar 2012, o 12:58
Moje lewkonie dziś
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne sadzonki! Fach w ręku!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 lut 2012, o 13:33
Witam
Do Aster_212: Wielkie gratulacje, piękne sadzonki. Tak trzymać. Aż proszą aby wysadzić w grunt ale zapowiadają np. na stronie http://www.twojapogoda.pl nawet przymrozki 12 lub 13 maja 2012r.
A tak poza tym z jakiej części Wielkopolski jesteś (miejscowość) - jeśli można zapytać ?
Pozdrawiam Alfred.
Do Aster_212: Wielkie gratulacje, piękne sadzonki. Tak trzymać. Aż proszą aby wysadzić w grunt ale zapowiadają np. na stronie http://www.twojapogoda.pl nawet przymrozki 12 lub 13 maja 2012r.
A tak poza tym z jakiej części Wielkopolski jesteś (miejscowość) - jeśli można zapytać ?
Pozdrawiam Alfred.
-
- 20p - Rozkręcam się...
renzal,barkaskarfre następne foto już chyba z kwiatami będzie
Te pięć sztuk na zdjęciach zostanie już w donicach.Z wysadzeniem do gruntu pozostałych jeszcze się wstrzymuje.Mają już ciasnotę w tych pojemniczkach ale jeszcze te kilka dni muszą tak wytrzymać aż miną te przymrozki.Zobaczymy czy ta pogoda się sprawdzi.
Te pięć sztuk na zdjęciach zostanie już w donicach.Z wysadzeniem do gruntu pozostałych jeszcze się wstrzymuje.Mają już ciasnotę w tych pojemniczkach ale jeszcze te kilka dni muszą tak wytrzymać aż miną te przymrozki.Zobaczymy czy ta pogoda się sprawdzi.
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
i jak się mają wasze lewkonie?
-
- 20p - Rozkręcam się...
Zaczynają kwitnienie
Pierwsza biała.Czekam na następne kolory.
Pierwsza biała.Czekam na następne kolory.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt: