Korzonki czy pęd?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 maja 2010, o 18:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czy to nowy pęd??
O to już więcej szczegółów. Korzonki rosną z reguły szybko, a pędziki własnie tak trochę ślamazarnie startują, więc trzymam kciuki za pędzik .
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Cieszyłabym się z tego bardzo. W zeszłym roku jeszcze nie wiedziałam, jak się zajmować tymi kwiatkami. Niestety zamęczyłam go i usechł mu pęd.
Zaznaczony korzonek tego samego kwiatka w ciągu miesiąca tak urósł. Przepraszam za jakość zdjęcia.
Zaznaczony korzonek tego samego kwiatka w ciągu miesiąca tak urósł. Przepraszam za jakość zdjęcia.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Re: Co to jest? - (Phal. symptomy wzrostu :-)
Maluśkie "toto", ale wygląda na pęd. Za kilka dni będziesz miał jasność.
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Re: Co to jest? - (Phal. symptomy wzrostu :-)
Odpowiem ulubionym moim aforyzmem :P
Nie tylko sztuka i wiedza, ale także cierpliwość musi być częścią dzieła.
? Johann Wolfgang Goethe
a inaczej mówiąc :P pożyjemy ,zobaczymy.
Już wkrótce.
Pewne,ze w każdym wariancie tej niespodzianki i tak będzie radość .
pozdrawiam JOVANKA
Nie tylko sztuka i wiedza, ale także cierpliwość musi być częścią dzieła.
? Johann Wolfgang Goethe
a inaczej mówiąc :P pożyjemy ,zobaczymy.
Już wkrótce.
Pewne,ze w każdym wariancie tej niespodzianki i tak będzie radość .
pozdrawiam JOVANKA
Witam wszystkich,
mam podobny problem. Na moim Dendrobium victoria-reginae pojawiło się takie oto coś.
Storczyka mam od dwóch miesięcy, a nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z tym rodzajem. Czy jest to nowe odgałęzienie, czy pąki kwiatowe?
Pozdrawiam
mam podobny problem. Na moim Dendrobium victoria-reginae pojawiło się takie oto coś.
Storczyka mam od dwóch miesięcy, a nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z tym rodzajem. Czy jest to nowe odgałęzienie, czy pąki kwiatowe?
Pozdrawiam
,,Być ateistą to żaden wstyd. Wprost przeciwnie: wyprostowana postawa, która pozwala spoglądać dalej, powinna być powodem do dumy" - R. Dawkins
,,Być ateistą to żaden wstyd. Wprost przeciwnie: wyprostowana postawa, która pozwala spoglądać dalej, powinna być powodem do dumy" - R. Dawkins
Dla niecierpliwych posiadaczy owego gatunku (i jemu podobnych) - powyższe zdjęcia przedstawiają rozwijające się pąki kwiatowe.
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
szalejący falenopsis - co to jest?
Witam,
mój falek wpędza mnie w ciągłe zakłopotanie, rośnie mu wszystko co tylko może od korzeni po liście i to jeden za drugim początkowo myślałam że wypuszcza pęd kwiatowy, ale teraz już sama nie wiem więc poddaje to waszej ocenie zauważyłam też że wypuszcza kolejne "coś" miedzy liśćmi, może to będzie jakiś pędzik wygląda nieco dziwacznie i póki co jest małe ale ja już chciałabym wiedzieć co to
korzeń czy pęd?
i ostatnio zauważony maluch
obydwa wyrastają ze środka liścia więc według tego co czytałam to chyba pędziki kwiatowe?
mój falek wpędza mnie w ciągłe zakłopotanie, rośnie mu wszystko co tylko może od korzeni po liście i to jeden za drugim początkowo myślałam że wypuszcza pęd kwiatowy, ale teraz już sama nie wiem więc poddaje to waszej ocenie zauważyłam też że wypuszcza kolejne "coś" miedzy liśćmi, może to będzie jakiś pędzik wygląda nieco dziwacznie i póki co jest małe ale ja już chciałabym wiedzieć co to
korzeń czy pęd?
i ostatnio zauważony maluch
obydwa wyrastają ze środka liścia więc według tego co czytałam to chyba pędziki kwiatowe?
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
-
- 200p
- Od: 30 kwie 2011, o 17:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: szalejący falenopsis - co to jest?
Pierwsze trzy zdjęcia korzeń, ostatnie zdjęcie pęd kwiatowy
pozdrawiam zielono Beata!
Wymienię
Wymienię
- Dusiaaa
- 1000p
a jednak korzen? myślałam że one tylko po bokach wychodzą a nie ze środka liścia i jeszcze do tego wspina się ku górze no ale dobrze że chociaż to drugie cos to pęd :P dzięki za odpowiedz
- Magdalenka88
- 100p
- Od: 12 maja 2012, o 23:21
- Kontakt:
Dokładnie tak, to na ostatnim zdjęciu to pęd kwiatowy. Ciesz się, że falek żyje!
- Dusiaaa
- 1000p
to super ze jednak jes pedzik, nie kwitl 9 miesiecy a teraz juz 3 sc wypuszcza korzenie i jeszcze ped
nie moge sie doczekac kwiatow, ma piknie zolte z bordowym srodkiem ale jak przekwitnie to chyba go przesadze ze troche schowac mu te korzonki bo ma ich bardzo duzo z wierzchu
nie moge sie doczekac kwiatow, ma piknie zolte z bordowym srodkiem ale jak przekwitnie to chyba go przesadze ze troche schowac mu te korzonki bo ma ich bardzo duzo z wierzchu