Moje kwiatki - cz.2
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiatki - cz.2
Pewnie ze tak, jest taki kolorowy, ładniulki 

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Czy może być coś piękniejszego dla kolekcjonera gruboszy nowy fantastyczny grubosz ? Twoje dziecko na pewno będzie zadowolone z prezentu. 

- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Bardzo dziękuję za miłe powitanie. W niedzielę spróbuję założyć wątek i wkleić zdęcia - córka obiecała, że mi pomoże.
Naprawdę niezwykły jest ten grubosz, muszę przyznać, że nigdy takiego nie widziałam.
Jeszcze przypomniało mi się, że hoja carnosa lepiej kwitnie gdy pędy ma upięte do góry, zwisająca w dół, daleko od okna będzie miała ślicznie wybarwione liście ale nie będzie kwitła. Mój brat uprawiał kiedyś hoję bezpośrednio na parapecie okna południowego - część liści zżółkła ale miała kilkadziesiąt kwiatów i kwitła bez przerwy. Zapach był taki, że aż trzeba było obrywać część kwiatów.
Naoglądałam się na FO pięknych paprotek więc kupiłam sobie jedną w Biedronce
Mam nadzieję, że przeżyje. 
Naprawdę niezwykły jest ten grubosz, muszę przyznać, że nigdy takiego nie widziałam.
Jeszcze przypomniało mi się, że hoja carnosa lepiej kwitnie gdy pędy ma upięte do góry, zwisająca w dół, daleko od okna będzie miała ślicznie wybarwione liście ale nie będzie kwitła. Mój brat uprawiał kiedyś hoję bezpośrednio na parapecie okna południowego - część liści zżółkła ale miała kilkadziesiąt kwiatów i kwitła bez przerwy. Zapach był taki, że aż trzeba było obrywać część kwiatów.
Naoglądałam się na FO pięknych paprotek więc kupiłam sobie jedną w Biedronce

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Grubosz bardzo ładny. Myślę, że fantastycznie prezentowałby się w żółtej lub pomarańczowej doniczce. Daj znać jak się obdarowanemu spodobał 

ja z checią zobaczę tą kolekcję gruboszy twojego dziecka
sama uwielbiam grubosze i kilka ich mam wiec z checią popodziwiam Wasze

sama uwielbiam grubosze i kilka ich mam wiec z checią popodziwiam Wasze

- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marudziu-na razie nic z tego
zdążyłam wrócić od córki i przeczytałam Twoją prośbę.Jak będę następnym razem to postaram się zrobić im fotki
ChrapeczkoPosłuchałam Ciebie i kupiłam ceramiczną pomarańczową osłonkę-w sumie wyszło super,po reakcji córki myślę ,że przypadł do gustu.Dzięki za radę

ChrapeczkoPosłuchałam Ciebie i kupiłam ceramiczną pomarańczową osłonkę-w sumie wyszło super,po reakcji córki myślę ,że przypadł do gustu.Dzięki za radę

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Aniu rewizyta.
Ależ u Ciebie kolorowo i przedszkole masz niezłe.
Stron też multum, oglądanie planuję na długie zimowe wieczory. No i w dni deszczowe .

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc ale absolutnie nie chciałam niczego sugerować
po prostu jak zobaczyłam roślinkę to mi jakoś doniczka w takich kolorkach pasowała 

-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
ależ piękny grubosz!!! jakie tropikalny kolorek
niech pięknie rośnie 

Mój ZIELONY ŚWIAT http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=51824" onclick="window.open(this.href);return false;
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Witajcie
Czas najwyższy pokazać Wam moją niespodziankę ,którą podpatrywałam niecierpliwie od kilku tygodni,ciekawiło mnie bardzo jaki kolorek będzie miał następny skrętniczek .Już pokazał swoją buźkę i okazało się ,że to... Matthew
(wyhodowany z listka kupionego na allegro)
a było tak

później

a teraz w cały rozwinięty

ma kilka maleńkich pączków więc pocieszy mnie swoją urodą
reasumując ,4 kolorki kwitną reszta to maluchy z listków, na które jeszcze długo sobie poczekam

zostawiam
i znikam popatrzeć co nowego u Was

Czas najwyższy pokazać Wam moją niespodziankę ,którą podpatrywałam niecierpliwie od kilku tygodni,ciekawiło mnie bardzo jaki kolorek będzie miał następny skrętniczek .Już pokazał swoją buźkę i okazało się ,że to... Matthew

a było tak

później

a teraz w cały rozwinięty

ma kilka maleńkich pączków więc pocieszy mnie swoją urodą

reasumując ,4 kolorki kwitną reszta to maluchy z listków, na które jeszcze długo sobie poczekam

zostawiam

Piękny:)
- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
a dałoby mu się jakieś listka ukraśc - może byśmy się wymieniły?
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Ten trzykolorowy gruboszek jest śliczny, szkoda że ja już za stara na takie prezenty
a skrętniczki uwielbiam więc też chwalę

a skrętniczki uwielbiam więc też chwalę

-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.