Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
migotka0211
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 10 wrz 2011, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Witam
Ależ piękny ogród. Chyba bym, z niego nie wychodziła:) Nic tylko podziwiać:)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, moje pęcherznice mają 2 latka i przyrost wydaje się znikomy gdy patrze na Twoje giganty..ale muszę wygrzebać jakieś foto sprzed dwóch lat. Będę je ciachać, bo miejsca nie mam tyle co u Ciebie. W tym roku przyciełam je wiosną i ...wycięłam chyba wszystkie pąki kwiatowe ;:124 Następnym razem przytnę jesienią :uszy
aguniada pisze: (...) Nie wiem jak wyglądają irysy holenderskie? Muszę zajrzeć do wujka google'a. (...)
Irysy holenderskie to te z cebulek, w ubiegłym roku kwitły już pod koniec maja u mnie i wyglądały tak (później usunę foto):

Obrazek

Nie miałam z nimi żadnego problemu w ubiegłym roku, kwitły cudownie i kolor mają obłędny, mój ulubiony.

Obrazek

W tym roku chyba wszystkie przemarzły, a posadziłam kolejne 30 cebulek ;:202 Na razie wyłażą takie smutne kikuty, a powinny kwitnąc już od tygodnia... ;:219
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też zostawiam siewki pęcherznicy. Zauważyłam, że żółte lepiej się rozrastają.
Jak zwykle przy oglądaniu powzdychałam sobie...
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus - u mnie szaro-ponuro ale cieplej, tak ze zyc sie da. Moze jeszcze slonce wylezie.
Klapnieta cos jestem i weny tworczej u mnie brak :roll:
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Aguś

U Ciebie jak zawsze pięknie. Masz takie wyczucie że tylko pozazdrościć. Interesuje mnie trawka, którą niedawno zakupiłaś na nową rabatkę. Jest ich trzy kępki. Dopiero posadzona a już ładnie wygląda. Może pamiętasz jak się nazywa?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witam niedzielnie :wit Miałam dziś spokojny, ale pracowity dzień... w kuchni udało się zrobić curry z kurczaka, sałatkę ziemniaczaną po żydowsku, tradycyjną jarzynową oraz koktajl jogurtowo-truskawkowy... w ogrodzie koszenie i podlewanie doniczkowych, na resztę prac weny zabrakło...

Jolciu, dobry wieczór... dzięki za miłe słowa! O które trawki pytasz? Niskie to Jackdaws' Cream a wyższe to miskanty Giraffe...
Cześć Julek, ja też mam nastrój bez weny... pogoda była nieco lepsza niż wczoraj, mniej wiało, ale humoru nie mam i już :roll:
Moniko, jesteś zawsze miłym gościem w moim wątku, a jeśli się zdecydujesz - to wiesz, zapraszam ;:173
Siewek pęcherznic i berberysów jest w tym roku zatrzęsienie... na razie maluchy, ale nie wiem co z nimi zrobić... chyba po prostu je zostawię.
Robaczku, dzięki za zdjęcia irysów... są podobne do tych, które mam, ale ja chyba mam syberyjskie... kurczę, nie rozróżniam ich :roll: Wracając do pęcherznic, trzymaj je po prostu w ryzach i będziesz miała krzaczki takiej wielkości, jakie Ci pasują... Ja tnę, ale daję w sumie wolność.
Migotko, witam Cię po raz pierwszy i dziękuję za odwiedziny! Wiesz, ja faktycznie najchętniej cały czas przebywam w ogrodzie... to miejsce daje mi prawdziwe ukojenie :) Zapraszam częściej!
Bożenko, oczywiście, że będziesz miała busz, ale pamiętaj, że u Ciebie prawdziwy areał... obsadzaj ile tylko możesz :)
Tadziu, Diabolo faktycznie potrafią zabrać nieco przestrzeni w ogrodzie, ale mnie akurat o to chodziło :) normalnie trzeba mieć sekator na podorędziu i ograniczać zgodnie z potrzebami :)
Ewcia, tęsknię za ciepłem ogromnie... owszem, wszystko się rozwija, ale ogrodnik marznie w rabatach ;-)
Małgosiu, zdjęcia od Danusi oglądałam, ale jakoś nie żałuję, że mnie tam nie było... Owszem, wszyscy prezentowali się fajnie i na pewno było sympatycznie, ale ja chyba jednak wolę kameralniejsze spotkania, we własnym gronie...
Beatko, cieszę się :)
Moniko, czy Ty u siebie masz pęcherznice? Jakoś nie bardzo mi pasują do Twojego lasu... :)
Aguśka, to jesteśmy ogrodowymi równolatkami :)
Aniu, moim zdaniem warto kupować na starcie nieco większe roślinki - takie średnie. Maluchy na pewno wolniej wytworzą busz, do jakiego tęsknimy... W zasadzie, dążymy do tego, by nasze ogrody były po prostu dojrzałe... jak widać, tylko kilka lat wystarcza do osiągnięcia namiastki tegoż. Cieszę się, że natchnęłam Cię optymizmem :)
MaGorzatko, otóż to! :)

Jak zwykle zostawiam kilka zdjęć...

... startujemy tawułkami Arendsa:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... przyrosty na Inversie:
Obrazek

... świerku kłującym:
Obrazek

... świerku wężowym:
Obrazek

... psie z dredami (jedynie w niektórych kręgach zwany modrzewiem ;-)):
Obrazek

... wrzosach:
Obrazek

... klon palmowy:
Obrazek

... różyca o bardzo obfitym kwitnieniu:
Obrazek

... i widoczki ogólne:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Wow ;:oj Ty to masz roślinek. Niezłe te przyrosty na Inversie, a psem z dredami proszę mnie nie kusić bom biedna. :wink:
Tawułki super, tak fajnie wygląda ta gra kolorów. Będę szczera zazdroszczę Ci tego ogrodu. :oops:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Miejsce ogniskowe wygląda fantastycznie, rabata na "plecach" świetna.
Z resztą widoczki z twojego ogrodu zawsze zachwycają ;:108
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Chodzę i wzdycham :roll:
Jak ja Ci zazdroszczę tego tła za siatką. I tego porządku i tych kolorów.
Czekam na kwitnienie tawuły Vision. Kupiłam ją zanim zobaczyłam u Ciebie, ale jak ją zobaczyłam, to teraz nie mogę się doczekać, czy aby na pewno to ona i czy taki kolor jak na Twoich zdjęciach.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Takie duze Tawulki juz masz wow. Moje dopiero sie puscily ale fakt - sadzilam w tym roku.
A wiesz, kupilam sobie wczoraj zolte niskie pomponowe dalie przed dom ;:108 Tak mi sie w zeszlym roku u Ciebie podobaly, ze sobie przysposobilam. Szkoda, ze bialych nie bylo tz byly ale z tych wysokich 120cm ale ja wysokich jak wiesz nie lubie.
Zachwycajace widoki ... juz niedlugo sama zobacze na wlasne galy ten lad i porzadek :lol: Tyle, ze pogode nam zmienili i juz nie ma byc takiego ciepla buuu
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jula, miałam Ci oddać białe pomponowe, ale niestety padły... Fajnie, że sobie kupiłaś, chociaż przyznaję że coraz częściej mnie zaskakujesz wyborami kolorystycznymi ;-))
Pogoda mam nadzieję zmieni się od czwartku i przyjdzie słońce i ciepełko - teraz jest ponuro a na niebie bura szmata... opadało znowu, także przynajmniej rosliny mają korzyść i trawnik znowu soczysty. Miłego!
Gosiu, myślę, że otulina za siatką sprawia, że mój ogród wydaje się dojrzalszy niż jest w rzeczywistości... Bo z tym porządkiem to trochę słowa na wyrost ;-))
Tawułka Vision in Red jest naprawdę zachwycająca, więc trzymam kciuki by Twoja nią była :)
Dorota, dziękuję za miłe słowa! Ognisko chwilowo w remoncie i znowu czekam na wolną chwilę ekipy, która ma dokonać poprawek... Może kiedyś się uda to miejsce doprowadzić do końca...
Beata, pies z dredami Ci nie ucieknie - zawsze można poczekać do jesieni, może będą tańsze, i sprawić sobie takiego wariata :) Zamierzam dziś kupić Whiter Shade of Pale, oby się udało.

Udanego tygodnia! <u mnie będzie niezwykle intensywny>
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

;:oj Agusiu ;:180 ;:180 Ty to masz raj na ziemi swój własny raj ,cudeńko.Po prostu brak mi słów. ;:333 szacun.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie zaskakująco słonecznie i ciepło ;:oj Ranek nie zapowiadał takiej pogody, zobaczymy, co będzie dalej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”