Narzędzie ogrodnicze - gwarancja

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anol
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 17 paź 2011, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Narzędzie ogrodnicze - gwarancja

Post »

Miesiąc temu przekopany był kawałek ziemi, teraz chciałam powybierać to co odrosło, więc w ruch poszły widły. W altance leżą już 4 szt. powyginane (2 z mojej głupoty i oszczędności), a nie chcę ciągle kupować nowych ;:14 Wcześniej były chyba Gardena, mój A przekopał chwaściska szpadlem, a widłami chciał te kupki otrzepać z ziemi, nie wytrzymały. Teraz mieliśmy Greenmilla i kopałam tak jak wyżej opisałam. Te zęby mogę w rękach prostować, takie są "wytrzymałe". Za te wszystkie pieniądze mogłam kupić jakieś wypasione, ale jakoś już nie wierzę, że istnieją widły do kopania... chyba, że w piasku heheh :lol:

Czy ktoś z was reklamował kiedyś szpadel czy widły? Uznali reklamację? No niby mają gwarancję, ale w sumie nie wiem na co...
Pozdrawiam Ania
Brzoskwinia
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 12 maja 2012, o 18:30

Re: Narzędzie ogrodnicze - gwarancja

Post »

Na skale te przekopy robicie? :D Psuje z Was straszliwe :D Do kopania kup lepiej łopate Fiskarsa (niezniszczalna). A jak widły masz na gwarancji to reklamuj. I nie martw się o to na co jest gwarancja, niech kombinuje sprzedawca z producentem. Nie sądzę aby przy zakupie wideł wręczyli Ci instrukcję obsługi i kartę gwarancyjną, więc chyba nie bardzo mogą się bronić przed reklamacją. Do reklamacji dołącz w worku próbkę ziemi, niech powołają eksperta do jej zbadania (to na wypadek jakby Ci chcieli nie uznać reklamacji tłumacząc że masz złą ziemię :D )

Ps. Kompletnie nieogrodniczo - Mój kolega zareklamował usługę "zjazd rurą" w Parku Wodnym - przetarły mu się na tyłku galoty. Do papierowej reklamacji dołączył gacie (ale nie wzięli, nie chcieli ich :lol: ) - reklamację uznali i dostał zwrot za gacie, i jaki jest zadowolony!
Ps.2. Wideł z gaciami nie reklamuj :lol:
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Jakie niezniszczalna jakie niezniszczalna :lol: połamałem Fiskarsa :;230 powiem tak,dobry ale nie niezniszczalny.Polecam i ja.
Jak się kopie lub wykopuje i ma się werwę to tam nie ma że nie zepsuje się :lol: szpadle połamane, wygięte widły ,łopaty nadłamane ,siekiery trzonek wygięty tak to już jest jak człowiek ma siłę :lol: dla mnie niedługo wywieszą napis ,,gwarancja nie dotyczy pana R'' ,bo kowal nie chciał z nami współpracować :;230
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
MarcinBrz
200p
200p
Od: 19 lis 2010, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj Szpadel Fiskarsa robił za dźwignię przy wyciąganiu pni i nie ma na nim śladu. Czyli musisz mieć baaaardzo dużo energii :wink:
Pozdrawiam, Marcin!
Mój ogródek
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

To i ja wyważałem tym prawie 2 metrowe świerki ,poległ na zmarzniętej ziemi ,nie trudno to połamać .Fiskars dobry,ale te legendy o nim to bajka na dobranoc.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
Anol
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 17 paź 2011, o 14:22

Post »

Zareklamowałam i oddali kaske :) Chciałam kupić Fiskarsa, ale niestety mieli tylko te co oddałam. Szpadle mam Greenmila i jak do tej pory sprawują się świetnie, ale widły to masakra ;:14 Niestety nie wszędzie mogę kopać szpadlem, w niektórych miejscach jest masa kruchych korzonków wyglądających jak spagetti, a szpadel tylko je kruszy na drobnicę. To są właśnie miejsca wcześniej przekopane szpadlem i co jakiś czas trzeba powyciąć co odrosło (chwiliwo nie mam pomysłu co tam posadzić) :?:
Reklamacja gatek :;230 :;230 ja tak miałam z kością ogonową :;230
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
gabiszonka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 lip 2010, o 13:50

Post »

Kupiłam taczkę aluminiowa w maju zeszłego roku. popękała mi opona wzdłuż wyżłobień bieżnika. Czy ktoś reklamował kółko od taczki?
kupione razem z taczką??? Boję się ze powiedzą ze to koło może być nie od niej - w końcu cześć odkręcana, ruchoma...
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chyba większość narzędzi jest przewidziana na wątłe damskie rączki, bo jeszcze nic mi się nie uszkodziło, natomiast gdy któryś z moich menów - M + synowie brał się za robotę - zęby wyginały się, trzonki łamały się. Chociaż..... małe łopatki też mi się łamały i wyginały, aż trafiłam w pewnym markecie, tym, co tylko za gotówkę, na łopatkę za 5 zł, doskonale trzyma się.
Waleria
Awatar użytkownika
vinetou80
200p
200p
Od: 7 lut 2013, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Waleria pisze:Chyba większość narzędzi jest przewidziana na wątłe damskie rączki, bo jeszcze nic mi się nie uszkodziło, natomiast gdy któryś z moich menów - M + synowie brał się za robotę - zęby wyginały się, trzonki łamały się. Chociaż..... małe łopatki też mi się łamały i wyginały, aż trafiłam w pewnym markecie, tym, co tylko za gotówkę, na łopatkę za 5 zł, doskonale trzyma się.
Z takich narzędzi polecam polską firmę Romanik tools czy Techmłot,jak kto woli.Dobre,ergonomiczne i nie kosztują tyle co Fiskars.Ja siekierę zwykłą mam 9 rok i używałem nawet do rozbijania pniaków,trzonek od nowości się trzyma(jesionowy).
LEGENDS NEVER DIE
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”