Papryka do gruntu. Część 2
Re: Papryka do gruntu. Część 2
Witam
Wie ktoś jaki "gość" może robić takie dziury na liściach mojej papryki, nie ma na roślinach żadnych pajęczynek, nic też na nich nie siedzi. Mam w tunelu trochę latających owadów więc może to któryś z nich....
Uploaded with ImageShack.us
Wie ktoś jaki "gość" może robić takie dziury na liściach mojej papryki, nie ma na roślinach żadnych pajęczynek, nic też na nich nie siedzi. Mam w tunelu trochę latających owadów więc może to któryś z nich....
Uploaded with ImageShack.us
U mnie na papryce pojawiły się mszyce i to na ostrej. Aż oczy przetarłem ze zdumienia. Decis da radę?
Co poniektóre Wasze papryczki już pieknie wyrośnięte. Ja wsadziłam jedną na próbę w sąsiedztwie pomidorów, z początku dość ładnie rosła, ale gdzieś od tygodnia staneła w miejscu. Będą chyba kwiatuszki wychodzić, może dlatego zwolniła.
Pozdrawiam
Edyta
Edyta
Papryka potrzebuje światła. Pod pomidorami nie będzie dobrze rosła. Przerabiałem.
Nie ma jeszcze kwiatków, myślisz, że da się jeszcze przesadzić? Nie padnie po przesadzeniu?
Pozdrawiam
Edyta
Edyta
- krismiszcz
- 500p
- Od: 20 cze 2011, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
forumowicz bardzo dobrze prawi, papryka jest bardzo wrażliwa na braki światła. Wystarczy że będzie za gęsto posadzona lub obrośnięta chwastami to roślina będzie marna w owoce nie równo wybarwione.
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Atomowa, generalnie papryka nie lubi przesadzania, ale jeśli zrobisz to z dużą bryłą ziemi, będzie oki. Ja jak musiałam przesadzić kilka sztuk, to najpierw przygotowałam nowe dołki, a potem wbiłam szpadel na pełną głębokość w odległości ok 15 cm od łodygi i na szpadlu ostrożnie przeniosłam do nowych dołków. Obsypałam ziemią, podlałam i rosną.
Pozdrawiam, Dorota
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
nie ma problemu przesadzaj!atomowa pisze:da się ją jeszcze przesadzić Waszym zdaniem?
A jak Wasze papryki w gruncie? Moje po posadzeniu zmarniały. Wysmagane wiatrem dopiero teraz odbijają i robią się ładniejsze. Ale chwalić się nie ma czym .
U mnie po wsadzeniu do gruntu trochę zmężniały i zaczynają kwitnąć. Jak będzie cieplej i mniej deszczowo to, mam nadzieję, ruszą z kopyta.
- grosik
- 200p
- Od: 30 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja jak wysadzałam papryczki do gruntu to większość miała już kwiatki - dość długo stały w miejscu i je olałam na korzyść pomidorów, ale ostatnio na niektórych zauważyłam małe papryczki . Zasilacie je tak samo jak pomidory czy macie jakieś specjalne specyfiki na te rośliny?
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko