Ewa - Ogród z Aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ewa - Ogród z Aniołkiem

Post »

Megi, to przepis chyba nie dla mnie...toż to ja się tym tłuczkiem urobię, a moi zjedzą w jeden dzień :;230 :;230

Julka zaglądaj, zapraszam. Miło mi będzie. :wit
Zajrzałam do Ciebie...masz ładny ogródek i masę pracy za sobą.
Pomysł z rowerem super ;:63

Tadku żadnych podtekstów...trzeba ludzi do roboty z głową, żeby po paluchach młotem nie walili :;230 :;230

Dzisiaj zabraliśmy się za zrobienie jakiegoś przyzwoitego odpływu od rury spustowej, a przy okazji za zrobienie oporu dla mojego warzywniaka, bo podwyższona rabata troszkę zsuwa się.
Obrazek

No i nie obeszło się bez zaczęcia jakiegoś klombika...pogoda sprzyjała (tylko z leksza chciało urwać głowę ;:224
Obrazek
To taki troszkę większy projekt (małego fragmentu) wiec wykonanie potrwa długo, długo więc będę Wam moi mili pokazywała postępy na bieżąco. Oczywiście przy okazji ściągnęłam folię spod iglaków, które jeszcze nie cierpią.

A to parę dzisiejszych zdjęć z innych zakątków:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale,urokliwe te "zakątki" ;:138 ;:138 ;:138
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

No tak , i znowu rabatkę zaczyna ;:202 A ja wciskam rośliny , na sztywno już upchane ;:145 ;:145 ;:223
Zawsze byłem przeciw łączeniu kamieni z większymi bylinami. ;:185 Chylę czoła przed Twoimi pomysłami. ;:180
Po paluchach nie walę , kilka dni na budowie i paznokcie na swoim miejscu ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miejsca Ci u mnie dostatek, to i jest gdzie sadzić. :tan
Czemu byłeś przeciwny łączeniu większych bylin z kamieniami???
Te które mogą rozrosnąć się mają odpowiednią ilość miejsca (kora), a jak będzie trzeba to część kamieni po prostu zniknie.
Myślisz, ze to nie wypali?
A to na ogrodnika nadajesz się :;230
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie bardzo mi pasowały kamulce i duże byliny , małe ,,skalniaczki '' i owszem. :uszy Ale musiałem pewnie dojrzeć i zobaczyć to u Ciebie by przekonać się do takich zestawień. ;:333 Ja nie próbuję tego robić , bo na rośliny miejsca i tak mało. Może jeszcze w tym miesiącu ruszy budowa skalniaka plus oczko. Pryzma kamieni już czeka. :uszy
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzy mi się oczko, ale wiem ile to pracy kosztuje, żeby go utrzymać w świetnym stanie, dlatego na najbliższe 10 lat mam zabronione myśleć o tym. Będę Ci kibicowała w tym temacie, bo to wdzięczna budowla...
Mnie jakoś nie pociągają roślinki na skalniaczki stąd tak naprawdę u mnie to kamienisko a nie skalniaki.
Typowe skalniaki, mają określoną swoją roślinność. Dorobiłam się w tym roku 2 rojników (ładne spore rozety) jakiegoś w kolorze bordo i zielonego, i mam kłopot, bo nie bardzo mogę znaleźć dla nich miejsce, wiec rosną na razie na tarasie w doniczkach :(

Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Oczko , to inwestycja syna . :uszy Chce robić , niech się wciąga, kto przejmie po mnie ,,motykę'' :;230 :;230 Moje skalniaczki teraz rosną porozrzucane po całym ogrodzie, jak przyjdzie pora będą razem. Oczko jest kłopotliwe, ale w miarę łatwo można utrzymać czystość. Najgorsze są liście. ;:202
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Więc za 10 lat zwrócę się po porady do ciebie lub pierwszej motyki w Twoim ogrodzie. ;:173
Dobrze, że syn zaczął interesować się ogrodem, to dobrze wróży ogrodowi i tatusiowi jak złapie SKS. :;230 :;230
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jak na razie tylko skalniak , ale na początek i to dobre. SKS to chyba już robi swoje. Nawet znaczniki nie zawsze pomagają :;230 :;230
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dlatego nie robię znaczników :;230 :;230
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja zginęłabym bez znaczników i ściągawek :;230 A kiedyś mi się zdawało, że dużo niie mam to będę pamiętać.
Klombik w rozmiarze XXXL z takimiż kamolami, pięknie będzie.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Ewo ten rowek przy warzywniku to będziesz czymś zakrywać :?: Ja muszę tak moje pole przekopać ale muszę tez czymś zamaskować te rowy. Jednym sposobem mogą być same kamienie włożone do rowków ale dużo tego będzie, szukam jeszcze czegoś .
Fajne te różowe kwiatuszki co to za roślina :?: Gdzieś je widziałam ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie, przypomina mi to trochę Rh .
A tuż obok na fotce kępa lawendy wyszykowana do rozkwitu :shock:, jaka to odmiana :?: ja też chcę taką wielgachną ;:oj .
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tez podobają mi się oczka wodne,ale ze względu na lasek brzozowy przez siatkę bedę podziwiac je u innych.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”