3
Dlaczego Mospilan nie działa na mszyce?? Zauważyłam najpierw na kalinie, ale myślałam, że kiepsko opryskałam, bo po kilku dniach nadal mszyca była żywadorkosa pisze:Karate powinno być ostatecznością. Niszczy wszystko, nawet te pożyteczne owady. Są środki równie skuteczne, a mniej toksyczne np. mospilan, calypso.
wiesz może i systemy korzeniowy miały ładne, nie wiem-2-3 letnie? takie jak w ogrodniczych sklepach w doniczkach najczęściej sprzedają,ale po zimie jakoś ucierpiały ich gałązki, DUET nr 1 to miał po zimie jedną małą zakrzywioną gałązeczkę (na zdjęciu widać taką ciemniejszą zakrzywioną w lewą stronę) ,myslalam ze nic z niego nie będzie, a one po prostu dostały ładnych długaśnych przyrostów-wszystkie te jasne lub czerwone pędy w zależności od odmiany to są nowe wiosenne przyrosty-30-40cmanador pisze:Jak na pierwszy rok to są bardzo ładne.Musiałaś je duże kupić.
Moje 2 jagody zaczynają mieć takie same objawy jak te bendkosa nie wiem czym je pryskać, proszę podpowiedzcie coś...chlip, chlip żal krzaczków...bendkos pisze: http://imageshack.us/gal.php?id=qpSlkt7t0dvd0t7Omd3W06g
Dodam że gdy jeden z krzaczków był mały i dosiadły go te "potwory" to usechł dosłownie objadły do z liści a reszta kruszy skruszyła się w palcach.