Jakie drzewo posadzić?Jakie polecacie?
-
- 100p
- Od: 5 maja 2011, o 10:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: drzewo przed tarasem
Byłam przed chwila w szkólce i widziałam wiśnię umbraculifera.Jest szczepiona na wysokim pniu.By mi pasowała.Co o tym myślicie?
- bystrzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 wrz 2010, o 17:05
Jeśli marzy Ci się wiśnia to bierz wiśnię. Inaczej zawsze będziesz mieć wątpliwości czy dobrze wybrałaś. Pamiętaj tylko że wiśnie lubią glebę wapienną więc lepiej nie planować obok rabaty roślin kwasolubnych (np. wrzosowatych).
-
- 100p
- Od: 5 maja 2011, o 10:11
Kupiłam w końcu wiśnię.Mam nadzieję, ze się sprawdzi.
To teraz porada budowlana, radzę od strony drzewa zabezpieczyć fundamenty np. blachą, bo jeśli będzie ono blisko posadzone to jego korzenie będą penetrować w poszukiwaniu wilgoci i niszczyć.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 30 lip 2011, o 13:07
Drzewo ozdobne kwitnące w lipcu
Możecie mi polecić drzewko ozdobne kwitnące w lipcu ?
Re: Drzewo ozdobne kwitnące w lipcu
Surmia,lipy krymska,wonna.Bożodrzew ale u mnie kwitnie koniec czerwca.
- mateo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2009, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba jeszcze perełkowiec japoński.
Polecam perełkowca japońskiego (na pierwsze kwiaty czekałem dziesięć lat). Znacznie wcześniej zakwitnie ewodia koreańska i mydleniec wiechowaty. Polecam również makie amurską ponieważ jest mało wymagającym drzewem. Niestety nie wiem kiedy pojawią się pierwsze kwiaty.
Re: Drzewo przed tarasem
Witam,
podpinam sie pod ten temat. Mam taras "na wysokościach" i przed nim chcę zrobić nasadzenia aby zniwelować jego wysokość m.in. surmię. I tu wyłonił się problem, wyobraźcie sobie ze nie mogę jej nigdzie kupić Objeżdżam, dzwonie, piszę do szkólek. Mieszkam w pomorskim. Czy to nie dziwne zjawisko??? Moze ta drogą otrzymam jakieś namiary.
pozdrawiam
podpinam sie pod ten temat. Mam taras "na wysokościach" i przed nim chcę zrobić nasadzenia aby zniwelować jego wysokość m.in. surmię. I tu wyłonił się problem, wyobraźcie sobie ze nie mogę jej nigdzie kupić Objeżdżam, dzwonie, piszę do szkólek. Mieszkam w pomorskim. Czy to nie dziwne zjawisko??? Moze ta drogą otrzymam jakieś namiary.
pozdrawiam
-
- 500p
- Od: 3 mar 2012, o 16:24
Wobec tego proponuje poszukać na allegro. Tam również szkółki się ogłaszają...
dzięki marcinpruszczfaktycznie, jeszcze tam poszukam, oby z powodzeniem