Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Jagódko ja do tej pory czekałam z nadzieję, ze coś z róż odbije.....niestety co miało ruszyć, to już ruszyło....wczoraj część wykopałam i od razu miejsca po nich zagospodarowałam a to żurawkami, a to bodziszkami.....żeby mnie przypadkiem nie korciło puste miejsce, żeby znów jakąś różę kupić i posadzić... Jeszcze trochę mam do wykopania, ale to powoli, od razu zapełniając po nich miejsce....czekam na ukorzenienie się kilku hortensji bukietowych, bo nie chcę kupować takich jakie już mam, a chcę je posadzić na miejsce róż....tylko nie wiem czy uda się ukorzenić.....na razie czekam....
U mnie 4 powojniki całkowicie stracone, inne bardzo słabe, odbijają powoli, a kilka jest ładnych....Na razie planuję zakup 4 krzaczków, żeby uzupełnić te wypadnięte.....bo mi bez nich pusto :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie mam czasu pisać ale coddziennie zaglądam i podziwiam. Nie wiedziałam że są chabry ogrodowe. Kiedy można je sadzić?

Poczytałam zaraz o chabrach i tak dużo odmian występuje. Jakie masz byliny czy jednoroczne? znasz odmianę?
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

AGNESS kocham Twój ogród po prostu!!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aprilku nie znam nazwy swoich chabrów....są u mnie od zawsze....sadziła je moja mama . Pięknie si e rozrastają i jeśli się zetnie je po kwitnieniu, to późnym latem zakwitają jeszcze raz :D

Polu bardzo dziękuję ;:196 Miło mi bardzo, ze mój ogródek powoduje takie miłe uczucia :D Zapraszam :D
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

To ja odpowiem April.Chaber górski / centaurea montana/.Jest byliną i w sprzedaży są również w kolorze białym i
różowym.Ja mam również bordowo-fioletowy a przynajmniej tak go widzę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Janku, też właśnie sobie porównałam te chabry ze zdjęciami w necie i obstawiałam górski. ;:215
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widze tz czytam, ze tez sie obrazilas na rozyce ... wlasnie u Anki pisalam, to samo :twisted:
Miejsca po nich, przejely floksy, ostrozki, liliowce i takie tam. Pare dobrze przezimowalo, to niech sobie siedza i robia nastroj ale na razie nie mam do nich serca zakupowego.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko cudne zdjęcia ale kolorowo u Ciebie .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku dziękuję, za odpowiedź :wit Widziałam takie fioletowe, są prześliczne :D

Aprilku, te wszystkie kolorki wspaniale wyglądają :D

Jule....no tak ....pracy z nimi mnóstwo a po takiej zimie jak ostatnia, taki ogrom strat , aż płakać się chce....jest wiele innych pięknych roślin, a mniej kapryśnych.....pozostaną te co są.....
U mnie też pomalutku miejsce wypadniętych róż zajmują inne byliny i krzewy....

Geniu dziękuję ;:196 Kolorków teraz jest faktycznie dużo. Lubię ten czas, kiedy ogród mieni się jak tęcza :D

Zaczynają kwitnąć dzwoneczki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsza lilia
Obrazek

Pierwsza róża....niestety nieudana fotka, w rzeczywistości kolor to taka biskupia purpura....
Obrazek

Bodziszki
Obrazek

Obrazek

Wielosił
Obrazek

Obrazek

Przetacznik
Obrazek

Dyptam
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, wiesz co teraz robię - siedzę, kręcę głową i wzdycham... M. dziwnie na mnie popatruje :)
Mam wrażenie, że nie ma takich roślin, których nie miałabyś u siebie... co mnie zachwyca - poza tymi oczywistymi pięknościami jak tulipany, róże, lilie - to to, że każdy najmniejszy dzwoneczek, chaber, niezapominajka, nie są pomijane i mają w Twoim sercu swoje miejsce... potrafisz je mistrzowsko pokazać, a ja zazdroszczę po cichu tej ilości kwiecia... Inspirujesz mnie niesamowicie to rozbudowywania mojej skromnej bylinowej kolekcji ;:196
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

witaj ;)
Niedługo będę szukać szczęki na podłodze ;)) Pięknie Ci wsystko kwitnie, fantastycznie jest wkomponowane. Wielkie wow... Dzwoneczki są urocze, bodziszki też ;)
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Agusiu, ja się powtarzam, ale co tam - powiem: PRZEŚLICZNE kwiatuchy, zachwycają mnie dzwoneczki, a już najbardziej - bladoróżowe bodziszki. Podpisuję się obiema łapkami pod Aguniadą :wink:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aga te dzwoneczki i bodziszki skradły moje serce......przecuda ;:167
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Agusiu masz fenomenalny ogród ;:167. To jest mój pierwszy wiosenny sezon i mam pytanie odnośnie dzwoneczków i bodziszek-trzeba je wykopać na zimę lub jakoś specjalnie okryć?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, nie mam jakiegoś specjalnego doświadczenia z clematisami :lol: Niemniej wszystkie, które mam, mogę polecić. Nie chorują i chociaż po ostatnie zimie każdy miał zmarznięte pędy, to odbiły gęsto od korzeni i są obsypane pąkami. Pierwszy zakwitł właśnie Omoshiro. The First Lady do tej pory słabo przyrastała- w tym roku ostro poszła w górę i lada moment zakwitnie.
W ostatnim numerze "Mojego pięknego ogrodu" Marczyński opisuje Solidarność jako odmianę wolno rosnącą, do pojemników. U mnie przez niecały miesiąc osiągnął 1,5 m :lol:
Straciłam tylko Multi Blue- nie wiem, czy z powodu zimy czy raczej sąsiedztwa :roll: Miał przerosnięte korzenie przez rh i hortensję pnącą - nie mogę już nic sadzic przy karmniku :lol: Oczywiście, muszę go sobie odkupić, bo obok Omoshiro to mój ulubiony clematis :)
Mam jeszcze jednego z grupy viticella- jutro sprawdzę etykietę. Szybko rośnie, ma mnóstwo pąków.
Veronica`s Choice i Wildfire to tegoroczne nabytki, więc nic bliższego nie moge o nich powiedzieć.
Śliczne dzwonki!!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”