Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

Śliczny kolorek ma ta tawułka,a róże na pewno i u Ciebie niedługo zakwitną :D
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak Elu, masz rację. Tawułka śliczna, a do tego jej kwiaty wygladają wyjątkowo, jak takie różowe miotełki ;:138.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Linetko piękna jest lilia ma czerwień głęboką, jak czerwone wino. Pastele też piękne, a delosperma prześliczna, moja dopiero jeden kwiatek pokazała. Marysiu mówisz, że do słoneczka się rozwija. Mój kwiateczek odwrotnie rano w cieniu pokazał swój urok, a jak potem wyszłam z aparatem to do słoneczka stulił się znowu, ale ma dużo pączków i myślę, że niedługo pokaże co potrafi. Tawułę wierzbolistną też mam z patyczka - bardzo ją lubię. Cieplej u Ciebie !
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Dziękuję Wam, Kochane. :D
Niestety, u mnie już po pięknej pogodzie. Ranek jest ciemny i niemiły. Pewnie delosperma nie rozwinie dzisiaj swoich pięknych kwiatków. Nie wiem, jak z nią postępować dalej. Czy to jest roślina, którą przechowuje się zimą w domu? Trzeba ją wykopać?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Linetko,ona zimuje w gruncie :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Linetko ja myślę , że kawałek zabiorę do domu, bo rozrasta się szybko a resztę spróbują przezimować w gruncie osłaniając
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Zaglądam z małą rewizytą. Widzę że lubimy podobne kolory w ogrodzie. Lilie masz już pięknie rozkwitnięte.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mój zestaw kolorów w skrzynce balkonowej wygląda u Ciebie całkiem dobrze...... :;230
A tak poważnie to ładnie ten zestaw wygląda. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

O, proszę, więc jest nas więcej zakręconych na pastelowo! :D Miło to wiedzieć. :D
Wieczorem mieliśmy w Opolu prawdziwą burzę z piorunami, :D podlało ogródek, aż miło. :D Teraz mogłoby się pokazać słońce, ale jakoś leniwie dzisiaj wstaje.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Zajrzałam z rewizytą :) Ślicznie u Ciebie, tak wiosennie i kolorowo. Będę zaglądać :wit
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Linetko te lilie są cudowne!! A o piwonii to już nie wspomnę :)
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Linetko o delospermie pisałam: " Delospermę,tę dużą na razie bez kwiatów kupiłam na jesieni, a że ona nie lubi wilgoci w zimie ,więc zadołowałam ją w szklarni /rozpadającej się, ale zawsze to jakaś osłona/. Teraz rośnie trochę pod daszkiem, a na zimę trzeba będzie osłonić przed śniegiem ,ale nie gałązkami tylko np. dużą butlą plastikową z otworem na wietrzenie. Zwykle ucinam dno i okrywam otworem do góry. Mróz podobno wytrzymuje, zresztą ta druga żółta, która ,jak pisałam nie jest moja, przezimowała u koleżanki nawet bez okrycia.
Moja delosperma w zimie w szklarni była dodatkowo przykryta dziurawym akwarium, bo pod butelką się nie mieściła."

Marysia Maska ma rację , przykryć trzeba i na wszelki wypadek zrobić sadzonkę /b. łatwo się ukorzenia/ , bo u mas zimy nieprzewidywalne i różnie może być. ;:219
A jeżeli masz szklarenkę , to nie będzie problemu. Tej dużej w domu byłoby za ciepło.
Tawuła piękna :D , mnie kojarzy się z budleją, tylko trochę ekspansywna , przycinam jej odrosty.
Miłego dzionka życzę. ;:196
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam za miłe słowa i za dobre rady. Na szczęście mam od niedawna coś w rodzaju szklarenki, więc następnej zimy będzie można ją przetestować na mojej delospermie. :D Oczywiście, sadzonkę zrobię i wstawię do piwnicy na okno. Tam powinna mieć chłodno, ale bezpiecznie. To ładna roślinka i szkoda by mi było ją zmarnować. Zastanawiam się tylko, czy w takim razie nie byłoby wygodniej posadzić ją w doniczce i razem z doniczką na rabatę. Jesienią można by wtedy całość wyciągnąć i wstawić do szklarenki, żeby już nie naruszać bryły korzeniowej. Co o tym myślicie?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany