Dzień bez działki, to dzień stracony

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

Krysiu piękności piwonie pokazujesz, i chyba nieco Ci zazdroszczę (pozytywnie ;:196 ) moje tego roku podmarzły i niestety nie kwitną :(
;:3
Pozdrawiam
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

BASIU....piwonii ma kilka ale też kilka wymarzło....zostały te które pamiętam z dzieciństwa .....myślę, że te mutowane są jednak słabsze.......
...podobnie jak ze społeczeństwem....im młodsze tym słabsze........
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, moje żurawki rozrosły się w ogromne krzaczki. Sadziłam je naprzemiennie. Jasna, ciemna, jasna. Teraz te ciemne zrobiły się takie wielgachne, że zasłoniły te jasne odmiany, tak że ich wcale nie widać. Będę musiała je gdzieś poprzesadzać, ale koncepcja mi padnie, bo zostaną tylko ciemne :wink: POza tym widzę u ciebie trawkę (turzyca chyba), która jest jakby większa od żurawek. U mnie akurat odwrotnie. Trawki zostały zagłuszone. NIe wiem, co robić. Miała być rabata żurawkowo-trawkowa. A zostaną same wielkie bordowe żurawy ;:174
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WANDZIU...te o jasnych barwach chyba nie bardzo lubią słoneczko......moje jasne też cherlawe albo wypadły
....tak to turzyca, podzielona była na jesień ale ma się dobrze i ładnie się rozrasta, natomiast kilka traw nie wytrzymało bezśnieżnej zimy

...jutro zapewne podzielisz się z nami wrażeniami z otwarcia i meczu........bo to prawie tak jak byś tam była.....
Stachu 1956

Post »

leszczyna , Twoje piwonie pięknie kwitną ,a moje jeszcze w pąkach.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Krysiu czy piwonie to te od babci? Są piękne, najbardziej podoba mi się ta różowa z czerwonymi plamkami. Zaczęłam robić plany nowych nasadzeń. Muszę znaleźć miejsce na azalie, u Ciebie tak pięknie kwitną.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Krysiu! Podejrzałam,że mam taką samą azalię -HOMEBUSH a kupiłam w zasadzie bez nazwy to teraz już wiem :D
Pięknie udało ci się pokazać pąk piwonii ten różowy-tak fajnie widać płatki,jak paluszki :D ;:138
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

STACHU....a czemu to tak, przecież klimat mamy ten sam....zapewne Twoja późniejsza.....u mnie te późniejsze wymarzły.....

MALINKO..dawno się nie widziałyśmy....miło że przyszłaś.....azalia to bardzo dobry zakup, będziesz się cieszyła jak zakwitnie.....choć ich okres kwitnienia jest krótki to wcale mi to nie przeszkadza.....
...piwonia w pąku wygląda najciekawiej , jak już rozwija swoje kwiaty to pod ciężarem kładzie się gdzie popadnie.....

LUSIA...piwonia od babci to majowa...najwcześniej zakwitająca i szybko gubiąca płatki a azalie polecam....kup będziesz z utęsknieniem czekać na kwitnienie.....
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Krysiu ...ta piwonia z palcami jest przepiękna taka pełna takie lubię..hosty i żurawki ładnie się prezentują..
Pozdrawiam... Alina .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALINKO.....hosty ładnie rosną za to żurawki .....zależy jak które a starałam się posadzić zgodnie z ich wymogami.....cieniolubne do cienia a słoneczne na słoneczko.....bywa różnie.
Ale byłam w ROSARIUM......przywiozłam różyce i teraz zaczyna się dumanie jak je umiejscowić żeby było im dobrze........

...a przywiozłam.....
PASTELLA
JUBILLE CELEBRATION
CHOPIN
FRIST LADY
REINE DES VIOLETTES
OTHELLO
MARY ROSE
św.TERESKA Z LISIEWUX
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Spora lista nowych różyczek. U mnie na razie jest pięć i wszystkie nn. Największy krzak to ten od mamy. Ale różyczka też mnie dopadła. Bardzo mi się podobają. Do Sopotu ludzie jeżdżą na plażę, molo a ja do różanki.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUSIA.....ja tak z myślą o.................. na razie pozostawię w donicach ..........
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p

Post »

Krysiu, już też rób sobie rozsady swoich cennych roślinek, które nie da się przenieść w całości. Ja tak zrobiłam z ukorzenionymi patyczkami moich krzewów. Za rok posadzę sobie swój żywopłot. Żałuję, że tylko tyle zrobiłam. No ale kto by się spodziewał.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu piękne różyczki kupiłaś, troszkę mnie to zastanowiło, że myśląc o nowej działeczce inwestujesz nadal w tą, już nawet sobie pomyślałam, że zrezygnowałaś, ale skoro mówisz, że na razie w doniczkach zostaną to chyba decyzja jeszcze nie do końca podjęta? A może macie już coś na oku?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKA....mamy, tylko ja się tak miotam...........reszta rodziny każe mi ;:223 ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”