Uratowane storczyki (Art) :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Zdjecia przepiekne....Ale bym pieniedzy straciła :twisted:
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joanno !

Już przebolałam,ze czegoś nie mogę zobaczyć, w końcu widziałam bo byłam :D w środku.
A niech tam...............

Pokażę ,bo kiedyś obiecywałam moje Phal.Liodoro- oznaczony.
Podkreślam to nie przez pychę własną ,lecz dla poprawności.Jest obecnie cała seria podobnych hybryd -kwiat prawie jest identyczny na pierwszy rzut okiem,natomiast różnica jest w liściach.Niewiele mają współnego,często też tak nazywane.

Oczywiście jest teraz czas kwitnienia.Nawet ładne było :P /jeszcze jest!/ obawiałam sie, bo zmuszona byłam przesadzać po... wywrotce ,do nowego lokum.
Na szczęście pęd kwiatowy nie połam się, bo byłaby strata na lata.A lądował nie ciekawie.

Tutaj pokazuję tylko jedną fotkę na szybko ,ponieważ szykuję osobny wątek portretowy
z opisem storczyków- taki w zamyśle.(edukacyjny-encyklopedyczny-poradnikowy)
Coś może zrodzi się.Myślę ;:24

Obrazek

I żeby było dalej w serii pechowej:
-jeszcze nie odsłuchałam Twojego prezenciku bo ...mi kabelek podprowadzili.Jutro podobno ma być :P

pozdrawiam J ;:74 VANKA
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Hej Jovanko ! Szkoda, że nie widziałaś mojej miny, gdy w miejscu opisanego przez Ciebie 'Liodoro'
zobaczyłam nie dającą się otworzyć ikonkę ;:192 !
Na szczęście syn coś pomajstrował ;:101 i ... zobaczyłam to CUDO ! Rzeczywiście tylko na pierwszy rzut oka
jest podobny. Z tego co ja zauważam, moja hybryda ma zupełnie inny kształt pączków i ich ułożenie względem
pędu, a liście - nie wiem czy mi się tylko wydaje - ale u Twojego nie są chyba jednolicie zielone (czyżby jakiś delikatny wzorek?), no i pewnie ich kształt inny.
Dobrze jednak, że ta "seria podobnych hybryd" została stworzona, bo my "zwykli śmiertelnicy"
możemy cieszyć się choć namiastką tych naturalnych piękności :)

J ;:76 vanko, myślę, że Twój pomysł o stworzeniu wątku portretowego z opisem storczyków
o przeznaczeniu edukacyjno-encyklopedycznym i poradnikowym, byłby niezwykle pożyteczny dla naszego działu :!:
Musimy tylko wszyscy solidnie Cię wspierać, bo wiemy jaka jesteś zapracowana - oby starczyło sił i chęci !
A zdjęcia z Wystawy... puste okienka w ich miejscu, to dla mnie również zagadka ;:24 :?: (niektórzy je widzieli, bo
były komentarze), a ja w tej materii to tzw. "Cienki Bolek" :) ! Trudno.
Mam nadzieję, że przynajmniej koncert instrumentalno - taneczny ;:74 :heja ;:74 :heja ;:74 da Ci chwilę miłego
relaksu !
Pozdrawiam cieplutko, Joanna :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny Phal.liodoro . kupowałam takiego w tym roku na wystawie. przekwitł, ale idzie mu spomiędzy liści nowa gałązka kwiatowa. mój kwiat miał bardzo podobny do tego. liście ma jasnozielone, długie, dość szerokie, językowate.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tak już trochę po czasie ;:58 - dziękuję WSZYSTKIM serdecznie, za odwiedziny w moim wątku
i bardzo miłe i serdeczne komentarze ;:180 , które zachęcają na przyszłość do dzielenia się swoimi wrażeniami !
Z przyjemnością korzystam też z relacji wystawowych innych osób, bo przecież nie wszędzie można być... :wink:
A póki co, kilka wolnych dni ... ;:221 ;:40 ;:71
Pozdrawiam, Joanna ;:100
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam !
Pisałam ostatnio w wątku Pawła,,< , że pragnąc pomóc Mu w identyfikacji Jego storczyka, odnalazłam
przy okazji nazwy dwóch moich własnych podopiecznych :) ! Może ktoś ma podobne ? Oto one:
1 - Cambria Barthley Schwartz

Obrazek

2 - Odontoglossum Geyser Gold

Obrazek

Jak ten żółty kolorek jest dziś dla mnie miły w tą ponurą pogodę...
Jestem oczywiście otwarta na wszelkie poprawki, gdyby moja identyfikacja okazała się nieprawidłowa.
Na koniec, żeby umilić Wam zakończenie "długiego weekendu", dołączę 2 zdjęcia z wczorajszego spaceru
po moim pobliskim lasku:
Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam, Joanna :)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Kwiaty piękne a wiewiórka - brak słów :)
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O jaka wiewióreczka. :lol: Storczyki piękne - ja mam kwitnące tylko falenopsisy.
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Asiu,

właśnie kilka dni temu, gdy byłam z koleżanką to widziałyśmy wiewióreczkę - ale malusia była taka dziecina. Biegała sobie po liściach, co chwilkę wskakiwała na drzewa, normalnie oczu nie mogłyśmy oderwać - niczym w programie na Animal Planet ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, to była taka prześliczna akrobatka. Ja tez nie mogłam oderwać od niej oczu...

Dorotko, czyżbym wyczuła jakąś nutkę żalu: "ja mam kwitnące tylko falenopsisy" ?
Ja też mam większość falenopsisów, a innych odmian wciąż się uczę. Natomiast te 2 storczyki
ze zdjęć, to były zabiedzone biedactwa z L.M. którym zmiana właściciela powinna wyjść na dobre.
Obydwa już przekwitły. Ponieważ jednak 'chucham na nie i dmucham', więc również obydwa zaczęły coś tworzyć
ku mojej wielkiej radości :) !
Pozdrawiam, Joanna
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Nie przepraszaj...Nie ma za co:) Czekam na odwiedziny 8)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

śliczna wiewióreczka... storczyki też :)
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Asiu widzę, że mamy podobny gust :P i 3 takie same storczyki :P :P :P wiewiórka urocza :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”