Ogród Linety
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Linety
Kochana na "amen" nie przemarzła, zostało jej troche zielonych listków, więc mam nadzieje, ze się pozbiera
Piwonia piękna.
Miłego dnia
Piwonia piękna.
Miłego dnia
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Szybkie te piwonie. U mnie utworzył się jeden pąk, ale nie ścinam bo jestem ciekawa jakiego będzie koloru Obiecana była biała. Dostałam dwie, niestety jedna się nie przyjęła. Teraz czekam na kwitnienie.
Twoje peonie wyglądają na już paroletnie okazy.
Twoje peonie wyglądają na już paroletnie okazy.
Fuksje mam na wsi, więc nie widziałam się z nimi od niedzieli, ale jak czas pozwoli to jutro wyskoczę na działeczkę
Dzisiaj ta sama piwonia w następnej odsłonie. Pachnie rzeczywiście jak uperfumowana, ale trzeba się schylić i włożyć nos między płatki, żeby to poczuć, bo wszystko zagłusza intensywny zapach kwitnącej kilka metrów dalej hortensji pnącej.
Uploaded with ImageShack.us
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Piwonia ... ciągle na swoje czekam, bo dwie w sumie mają 3 (słownie: trzy) pąki . Nie wiedziałam, że hortensja pnąca (śliczna swoja drogą u Ciebie, że hoho) pachnie - moja ciągle nie wysadzona - czekam na skrzynki przy ganku (takie na stałe) i nie chcę żeby została przy okazji rozdeptana .
Uwielbiam piwonie, właśnie te majowe za ich zapach! Mam bardzo podobną do Twojej, może zdążę na jej kwitnienie.
I też nie wiedziałam, że hortensja pnąca pachnie - ładnie?
I też nie wiedziałam, że hortensja pnąca pachnie - ładnie?
- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Piwonia śliczna, coś mi się wydaje że chciejstwa ,w zastraszającym tepie się powiększają Naszczęście te piwonie ma moja mama ,a więc trzeba wybrać się na żebry
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Linetko piwonia boska ... ja w wszystkie kwiaty wpycham nos i omało kiedyś osa mnie nie dziabnęła...
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna jest, szkoda ,że przy tej słonecznej i suchej pogodzie tak szybko przekwitają.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Linetko, podobno w Opolu ma dziś padać . Wygląda na to, że odpoczniesz od podlewania .
Piwonia piękna .
Piwonia piękna .
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
No i rzeczywiście trochę popadało. W ogóle pogoda się zmienia, podobno w ciągu najbliższych kilku dni ba być raczej chłodno i pochmurno. Ale deszczu wciąż za mało. Może za to piwonie pobędą z nami troszkę dłużej, upał ich nie spali.
Dzisiaj już mam dwie takie ogromne, rozwinięte piwonie i jeszcze sporo pąków. Poza tym zaczęły kwitnąć lilie na mojej rabatce, te, które podpędziły się w piwnicy i zostały wysadzone już dość duże. Nie pamiętałam, jakiego są koloru, więc miałam miłą niespodziankę.
Dzisiaj już mam dwie takie ogromne, rozwinięte piwonie i jeszcze sporo pąków. Poza tym zaczęły kwitnąć lilie na mojej rabatce, te, które podpędziły się w piwnicy i zostały wysadzone już dość duże. Nie pamiętałam, jakiego są koloru, więc miałam miłą niespodziankę.
- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Fenomenalne kolory, Linetko! I zapachy pewno też...
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Oj, w maju już lilie No i jakie dorodne
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...