Lobelia Cz. 1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lobelia

Post »

Gosia jak przepikowałam swoją lobelię,a posłużyła mi do tego łyżeczka od herbaty to ruszyła,że aż miło,one potrzebują swobody.
I pamiętaj posadź je do świeżej ziemi,możesz podlać nawozem do roślin kwitnących...trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich! :wit
Jakie piękne macie swoje lobelie!!!! ;:138
Ja w tym roku chyba swoich jakoś się nie dochowam ;:185 jadnie mi wykiełkowały ale w pewnym momęcie tak staneły wzrostem gdy je wystawiłam do słoneczka żeby się hartowały to tak zmarniały ;:174 listki im jakby uschły i potem trzymałam je na parapecie w domu do słoneczka ale i tak mało co podrosły jakoś ;:145 Może przez to takie malizny mam bo siałam je 21 marca dopiero ;:174 oj trochi zaspałam z tego co widzę Wy już w styczniu,lutym sialiście! ;:173
posadziłam te malizny do doniczek i siedzą na polku ale czy co z tego będzie oj marnie to widzę jakoś ...ale kto wie! :D hehe...

Co zrobiłam żle?

Za rok zrobię wszystko zgodnie z Waszymi radami !!! :heja i mam nadzieję że wtedy mi zakwitną :tan Nie poddam się tak łatwo za rok druga pruba :;230 haahaa...
Awatar użytkownika
jadzia89
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 24 sty 2011, o 20:27

Post »

Reniusiu a może mają za ciasno w doniczkach? Albo za płytko?... Hartowałaś je stopniowo czy nagle dostały słońca?
PUMA72
200p
200p
Od: 2 maja 2011, o 13:01

Post »

Moje lobelie zaczynają kwitnąć Obrazek Obrazek Obrazek
aga_zg
50p
50p
Od: 27 cze 2010, o 21:21

Post »

moje po mału rosną ale jeszcze nie kwitną
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

moje lobelki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jadzia89
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 24 sty 2011, o 20:27

Post »

Ale śliczne, fioletowe dają czadu!! Od jakiej strony trzymacie swoje lobelki? Czy w upalne lato wytrzymają od południa?
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

A no nawet za ciasno jakoś strasznie nie miały,może dlatego mi padły że je tak nagle do słonaczka wystawiłam i tak zmarniały ... wysadziłam je do doniczek ale już całkiem padły od upałów chociaż podlewane były ;:174

-- 30 maja 2012, o 13:18 --

Niesia śliczne masz lobelie!!!! ;:138
Awatar użytkownika
amster
500p
500p
Od: 21 lip 2011, o 22:05

Post »

Niesia po ile roślin masz w jednej takiej doniczce?
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

amster pisze:Niesia po ile roślin masz w jednej takiej doniczce?

nie wiem nie liczyłam ale mogę Ci powiedzieć że bardzo gęściutko posadziłam, około 5 cm jedna od drugiej...wtedy właśnie tak ładnie wyglądają :wink: lubię jak jest gąszcz lobelii :)

ale mając tak gęsto posadzone trzeba uważać bo może grzybek się pojawić...:D lobelie lubią przewiew :)
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Samsu
500p
500p
Od: 24 lis 2011, o 16:11

Post »

reniusia20 pisze:Witam wszystkich! :wit
Jakie piękne macie swoje lobelie!!!! ;:138
Ja w tym roku chyba swoich jakoś się nie dochowam ;:185 jadnie mi wykiełkowały ale w pewnym momęcie tak staneły wzrostem gdy je wystawiłam do słoneczka żeby się hartowały to tak zmarniały ;:174 listki im jakby uschły i potem trzymałam je na parapecie w domu do słoneczka ale i tak mało co podrosły jakoś ;:145 Może przez to takie malizny mam bo siałam je 21 marca dopiero ;:174 oj trochi zaspałam z tego co widzę Wy już w styczniu,lutym sialiście! ;:173
posadziłam te malizny do doniczek i siedzą na polku ale czy co z tego będzie oj marnie to widzę jakoś ...ale kto wie! :D hehe...

Co zrobiłam żle?

Za rok zrobię wszystko zgodnie z Waszymi radami !!! :heja i mam nadzieję że wtedy mi zakwitną :tan Nie poddam się tak łatwo za rok druga pruba :;230 haahaa...
Ja w tym roku siałam w połowie stycznia i stwierdzam , ze zdecydowanie za szybko . Do połowy marca , to u mnie lobelia wyglądała bardzo marnie . Ruszyła dopiero pod koniec marca . W przyszłym roku sadzę wszystko w marcu,a warzywa na początku kwietnia .

Reniu , a slonce nie przypaliło Ci tej lobeli?
Aga
Awatar użytkownika
amster
500p
500p
Od: 21 lip 2011, o 22:05

Post »

dzięki Niesia
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Samsu no właśnie tak podejrzewam że to słońce mogło mi tak zrobić ;:174 może na ostre a nawet za ostre słońce je wystawiłam ;:124 ehhh...

A Wy kochani to gdzie sadzicie lobelie albo doniczki z nimi ustawiacie w takim pół cieniu czy całkiem do słońca bo coś mi się wydaje że tak u Mnie nie wytrzymały tego słońca bo od samego rana aż do popołudnia tam grzeje ... ;:174
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”