Ogródek aleb-azi sezon 2012
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi sezon 2012
Ależ panny się starają.....
Comte śliczna, mam ją.
Rose de R też, ale jeszcze nie uraczyła mnie kwiatem.
Pięknie wygląda też kwiat Heritage i Cardinal R.
Comte śliczna, mam ją.
Rose de R też, ale jeszcze nie uraczyła mnie kwiatem.
Pięknie wygląda też kwiat Heritage i Cardinal R.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izulko pokazałaś pięknoty niebywałe.
I jak sobie uświadomię, że takie widoki już masz na drugim krańcu Polski,
to aż dziw bierze, jak u mnie do takich jeszcze daleko.
Mam teraz jakieś +5 za oknem. Moje jeszcze czekają, ale i tak wcześnie w pąki się ubrały.
na razie oprócz rugos tylko Tereska Bugnet lekko rozchyliła jeden pączek.
Cardinal prześliczny
Inne też piękne. Miłe widoki na dobranoc.
I jak sobie uświadomię, że takie widoki już masz na drugim krańcu Polski,
to aż dziw bierze, jak u mnie do takich jeszcze daleko.
Mam teraz jakieś +5 za oknem. Moje jeszcze czekają, ale i tak wcześnie w pąki się ubrały.
na razie oprócz rugos tylko Tereska Bugnet lekko rozchyliła jeden pączek.
Cardinal prześliczny
Inne też piękne. Miłe widoki na dobranoc.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ale jesteście czujne dziewczyny
Grażynko - z Comte jestem bardzo zadowolona. Jedyne co jej można zarzucić do wrażliwość kwiatów na deszcz. Ale w deszczową pogodę można ją ciachnąć do domu... Nawet się trzyma To chyba jedna z mniej kapryszących róż obsypująca się obficie kwiatami bez względu na to czy mokro, czy sucho. A jak przetrwała Twoja Heritage - ostatnio mało bywam w forumowych ogrodach, ale pamiętam, że się o nią martwiłaś.
Krysiu- u nas też chłodno, ale nie aż tak Przyjdzie niebawem ocieplenie i Twoje różyczki wybuchną kwieciem A u mnie część będzie już historią sezony 2012...
Grażynko - z Comte jestem bardzo zadowolona. Jedyne co jej można zarzucić do wrażliwość kwiatów na deszcz. Ale w deszczową pogodę można ją ciachnąć do domu... Nawet się trzyma To chyba jedna z mniej kapryszących róż obsypująca się obficie kwiatami bez względu na to czy mokro, czy sucho. A jak przetrwała Twoja Heritage - ostatnio mało bywam w forumowych ogrodach, ale pamiętam, że się o nią martwiłaś.
Krysiu- u nas też chłodno, ale nie aż tak Przyjdzie niebawem ocieplenie i Twoje różyczki wybuchną kwieciem A u mnie część będzie już historią sezony 2012...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dobrze, że jesteś.
Czy Ty też masz wrażenie, że czas gdzieś ucieka przez palce?
Wydaje mi się, żę kiedyś miałam go więcej na forum i zwiedzałam więcej ogródków.
Teraz tylko wieczorami.
No, ale Twojego nie można przegapić
Czy Ty też masz wrażenie, że czas gdzieś ucieka przez palce?
Wydaje mi się, żę kiedyś miałam go więcej na forum i zwiedzałam więcej ogródków.
Teraz tylko wieczorami.
No, ale Twojego nie można przegapić
-
- Kontakt:
Goś- co do czasu to jestem głęboko przekonana, że on gdzieś ucieka...
Ogród realny nieco zapuszczony, forumowe własny i zaprzyjaźnione zaniedbane... Ale staram się co jakiś czas poczytać i pooglądać te ulubione, choć nie zawsze się odzywam. Ale na odkrywanie nowych, to już całkiem czasu brak.
Ale damy radę
Ogród realny nieco zapuszczony, forumowe własny i zaprzyjaźnione zaniedbane... Ale staram się co jakiś czas poczytać i pooglądać te ulubione, choć nie zawsze się odzywam. Ale na odkrywanie nowych, to już całkiem czasu brak.
Ale damy radę
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Krasawicę Moskwy i tak sobie kiedyś kupię.....a róże i cała reszta po prostu wiosna w pełni.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Tak późno otwarłaś wątek, ze uszedł mojej uwadze ten istotny fakt
Ale w końcu dostrzegłam i czym prędzej przybywam!
Z lekkim niedowierzaniem przygladam się kwitnieniu róż w takiej obfitości, bo u mnie dopiero zaczynają ... Cudowny Kardynał, i Comte de Chambord, i Petit Lisette ... Nie ujmując nic pozostałym, bo kwiaty wszystkie doskonałe! Zwłaszcza Ebb
A na mojej Maximie pierwsze kwiaty tak brzydkie, ze nie nadające się do pokazania. Jeszcze dużo będzie takich brzydali, bo mnóstwo pąków uszkodził mróz
U Ciebie chyba mrozu nie było? I całe szczęście! Takie śliczności teraz Ci kwitną
Wśród nich epimedium, przecudnej urody ...
Buziaki!
Ale w końcu dostrzegłam i czym prędzej przybywam!
Z lekkim niedowierzaniem przygladam się kwitnieniu róż w takiej obfitości, bo u mnie dopiero zaczynają ... Cudowny Kardynał, i Comte de Chambord, i Petit Lisette ... Nie ujmując nic pozostałym, bo kwiaty wszystkie doskonałe! Zwłaszcza Ebb
A na mojej Maximie pierwsze kwiaty tak brzydkie, ze nie nadające się do pokazania. Jeszcze dużo będzie takich brzydali, bo mnóstwo pąków uszkodził mróz
U Ciebie chyba mrozu nie było? I całe szczęście! Takie śliczności teraz Ci kwitną
Wśród nich epimedium, przecudnej urody ...
Buziaki!
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Mieszkasz chyba w innym kraju z innym klimatem
Kwitną Ci te, które u mnie mają małe pączki.
Czy biały martagon zawiązuje nasiona?
Kwitną Ci te, które u mnie mają małe pączki.
Czy biały martagon zawiązuje nasiona?
- kogra
- Przyjaciel Forum
Heritage przetrwała chociaż umarzła do kopca.
Ale pięknie odbiła i już nawet ma pączki.
Na razie to tylko trzy pędy, ale ważne, że dała rady w taką zimę i mrozy jako maleństwo.
Ale pięknie odbiła i już nawet ma pączki.
Na razie to tylko trzy pędy, ale ważne, że dała rady w taką zimę i mrozy jako maleństwo.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Kontakt:
Elżbietko- muszę zaglądnąć co u Ciebie... Czasu mniej niż chęci Krasawica jest piękniejsza w rzeczywistości... no i zapach, ech.. U mnie to już historia sezonu 2012. Szczepione lilaki są tak miłe, że nie tworzą tych kłopotliwych w małych ogrodach rozłogów. Ot, cacuszka
Czarodziejko- późne otwarcie wczesnych róż. Chodzę po ogródku mrucząc pod nosem, że w tym tempie to za parę tygodni będzie u mnie jesień
Mróz był i owszem, ale róże mało ucierpiały. Z zresztą nawet to co ucierpiało już nadrobiło straty... Roztkliwił mnie pomidor, który powstał jak feniks z popiołu Za pochwały dziękuję. Ale chciałabym, żebyś pochwaliła kwiaty tulipanowca. Ale cóż... Jeszcze nie w tym roku...
Walentyno- klimat klimatem... w wygrzany piasek robi swoje. Martagon ? Pozwolę mu na dwa nasionka
Grażynko- cieszę się, że dzielna Heritage będzie Cię osobiście uwodzić. Cudów na początek od niej się nie spodziewaj, ale powąchaj... Co prawda kwiaty nie są trwałe, ale dla mnie to jedna z piękniejszych róż.
A tu mam takie małe co nieco przygotowane, to wkleję - dziś na deser Po kliknięciu na fotkę przejdziecie do fotosika, gdzie jest nazwa odmiany w tytule zdjęcia. Nie wpisuję tu nazw, bo czasu brak.
Czarodziejko- późne otwarcie wczesnych róż. Chodzę po ogródku mrucząc pod nosem, że w tym tempie to za parę tygodni będzie u mnie jesień
Mróz był i owszem, ale róże mało ucierpiały. Z zresztą nawet to co ucierpiało już nadrobiło straty... Roztkliwił mnie pomidor, który powstał jak feniks z popiołu Za pochwały dziękuję. Ale chciałabym, żebyś pochwaliła kwiaty tulipanowca. Ale cóż... Jeszcze nie w tym roku...
Walentyno- klimat klimatem... w wygrzany piasek robi swoje. Martagon ? Pozwolę mu na dwa nasionka
Grażynko- cieszę się, że dzielna Heritage będzie Cię osobiście uwodzić. Cudów na początek od niej się nie spodziewaj, ale powąchaj... Co prawda kwiaty nie są trwałe, ale dla mnie to jedna z piękniejszych róż.
A tu mam takie małe co nieco przygotowane, to wkleję - dziś na deser Po kliknięciu na fotkę przejdziecie do fotosika, gdzie jest nazwa odmiany w tytule zdjęcia. Nie wpisuję tu nazw, bo czasu brak.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Różowy "pustaczek" śliczny, ale nie doczytałam co za odmiana.
Może Fruhlingsmorgen ?
Może Fruhlingsmorgen ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Sezon różany w pełni Jakiś łaskawy był dla Ciebie ten przymrozek. Nie ma siły, musisz mieć jakieś chody na górze
Tulipanowiec? A ile ma lat? Na moim paki są, to podzielę się z Toba moimi kwiatkami
Aha! U mnie tez jeden pomidorek (maleńki, z siewu) powstał z martwych Jakie szczęście, ze go od razu nie wyrzuciłam. Zobaczyłam jakąś zielona kropeczkę nad łodyzką i pomyslałam: niech postoi sobie, a nuż ożyje? I ozył!
Tulipanowiec? A ile ma lat? Na moim paki są, to podzielę się z Toba moimi kwiatkami
Aha! U mnie tez jeden pomidorek (maleńki, z siewu) powstał z martwych Jakie szczęście, ze go od razu nie wyrzuciłam. Zobaczyłam jakąś zielona kropeczkę nad łodyzką i pomyslałam: niech postoi sobie, a nuż ożyje? I ozył!
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Iza, deser wyśmienity , prosimy o dokładkę.
Jestem zachwycona nareszcie będzie można pooglądać , to za czym od tylu miesięcy
tęskniliśmy.
Jestem zachwycona nareszcie będzie można pooglądać , to za czym od tylu miesięcy
tęskniliśmy.