Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- Aga26
- 50p
- Od: 14 kwie 2012, o 13:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Cmentarz w Pradze Umbert Eco
Opowiadanie historyczne (501 str) w którym epizodem jest egzekucja stu obywateli powieszonych na głównym placu miejskim, spalenie żywcem na stosie dwóch mnichów i pojawienie sie komety. Ksiązke dostałam w prezencie no ale jak juz jest to zaczełam czytać zobaczymy czy dotrwam do końca
Opowiadanie historyczne (501 str) w którym epizodem jest egzekucja stu obywateli powieszonych na głównym placu miejskim, spalenie żywcem na stosie dwóch mnichów i pojawienie sie komety. Ksiązke dostałam w prezencie no ale jak juz jest to zaczełam czytać zobaczymy czy dotrwam do końca
Pozdrawiam Agnieszka
Szabłowski-Zabójca z krainy moreli. Są to reportaże z Turcji.Śmiało mogę powiedzieć,że książka zrobiła na mnie tak wielkie wrażenie,iż powiedziałabym nawet,że jest najlepszą książką jaką czytałam w ostatnim roku.
- sylwia75
- 100p
- Od: 19 lut 2012, o 22:49
ja zachłysnełam się trylogią CAMILLI LACKBERG -właśnie jestem po lekturze jej ostatniej części FABRYKANTKI ANIOŁKÓW
Szkoda,że tak szybko się ją czyta i nie ma więcej w swojej ofercie książek
Szkoda,że tak szybko się ją czyta i nie ma więcej w swojej ofercie książek
Pozdrawiam Sylwia
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Po wczorajszej emisji "Pachnidła" dziś sięgnęłam po raz kolejny do pierwowzoru Patricka Süskinda.
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zabrałem sie za "Nielegalnych" Vincenta Siewierskiego. Lektura pasjonująca i wciągajaca. Akcja wartka, ciekawie zarysowane postacie - w sumie lektura na zbliżające sie wakacje w sam raz. Polecam. Bardzo.
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
Ewelino ,czytałam Pachnidło jeszcze przed ukazaniem się filmu.Jest to dla mnie książka,po przeczytaniu której uznałam,że lepiej by dla mnie było ,gdybym w ogóle jej nie czytała.Czyta się dobrze, ale budzi złe emocje.
- Plumi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
"Szepty zmarłych" Becketa ,coś dla wielbicieli anatomopatologii kryminalnej.Świetna,przeczytałam w kilka godzin.
Kwiaty to resztki Raju.
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
"Córka Czarownic" Doroty Terakowskiej
Zaczęłam dziś po południu i nie wiem kiedy przemknęło mi już 80 stron...
Zaczęłam dziś po południu i nie wiem kiedy przemknęło mi już 80 stron...
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- krzand
- 100p
- Od: 27 maja 2011, o 23:19
Lubię starocie:
Aktualnie czytam "Powrót do gniazda" Józefa Ignacego Kraszewskiego.
Aktualnie czytam "Powrót do gniazda" Józefa Ignacego Kraszewskiego.
Pozdrawiam serdecznie, Krzysztof
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
O, to własnie wyraziłaś to, co i ja czułam po przeczytaniu tej książki. Żle się po niej czułam...kajkak pisze:Ewelino ,czytałam Pachnidło jeszcze przed ukazaniem się filmu.Jest to dla mnie książka,po przeczytaniu której uznałam,że lepiej by dla mnie było ,gdybym w ogóle jej nie czytała.Czyta się dobrze, ale budzi złe emocje.
A właśnie teraz kończę Wańkowicza "Tędy i owędy". Historie z życia, historie zasłyszane, wspaniałe gawędziarstwo, czasem na plaży śmiałam się do rozpuku. Jednak smiech zamiera na ustach, gdy sobie człowiek przypomni, co zrobiono z tym kresowym światem...ale diagnozy Wańkowicza dotyczące II RP pozostają aktualne w III RP. Nawet bardziej...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
też jestem w trakcie a że ja lubię kilka naraz czytać to czytam tez "Jedwab" alessandro Baricco; i Jose Calros Samoza "Klara i półmrok"Aga26 pisze:Cmentarz w Pradze Umbert Eco
Opowiadanie historyczne (501 str) w którym epizodem jest egzekucja stu obywateli powieszonych na głównym placu miejskim, spalenie żywcem na stosie dwóch mnichów i pojawienie sie komety. Ksiązke dostałam w prezencie no ale jak już jest to zaczełam czytać zobaczymy czy dotrwam do końca
A co do polskich książek to właśnie skończyła Rodziewiczówny "Ragnarok" i bardzo, bardzo podobał mi się P. Huelle Weiser Dawidek.
Muszę skorzystać z kilku propozycji z tej strony... bo czas wakacji się nie powtórzy i przyjdzie jesień i czasu mniej na czytanie ...
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
Jest lato, fajna pogoda więc oczywiście lektura lekka, łatwa i przyjemna - czyli np. Dan Brown " Zaginiony symbol".
Lektura bez zobowiązań, przewidywalna ale właśnie na lato - lekka i przyjemna.
Lektura bez zobowiązań, przewidywalna ale właśnie na lato - lekka i przyjemna.
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
- Pani Szlązkiewicz
- Od: 25 sty 2006, o 18:51
- Kontakt:
A ja od lutego tkwię u Agathy Christie Jeszcze mi z pół regału zostało w bibliotece. Idealna lektura dla mnie na wieczorne odprężenie ;)