U Oliwki - 2012
- lemka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Oliwki - 2012
Mi dwa miskanty padły -kupione jesienią widocznie nie zdążyły się zaaklimatyzować.
Bez czarny przecudny, u Ciebie zawsze można zobaczyć jakieś rarytaski.
Bez czarny przecudny, u Ciebie zawsze można zobaczyć jakieś rarytaski.
Pozdrawiam Ida
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wlasnie cos z tymi miskantusami jest nie tak w tym roku, moje 2 sztuki Rotsilber ruszyly niedawno i tak jak mowisz, maja po 3-4 zdzbla. Za to proso ozdobne ma sie calkiem dobrze i tworzy juz przyzwoite kepy trawska.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Właśnie kupiłam ten bez na all. Do niego coś tam jeszcze- a kurcze nowy miesiąc to i zakupy można już robić
Pozdrawiam Ida
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Piszesz o przemarzniętym Kardynale . Jestem z mojego na razie zadowolona (2 sezon), dobrze przezimował. Ma sporo pąków kwiatowych, bruzdownica nie zdążyła mu zaszkodzić jakoś specjalnie.
Na PHM (sadzonka z zeszłego roku od Beaty) pojawiły się 3 pąki kwiatowe .
Z trawami dopiero zaczynam przygodę. Giganteus ma się najlepiej. Pozostałe: Zerbinus i ? pojawiły się kilkoma źdźbłami. Najważniejsze, że przeżyły.
Bodziszkami czarujesz. Ich urokowi nie umiem się oprzeć.
Na PHM (sadzonka z zeszłego roku od Beaty) pojawiły się 3 pąki kwiatowe .
Z trawami dopiero zaczynam przygodę. Giganteus ma się najlepiej. Pozostałe: Zerbinus i ? pojawiły się kilkoma źdźbłami. Najważniejsze, że przeżyły.
Bodziszkami czarujesz. Ich urokowi nie umiem się oprzeć.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jaques Cartier przemarzł? Mój to piękny kompaktowy krzaczek! Rośnie na lekkim obnizeniu terenu, więc bałam się trochę o niego, ale nic mu nie jest. A to dziecię Twojego
Miskanty tez u mnie ucierpiały. Myslałam, ze Zebrinus i Malepartus całkiem zmarzły, ale odbiły ...
Malepartus dookoła kępy, a Żebrinus jeszcze mniej
Miskanty tez u mnie ucierpiały. Myslałam, ze Zebrinus i Malepartus całkiem zmarzły, ale odbiły ...
Malepartus dookoła kępy, a Żebrinus jeszcze mniej
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Oliwko niezawodne bodziszki przepiękne, tylko jak się już zadomowia to trzeba je pilnować bo ekspansywne ale czarować to potrafią!
Trawy w tym roku u mnie słabe nieco się zawiodłam ale np. rozpielnica zmarniała, Zebrinus znikł, podobno jesienią nie sadzi się traw,
Trawy w tym roku u mnie słabe nieco się zawiodłam ale np. rozpielnica zmarniała, Zebrinus znikł, podobno jesienią nie sadzi się traw,
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Oliwko - dziękuję, podczytuję równocześnie wątek o miskantach. Miałam mozgę trzcinową na rabacie i mam nauczkę na całe życie jeśli chodzi o unikanie traw rozłogowych... Miskant ma być rozwiązaniem tymczasowym aby zasłonić się od sąsiadów, za 2-3 lata ma być w tym miejscu drewutnia - choć wiadomo, że prowizorki czasem trwają o wiele dłużej
Co do koparki w ogrodzie już to przerabiałam jak były usuwane betonowe płyty pod ziemią, pozostawione przez dewelopera
Co do koparki w ogrodzie już to przerabiałam jak były usuwane betonowe płyty pod ziemią, pozostawione przez dewelopera
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tak Walu, mówię o pierwszych dwóch.
Najgorsze jest to, że miejsca mam coraz mniej mimo dziur po zimie a tyle jeszcze chciałoby się mieć.
Gdybyś miała wybrać spośród tych dwóch, to którą byś wybrała ?
Co do miskantów to moje duże stare kępy też wymarzły i tylko piórka pojedyncze wychodzą.
Nawet nie wiem czy warto je jeszcze trzymać.
Ale nie tylko one, bo padło mi całkowicie sporo traw ozdobnych - cóż , człowiek stale się uczy.
Walu podobno masz Plantierkę, czy mogłabyś o niej coś napisać - jak rośnie, choruje, kwitnie i czy pachnie.
Najgorsze jest to, że miejsca mam coraz mniej mimo dziur po zimie a tyle jeszcze chciałoby się mieć.
Gdybyś miała wybrać spośród tych dwóch, to którą byś wybrała ?
Co do miskantów to moje duże stare kępy też wymarzły i tylko piórka pojedyncze wychodzą.
Nawet nie wiem czy warto je jeszcze trzymać.
Ale nie tylko one, bo padło mi całkowicie sporo traw ozdobnych - cóż , człowiek stale się uczy.
Walu podobno masz Plantierkę, czy mogłabyś o niej coś napisać - jak rośnie, choruje, kwitnie i czy pachnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Walu te białe bodziszki są śliczniutkie, chyba nie mam ani jednego najwyższy czas za takimi się rozejrzeć.
A różyczki pięknie pokazują swoją urodę. Mój Cartier też taki jakiś lichy i właściwie dopiero teraz wziął się do rośnięcia a pączusie mu podmarzły w maju.
A różyczki pięknie pokazują swoją urodę. Mój Cartier też taki jakiś lichy i właściwie dopiero teraz wziął się do rośnięcia a pączusie mu podmarzły w maju.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ruszył sezon różany A jak prezentuje się Twoja angielska rabata? Ciągle mi mało jej obrazów.
A ta rada :
Bo bodziszki są dobre na wszystko
A ta rada :
rozbawiła mnie do łez.Proponuję podsadzić czymś krzewiącym się: bodziszek byłby idealny
Bo bodziszki są dobre na wszystko
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewę wypadałoby mieć
Zebrinus wystartował wyjątkowo późno i marnie wygląda. Posadziłam wiosną trochę miskantów i pozostaje mi liczyć na łagodniejszą nieco zimę.
Posadziłam jesienią Lykkefund, zakwitnie
Zebrinus wystartował wyjątkowo późno i marnie wygląda. Posadziłam wiosną trochę miskantów i pozostaje mi liczyć na łagodniejszą nieco zimę.
Posadziłam jesienią Lykkefund, zakwitnie
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Ojejku ależ pięknie zakwitła Fruhlingsduft.... za nią coraz częściej spogladam.
A z bodziszkami to szczera prawda.....jeszcze do tego żurawki dodać....
Oliwko po prostu cudnie.
A z bodziszkami to szczera prawda.....jeszcze do tego żurawki dodać....
Oliwko po prostu cudnie.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Oliwko mój Jacques Cartier po zimie najpierw miał piękne zielone pędy, a później one zaczęły mu jakby schnąć. I tak musiałam je przyciąć. Teraz znowu drapie się w górę .