Moja folia z pomidorami
- kesza
- 100p
- Od: 16 lip 2010, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja pierwsza folia z pomidorami
Kasiu82 - u Ciebie są pączki, poczekaj jeszcze chwilkę i będą żółte kwiatki...
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
kesza dziękuję za wyjaśnienie, tak to jest z nami amatorami - mówię o sobie oczywiście, uczę się wszystkiego od zera - niestety
Pozdrawiam
BRZOSKWINKA pisze:Pomidorki piekne, ale ogrzewane prądem to chyba BARDZO drogie za 1kg!
Taryfa nocna nie jest droga, grzejnik nie chodzi cały czas włącza się na 15 minut i potem 10-15 minut nie grzeje .
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
A liczyłeś ile wychodzi miesięcznie? Nic nie jest drogie, ale jak się zaczyna sumować... Policz i napisz, ciekawa jestem.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Wychodzi to od 1,8 zł do 2,60 zł za jeden cykl grzewczy - prościej ogrzewanie w jednej dobie. 31 dni ogrzewania wychodzi 80 zł.BRZOSKWINKA pisze:A liczyłeś ile wychodzi miesięcznie? Nic nie jest drogie, ale jak się zaczyna sumować... Policz i napisz, ciekawa jestem.
Jeśli włączam grzejnik o godzinie 22.01 to zawsze wyłącza się o godzinie 5.55 rano, nigdy
nie chodzi ciągle tylko 15 minut chodzi 10 minut nie chodzi. Ogrzewanie nie włącza się, jeśli temperatura w nocy nie spada poniżej 12 stopni w folii, grzejnik ma czujnik temp.
- BRZOSKWINKA
O, ciekawe. Jaki to grzejnik?
a metraż tunelu?
a metraż tunelu?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Pewnie taki z ustawianą temperaturką
Asiu, a jak tam u Ciebie z temperaturą w foliaczku?
Asiu, a jak tam u Ciebie z temperaturą w foliaczku?
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
- BRZOSKWINKA
Jarek pytałam o firmę i model
Teraz? U mnie 12.5C. Zawsze pod kontrolą.
Będziesz pryskał czy eko?
Teraz? U mnie 12.5C. Zawsze pod kontrolą.
Będziesz pryskał czy eko?
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
Asiu, w szklarni jeszcze niczym nie pryskałem, mam sucho, utrzymuje mi się ponad 12'C nocami i
jak na razie nie obserwuję jakichś większych zmian. Zobaczymy jak długo się da tak eko .
Słoneczka tylko brakuje i ciepełka większego.
W tunelu na działce (bywam od czasu do czasu) to zabezpieczyłem w tym roku rozsadzę przed wysadzeniem miedzianem i na razie tyle.
Przyplątał się tylko mączlik i tego trochę będę musiał pomęczyć.
jak na razie nie obserwuję jakichś większych zmian. Zobaczymy jak długo się da tak eko .
Słoneczka tylko brakuje i ciepełka większego.
W tunelu na działce (bywam od czasu do czasu) to zabezpieczyłem w tym roku rozsadzę przed wysadzeniem miedzianem i na razie tyle.
Przyplątał się tylko mączlik i tego trochę będę musiał pomęczyć.
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
- Agulek74
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 19 kwie 2012, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie.
Jestem tu od niedawna. Obserwuje Wasze poczynania w szklarniach i jestem pełna podziwu.
W tym roku przeprowadziliśmy się na wieś. A mieszkając na wsi nie wyobrażałam sobie żeby nie mieć szklarni czy folii albo jarzynek no i oczywiście truskawek. No i mamy to wszystko ;)
Nie umiem wstawiać na tym portalu zdjęć ale jak się poduczę to wstawię fotki.
Pozdrawiam Was cieplutko.
Aga )
Jestem tu od niedawna. Obserwuje Wasze poczynania w szklarniach i jestem pełna podziwu.
W tym roku przeprowadziliśmy się na wieś. A mieszkając na wsi nie wyobrażałam sobie żeby nie mieć szklarni czy folii albo jarzynek no i oczywiście truskawek. No i mamy to wszystko ;)
Nie umiem wstawiać na tym portalu zdjęć ale jak się poduczę to wstawię fotki.
Pozdrawiam Was cieplutko.
Aga )
- Agnieszka73
- 100p
- Od: 8 cze 2012, o 09:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam i ja
W tym roku zostalam szczesliwa posiadaczka "szklarenki" z poliweglanu . NIestety szklarnia byla stawiana na szybko , wiec i ziemia nie byla przygotowana ( w nastepnym roku juz bedzie inaczej), i pomidorki troszke to odchorowaly , jednak na dzien dzisiejszy wygladaja juz calkiem dobrze , i nawet jest juz jeden owoc .
Ciesze sie , ze znalazlam to forum , jest tu wiele bardzo ciekawych i jak przydatnych tematow .
Pozdrawiam .
W tym roku zostalam szczesliwa posiadaczka "szklarenki" z poliweglanu . NIestety szklarnia byla stawiana na szybko , wiec i ziemia nie byla przygotowana ( w nastepnym roku juz bedzie inaczej), i pomidorki troszke to odchorowaly , jednak na dzien dzisiejszy wygladaja juz calkiem dobrze , i nawet jest juz jeden owoc .
Ciesze sie , ze znalazlam to forum , jest tu wiele bardzo ciekawych i jak przydatnych tematow .
Pozdrawiam .
-
Agulek74 witamy na forum
poczytaj tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=53
poczytaj tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=53
Pozdrawiam
Jerry
Jerry