Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Krysiu ja też mam popularne, starsze odmiany i jestem bardzo z nich zadowolona. Są silniejsze, zdrowsze i lepiej sie rozrastają. Mam nadzieję, ze trafisz takie jakie byś chciała posadzić :D

Madziu przykro mi ,ale niestety w ogóle nie znam nazw swoich irysków....

Majeczko ja również mam sentyment do irysków, bo od zawsze uprawiała je moja mama....obok róż, lilii i piwonii zawsze były w naszym ogrodzie.....później znudzona nimi się ich pozbyłam.....ale długo nie wytrzymałam i odbudowałam kolekcję.....nie mam ich już tak dużo i takich pięknych jak miała mama, ale kilka odmian jest i bardzo mnie cieszą :D

Oliwko zgadza sie, irysy kwitną pięknie i bardzo obficie, ani susza, ani upały nie robią na nich wrażenia :D

Izuś uszczknę Ci po troszkę wszystkich goździków jakie mam , wszystkie już ładnie rozrośnięte, więc można skubać :D
W ogródku jest kolorowo i bujnie....i niby można by powiedzieć, ze teraz już nie widać strat....dopóki się nie zacznie szukać np róż, czy hibiskusów , wtedy dopiero widać martwe kikuty, których jeszcze nie wyrzuciłam ....Smutno będzie latem, kiedy to głównie róże stroiły mój ogród , będzie mi bardzo ich brakować ;:145

Marylu dziękuję ;:196 U mnie chyba ten ciemny irys znikł ....albo po prostu w tym roku nie zakwitnie...

Lidko bardzo sie cieszę, ze podobają Ci się moje iryski :D To całkowicie niekłopotliwe kwiaty i takie wdzięczne....naprawdę polecam :D

Dziś troszkę maluchów ze skalniaczka
Dzwoneczek
Obrazek

Posłonki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miecznica
Obrazek

Firletka Smółka
Obrazek

Armeria
Obrazek

Lewizja
Obrazek

Aster Alpejski
Obrazek

Obrazek

Jacku u mnie nigdy nie było problemów z iryskami, ale to właśnie te stare silne odmiany.....no i suchy piaseczek :D A zapachy kwiatów to ja chyba wszystkie lubię :roll: :lol: Uwielbiam pachnące rośliny.....nawet jak pachną im liście....np zioła....ostatnio chodzę po ogródku i zachwycam sie zapachem mięty, rozcieram liście w palcach i wwąchuję się :lol: ....czasami nawet rozcieram gałązki iglaczków 8-) :lol:

Kasiu
dziękuję ;:196 u mnie jeszcze jakieś nowe zeszłoroczne nabytki o wąskich długich liściach szykują sie do kwitnienia, nie mam pojęcia co to będzie....czekam na niespodziankę :lol: Mam nadzieję, ze Twoje też ładnie odbiją...

Jagódko no jestem , jestem :oops: niczemu nie umiem się oprzeć.....ale lubię tak kolorowo i wesoło w ogrodzie, cieszy mnie każdy rozwinięty kwiatek :D
Ja białych goździków pierzastych już nie mam, gdzieś mi się zapodziały....pozostały tylko różowe...Właśnie zaczynają rozkwitać :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu przykro mi ,ale niestety w ogóle nie znam nazw swoich irysków....
to klops, jakoś muszę odnaleźć tą odmianę, bo jest piękna ;:167
Przede wszystkim chcę dokupić niskich bylinek żeby między innymi między róże posadzić dla kontrastu
Awatar użytkownika
anettsal
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 cze 2011, o 15:22

Post »

Witaj AGNESS,jestem w waszym gronie nowa ale czuję się tu wspaniale,masz cudny ogród a RH boskie,ja kupiłam w tym roku ale nie kwitnie,a chabry przecudne i taka kępka wielka,lubię takie ostre wyrazne kolory-podziwiam Twoje królestwo.POZDRAWIAM. ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu bardzo lubię jak róże rosną na mieszanych rabatach i są posadzone z bylinkami, pięknie to wygląda. Rośliny uzupełniają się i podkreślają nawzajem swoją urodę :D

Witaj Anetko :wit
Miło powitać kolejnego Lubelaka :D Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku :D
Ja również bardzo lubię intensywne kolory wśród zieleni :D Twój Rh na pewno pięknie zakwitnie w przyszłym roku :D A teraz nie każ nam czekać i zakładaj swój wątek ogrodowy. Bardzo chętnie odwiedzę kolejny lubelski ogródek :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga śliczne iryski u mnie też zaczęły kwitnienie, ale niestety nie wszystkie wypuściły pąki.Czy te drobne białe i różowe kwiatuszki to posłonek?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu tak to posłonki, miałam pięknego żółciutkiego, ale padł mi po poprzedniej zimie, te ,poza białym to jeszcze maluszki, mam nadzieję, ze ładnie się rozrosną :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ja miałam kiedyś różowego i niestety zagłuszyły go iglaki na skarpie ale muszę go upolować bo bardzo mi się podobają.Aga wybierzesz się do mnie na spotkanie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś niestety nie, będę w tym czasie w Lublinie, ale nie będę mogła pojechać, zaraz napiszę na PW. Bardzo będę starała sie odwiedzić Cię w innym czasie ;:196
Awatar użytkownika
anettsal
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 cze 2011, o 15:22

Post »

AGNESS,dziękuję za te miłe słowa,tutaj u Was jest tak miło.Co do własnego ogrodu to raczej nie jest jeszcze taki jak powinien być,a raczej jakim chciałabym go widzieć,ale pomyślę a na razie będę podziwiała Wasze cuda,inspirują mnie i jeśli mam chwilę wolnego to zmuszają do działania,a mam pole manewru,tylko przy dwóch małych synkach to czasu brakuje.POZDRAWIAM.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga a ja właśnie rozdzieliłam irysy(kremowe,granatowe i niebieskie) między sąsiadki bo są pokażnych rozmiarów i niestety musialam wyb ierać albo róże albo irysy.Swoją wielkością wszystko na rabatkach przesłanialy.Zostawiłam po parę sztuk tych co sa blisko płota i nie przeszkadzają innym roślinkom.
Maluchy pokazane mistrzowsko.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko my wszyscy mamy ogrody na różnym etapie, w ogrodzie praktycznie zawsze coś się zmienia, udoskonala, on nigdy nie jest gotowy, wykończony, wciąż są jakieś przeróbki :D Wiele jest ogródków, które są dopiero zakładane i fajnie jest obserwować postępy, a i świetna to dokumentacja do późniejszego wspominania. Tak, że nie wahaj się, tylko zakładaj wątek :D
Dla chłopaczków uściski ;:196 na pewno wspaniale mamusi pomagają pielęgnować roślinki :D

Aniu ja dziś już wykopałam kilka zmarzniętych róż ;:145 i na ich miejsce wysadzam inne roślinki.....jestem na nie wciąż obrażona i już ich nie sadzę.....Pozostaną te, które są, na szczęście część przetrwała....w tej chwili będzie ich może około 30 krzaczków i tyle musi mi wystarczyć....

Widoczki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga ja jeszcze wrócę do irysków. Czy ten na pierwszym zdjęciu to może ode mnie? Czyżby ci od razu zakwitł? U mnie w zeszłym roku była chyba tylko jedna kępa, którą podzieliłam, a w tym jakoś ich sporo się rozrosło. aż się dziwię. Bo inne jakoś nie bardzo.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Lubię Twój ogród. U mnie jeszcze te czerwone piwonie nie kwitną, więc podziwiam Twoje.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

Wpadłam od razu z rewizytą, bo dzień bez Twojego ogrodu to dzień stracony! :wink: Zawsze masz jakieś piękne widoki, a dzisiaj to już w ogóle mnie powaliło! To zdjęcie z ciemną żurawką, białym goździkiem i żółtym liliowcem w tle jest absolutnie cudowne!
Mam wrażenie, że mamy podobne gusta w doborze kwiatów (chociaż w sztuce ich łączenia i fotografowania to jeszcze mi do Ciebie daleko!). Miecznicę miałam na swojej liście "chciejstw", później zrezygnowałam (chociaż znalazłam na majowych targach). Ale ona sama się wprosiła; kupiłam ją na bazarku nie do końca wiedząc że ona to ona :;230 I takim sposobem mam :wink:
Ah no i posłanek, też jakiś czas temu mnie oczarował, ale nigdzie nie spotkałam..a tu proszę u Agnieszki kwitnie i to jak!
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Agnieszko pięknie i kolorowo jest w Twoim ogrodzie , piwonia rewelacja mam u siebie ale tylko białą.
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”