Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
Dzięki Suppa - więc przerzedzę swój 126 i zobaczymy jak będzie nam smakował
Ja muszę zredukować ilość odmian ale w tym roku jak przyszło co do czego to wysiałam te z zeszłego roku i jeszcze nowe
Krystyna551 moje San Marzano wygląda jeszcze inaczej , grubołodygowe , o krótkich międzywęźlach - po prostu dużo ,gęstego zielonego.
Ja muszę zredukować ilość odmian ale w tym roku jak przyszło co do czego to wysiałam te z zeszłego roku i jeszcze nowe
Krystyna551 moje San Marzano wygląda jeszcze inaczej , grubołodygowe , o krótkich międzywęźlach - po prostu dużo ,gęstego zielonego.
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
chudziak, cudo, no normalnie cudeńko..
Posiałam w tym roku Twoją sakiewkę, żeby porównać ją do Italian'a G. ale moje to jeszcze maluszki.
U mnie czarny miał 24 kwiaty.., zostawiłam mu 10 w tym 8 pomidorków już zawiązanych.
Posiałam w tym roku Twoją sakiewkę, żeby porównać ją do Italian'a G. ale moje to jeszcze maluszki.
U mnie czarny miał 24 kwiaty.., zostawiłam mu 10 w tym 8 pomidorków już zawiązanych.
pozdrawiam, Anita
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Dlaczego pomidor (był do wyrzucenia)posadzony w szklarni, jest dorodniejszy, niż ten posadzony do gruntu? Oba to czerwone koktaliowe.
Pozdrawiam Ewa
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
u mnie nie... Teraz jest 10C to nie zdąży spaść.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
Z opisu i zdjęć są bardzo podobne - ja po prostu kilka lat temu wydłubałam pestki z pomidora kupionego na rynku i po prostu nie znam nazwu odmianowej ale bardzo go lubię bo jest smaczny i niechorowityNITKA pisze:Posiałam w tym roku Twoją sakiewkę, żeby porównać ją do Italian'a G.
- NITKA
- 1000p
Właśnie to podobieństwo mnie intryguje i dlatego chcę w tym roku porównać.
Italian był pyszny - słodki, mięsisty z cieniutką skórką.. i do tego Twój opis sakiewki utrzymuje mnie w przekonaniu, że na pewno nie bedę żałowała tego 'experymentu'
A w kwestii Megagronka, to masz superowego, mój ma znacznie mniejsze grono, niż w ubiegłym roku, choć stwierdzam, że cały czas przybiera na ilości, mimo to wydaje mi się , że nie osiągnie takich rezultatów, jak rok temu..
Chyba uśmiechnę się do Ciebie jesienią po nasionka.
Italian był pyszny - słodki, mięsisty z cieniutką skórką.. i do tego Twój opis sakiewki utrzymuje mnie w przekonaniu, że na pewno nie bedę żałowała tego 'experymentu'
A w kwestii Megagronka, to masz superowego, mój ma znacznie mniejsze grono, niż w ubiegłym roku, choć stwierdzam, że cały czas przybiera na ilości, mimo to wydaje mi się , że nie osiągnie takich rezultatów, jak rok temu..
Chyba uśmiechnę się do Ciebie jesienią po nasionka.
pozdrawiam, Anita
-
Nie ma sprawy na pewno będę " pozyskiwać" z niego nasionka.NITKA pisze:Chyba uśmiechnę się do Ciebie jesienią po nasionka.
- BRZOSKWINKA
Piotrek, wstaw zakręcone baniaki. 2w1
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- NITKA
- 1000p
Super, dziękujęchudziak pisze:Nie ma sprawy na pewno będę " pozyskiwać" z niego nasionka.NITKA pisze:Chyba uśmiechnę się do Ciebie jesienią po nasionka.
pozdrawiam, Anita
- BRZOSKWINKA
To nie rób okna tylko od razu duuuuże drzwi.
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Okna, jeśli duże -sprawdzają się, zwłaszcza jeśli potrzeba tylko wywietrzyć tunel, albo ma się na działce tabuny kotów
Ja namówiła H i tatę i zrobili mi cztery w zeszłym roku. Pomidorki były zadowolone.
Ja namówiła H i tatę i zrobili mi cztery w zeszłym roku. Pomidorki były zadowolone.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Namiot jest ustawiony wschód-zachód. W pobliżu od zachodu, północy rosną drzewa i ich korony zabezpieczają przed zacinaniem. "W polu" mam posadzony jeden rządek kierunek północ-południe i nad nim zrobiony "półnamiot" tzn daszek nad pomidorami ze skłonem na wschód i folia wkopana w ziemię od strony zachodniej - tu, jak to na otwartej przestrzeni, wiatry i deszcze z zachodu szaleją .BRZOSKWINKA pisze:Szansa, a robisz coś by Ci nie zacinały deszcze do srodka? Masz wsch-zach czy pn-pd?
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Dziś na targu kupiłam pięknych 6 krzaczków przecudownych rarytasów!!! http://www.growingagreenerworld.com/tum ... ow-tomato/
a te moje niedobitki pozostawię w domu, może coś z tego na zimę w cieple przechowam, a w razie braku produktywnych robactw, będę pstrykała ku zapyleniu Będę miała sztucznie hodowlane domowe pseudo pomidory
A mam już kilka pięknie wyrośniętych, czego się nie spodziewałam. Może one jeszcze moje oko nacieszą w swoim czasie ???
a te moje niedobitki pozostawię w domu, może coś z tego na zimę w cieple przechowam, a w razie braku produktywnych robactw, będę pstrykała ku zapyleniu Będę miała sztucznie hodowlane domowe pseudo pomidory
A mam już kilka pięknie wyrośniętych, czego się nie spodziewałam. Może one jeszcze moje oko nacieszą w swoim czasie ???