Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

Prawdziwy busz ;:oj Śliczny bodziszek, mój maleńki różowy pokazał jednego kwiatuszka
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

STASIU na moich piwoniach też są pozasychane pąki ,chociaż nie na wszystkich .Nie wiem od czego to zależy .No tak mam podłączone centralne pod rabatkami :;230
GOSIU RU kupiłam 2 lata temu i była u mnie 2 zimę .Niestety w tym roku nie wygląda zadowalająco .Musiałam niektóre pędy mocno pościnać .Na pergoli staram się ją prowadzić bardziej w poziomie niż w pionie .Wszystkie pędy przyczepiam dookoła pergoli
ANUŚ a to właśnie z tego zródła on kwitnie , Sipowy póżniejszy nawet nie ma pąków .Za nim na razie stoi sobie w donicy jaśminowiec pachnacy .Dzisiaj nawet nie miałam czasu ,żeby zajrzeć do ogródka jak tam wygląda .
iWONKO masz racje prawdziwy busz zresztą jak zwykle ,a miało być inaczej :;230
IRENKO postawiłam rusztowanie z 3prętów i razem je związałam i do tego powiązałam sznurki ,ale ,że mi ich brakło to będą sie piąć po tej zielonej siatce .Mam tylko nadzieję ,że to sie sprawdzi
MARIOLKO ,na razie ogórki zaczęły puszczać wąsy i może jak pogoda na to pozwoli to wkrótce będą też i kwiaty .
MAŁGOSIU na pewno zakwitna Twoje róże .Teraz muszę zrobić porządek z piwoniami ,żeby róże mogły nabrać oddechu .Moze na korzyść wszystkich roślin podziałał koński obornik i to właśnie on je ogrzewa .Tłok na rabatkach może też na to wpływa :;230 bo im ciaśniej tym milej :;230
Może już jutro zakwitnie piwonia Sarah Bernhard i Karl Rosenvield
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu oj jak ten doktorek mnie korci ale nie chcę już róży która kwitnie tylko raz, jeszcze nikt nie napisał że u niego powtarza kwitnienie a szkoda bo kwitł by i u mnie. ;:110
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Jadziu czy to są larwy biedronki :roll:
Obrazek

oby, bo my sami sobie nie damy rady z plagą mszycy - ona jest dosłownie wszędzie nawet zaatakowała zborze :twisted:
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-busz warzywny niesamowity!I ja mam larwy i nie jestem wcale pewna czy biedronki czy nie stonki ziemniaczanej.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Jadziu! A co chowasz po tym plastykowymi butelkami? :D Piękny ogród ;:138 Tyle kwiatów, jak w pełni lata....a to wiosna jeszcze :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Doktorek kusi bardzo.
Moja RU zaczyna w tym roku od podstaw niestety.
Ale też ma już pączki.
Warzywniaczek ekstra. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ależ ten doktorek cudny, mój już pokazuje kolorek i może niedługo rozkwitnie. ;:167
Iwa to jest larwa biedronki ale nawet one nie dadzą rady tej pladze. ;:108
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Danusiu na hmf piszą ,że kwitnie ciągle-więc może coś będzie na rzeczy-przekonamy się w tym sezonie.U mnie już po mału przekwita-kwiaty tak zasuszają się i nawet tragicznie to nie wygląda.
Jadziu ,dzisiejszy dzień to był dla kwiecia bardzo dobry-wszystkie duże pąki otworzyły się a Alberich buchnął całym bukietem.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Iwa, tak, to jest larwa biedronki :D

Jadziulek, Eskimoska też zakwitnie? Hurra! Masz naprawdę piękny busz ;:138
I jaki warzywnik wzorowy! Zawsze zazdroszczę porządnych warzywników. Ja jakoś nie umiem się takiego dorobić :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Będzie tak jak napisałaś... moja ma dopiero pączek, teraz zrobił się bladoróżowy. Nim rozwinie się wyblaknie całkiem i tylko ślad po różu zostanie :heja
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Dzięki dziewczyny - Jadźka gdzieś ty zaginęła :(
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj wreszcie pokazała swoje kwiaty Eyes for You no i trochę mnie rozczarowała .Liczyłam na ładniejsze kwiaty .Ładne są ale za bardzo mnie nie urzekły jak mam być szczera, to Princ jest ładnieszy.Bardziej mi podchodzi pod piwonię niż pod różę ,ale wszystko przede mną .To dopiero 1 kwiaty ,bo krzaczek mam od jesieni .Ciągle mi wytykają ,że wciąż przesadzam swoje róże, wydaje mi sie ,że one nie mogą stać w jednym miejscu :wink: ,bo znów przesadziłam wiosenny sipowy nabytek Champagne i w mgnieniu oka ruszyła z oczkami ,a Mme Boll dalej stoi w miejscu .Jeszcze trochę poczekam i chyba zmieni miejsce .
ANIU po deszczach i paru słonecznych dniach Doktorek dzisiaj wyglądała nie za bardzo rewelacyjnie .Nie ma za duzo słonka a jednak już płatki zaczynają sie starzeć .Kwiat jednak trzyma sie długo to trzeba przyznać i nie traci koloru .U mnie też dużo róż pokazało swoje kwiaty .Obserwowałam La Shropshire Laad i Austina, bo rosna naprzeciw siebie .Niestety to są chyba te same różę .Mają ten sam kolor liści i kwiatów .W ubiegłym roku La Shropshire wyglądała inaczej,a w tym też .Jednak chyba Nelka miała rację ,ze ona nie jest prawdziwa
MAJKA masz racje co do larw biedronkowych .To nie są biedronkowe larwy, a mszyc jest multum i mrówek też :cry: Te parę larw nawet nie da rady tym gadzinom
GRAZYNKO moja RU też prawie od podstaw zaczyna ,bo musiałam pościnać te długie pędy .Fakt ,ze nie scinałam jej tak jak Burgunda czy Fresje ,ale jednak .Wszystkie pąki ma już rozwinięte i nie ma tego za dużo
ALU pod plastikami miałam świeżo posadzone pomidory ,żeby za bardzo nie traciły wody .Teraz są juz jako -tako ukorzenione wiec butelki poszły w odstawkę
EWCIU u mnie jest busz w każdym miejscu gdzie byś nie spojrzała :;230 .No cóż jak chce sie mieć wszystko to tak potem jest :;230 ,ale przynajmniej chwastów nie widac za bardzo :;230
IWCIA nie wiem co to za gadzina ,ale na pewno nie larwa biedronkowa ona wygląda tak ,ale ta Twoja jest bardziej kolorowa.Nie zazdroszczę takiej plagi ,żeby jeszcze było wiadomo co to ? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=17&t=26354 teraz już nic nie wiem :shock: Ostatnio czasu mi brak ,bo przecież wiesz jak to jest jak masz gości i to w dodatku takich jak moja mama

Obrazek
DANUSIU to wszystko sie okaże czy zakwitnie 2 raz ,ale wart jest polecenia .Rapsody in blue też ma piękne kwiaty mnie sie bardzo podobają i te pąki w pięknym kolorze .Zakwitła juz Myriam .Jakiż ona ma wielgachny kwiat w tym roku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
IZULKO jaki tam wzorowy normalny warzywnik :wink: chociaż w tym roku wygląda ciutek ładniej .Wszędzie porozsadzana mięta i ogórecznik, a także bazylia. Eskimoska ma na wpół otwarty pąk .Ciekawe jak się to zgra ,Eskimoska ,Pink Peace i Blue Parfum ,a z boku Bordure Champagne
AGUŚ musi tak być ,gdyz innych białych nie posiadam .Chciałabym mieć czysto białą ,ale dopiero zakwitnie w przyszłym roku -to Shirley Temple
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu nie jestem zwolenniczką pustych róż ale Eyes for You podoba mi się, nie wiem jak wygląda w realu ale na zdjęciu jest ładna.Bardzo zasmuciła mnie Myriam, miała 3 pączki i wszystkie są uszkodzone od robala, nie zauważyłam wcześniej że ją coś zżera.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu nie wiem co Ty chcesz od Eyes for You, przecież ona ma takie kwiatki jakie powinna dla mnie są śliczne. ;:167
To jest larwa biedronki, zobacz tu http://poprostufotograficznie.blogspot. ... ronki.html
Jest tak dużo biedronek to i larwy wyglądają różnie. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”