Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - Rok 2011
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - Rok 2011
Zdrowych ,radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych dla Wszystkich , smacznego jajeczka i mokrego dyngusa życzy
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Strasznie rzadko tu bywacie...
Za życzenia dziękuję i również życzymy wszystkiego dobrego, a przede wszystkim zdrowia
Czekam na jakieś wiosenne fotki.
Za życzenia dziękuję i również życzymy wszystkiego dobrego, a przede wszystkim zdrowia
Czekam na jakieś wiosenne fotki.
- MiCz
- 200p
- Od: 15 cze 2007, o 15:18
Mam nadzieję, że mrozy nie spowodowały większych szkód w roślinkach.
Ja też czekam na wiosenne widoki z Waszego ogrodu, pamiętam Wasze krokusy.....
Ja też czekam na wiosenne widoki z Waszego ogrodu, pamiętam Wasze krokusy.....
Pozdrawiam Mirka
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Zosiu co u Was słychać straty zimowe są czy możne wszystkie roślinki Wam dobrze przezimowały , a możne jakieś wiosenne fotki wkleicie
- MiCz
- 200p
Zaglądam i zaglądam, a Was
Troszkę się zaczynam martwić, czy wszystko jest ok?
Troszkę się zaczynam martwić, czy wszystko jest ok?
Pozdrawiam Mirka
- andriu53
- 1000p
Mirusiu ,Asiu i Izo rzeczywiście długo mnie nie było .We wrześniu urodziło mi się dwoje wnucząt i bardzo dużo czasu spędziłam w Warszawie .Jak same wiecie babcie są nieodzowne w takich sytuacjach .Póżniej lumbago wyeliminowało mnie z życia codziennego .Rehabilitacja nic nie pomagała , wręcz przeciwnie było coraz gorzej . Po zrobieniu tomografu okazało się , że nie wolno mnie rehabilitować . Pozostały mi tylko prochy przeciwbólowe . Teraz czuję się już lepiej , to wzięłam się do pracy. Bardzo dużo róż mi zmarzło [około50]i kilka drzewek . Szkoda , ale niestety to są uroki zimy . Wyślę parę zdjęć , bo zrobiłam .
Całuję Was mocno Zosia
Całuję Was mocno Zosia
Spis wątków
Spis wątków
- tu.ja
Zosieńko kochana - wszystkiego najlepszego! Dzwoniłam wczoraj do Was na nr domowy i nic...cisza. Nikt nie odebrał. Zrezygnowaliście z domowego. Zmieniałam tel. i mam problem z kontaktami. Muszę znaleźć tę kartkę. Albo przyślij mi na pw nr komórkowe. Dobrze, że w końcu się odezwałaś
Aż tyle róż Ci wymarzło?! Żal. Współczuję bardzo. Zima była dziwna to prawda. Wszyscy mamy jakieś straty. A wiesz, że dzwonki od Ciebie mają już pąki. I nawet siewki rozwaru białego się pokazały, a miałam obawy że padły na dobre.
Przesyłam buziaczki i czekam na zdjęcia.
Aż tyle róż Ci wymarzło?! Żal. Współczuję bardzo. Zima była dziwna to prawda. Wszyscy mamy jakieś straty. A wiesz, że dzwonki od Ciebie mają już pąki. I nawet siewki rozwaru białego się pokazały, a miałam obawy że padły na dobre.
Przesyłam buziaczki i czekam na zdjęcia.
- MiCz
- 200p
Witaj Zosiu i od razu gratulacje dla rodziców, no i dziadków oczywiście
Coś czułam w moim kręgosłupie, że i z Twoim kiepsko. Oj to nasze zdrowie, ale dobrze, że jesteś już na "chodzie"
50 róż -Straty masz ogromne! U mnie wymarzły narcyzy botaniczne, hiacynty, nawet gdzieniegdzie floks szydlasty.
Czekam z niecierpliwością na Twoje fotki, wszak masz taką różnorodność roślinek, że na pewno jest pięknie
Coś czułam w moim kręgosłupie, że i z Twoim kiepsko. Oj to nasze zdrowie, ale dobrze, że jesteś już na "chodzie"
50 róż -Straty masz ogromne! U mnie wymarzły narcyzy botaniczne, hiacynty, nawet gdzieniegdzie floks szydlasty.
Czekam z niecierpliwością na Twoje fotki, wszak masz taką różnorodność roślinek, że na pewno jest pięknie
Pozdrawiam Mirka
- andriu53
- 1000p
MiCz pisze: Czekam z niecierpliwością na Twoje fotki, wszak masz taką różnorodność roślinek, że na pewno jest pięknie
tu.ja pisze: Przesyłam buziaczki i czekam na zdjęcia.
Spis wątków
Spis wątków
- MiCz
- 200p
Łał! Kolorowy zawrót głowy ! Wiedziałam, że będzie pięknie!
Pięknie kwitnie kalina, bardzo wielki mam sentyment do niej, ale jakoś nie mogę się zdecydować, żeby ją posadzić.
Braków w Waszym ogrodzie nie widać, pewnie dopiero w czerwcu, kiedy zakwitną róże...
Ale powiedz mi proszę, jaką to roślinkę, z takimi dosyć dużymi liśćmi, ma przeuroczy konik w...zadku? (na trzecim zdjęciu)
Już zaczęły kwitnąć liliowce?
A zdjęcia z pięknymi cieniami na trawniku, są po prostu piękne
Pięknie kwitnie kalina, bardzo wielki mam sentyment do niej, ale jakoś nie mogę się zdecydować, żeby ją posadzić.
Braków w Waszym ogrodzie nie widać, pewnie dopiero w czerwcu, kiedy zakwitną róże...
Ale powiedz mi proszę, jaką to roślinkę, z takimi dosyć dużymi liśćmi, ma przeuroczy konik w...zadku? (na trzecim zdjęciu)
Już zaczęły kwitnąć liliowce?
A zdjęcia z pięknymi cieniami na trawniku, są po prostu piękne
Pozdrawiam Mirka
- andriu53
- 1000p
Izunia zadzwonię do Ciebie ,to numer sobie zapiszesz . Chodziłam za miedzią i mam czekać , jak będzie to mi da znać, to kupię i Ci wyślę . Zmarzło mi 8 powojników , klon trójkolorowy , guzikowiec od Reni , a i kilka krzaków róż muszę jeszcze wykopać , bo nie dały rady odbić . Cieszę się ,że żyją roślinki odemnie , Twoje prezenty też mają się dobrze . Mam malutkie sadzoneczki tego pięknego mikołajka , na razie ich nie ruszam niech ładnie podrosną .
Mirusia nie bój się kaliny, jest po prostu piękna . Możesz sobie ją prowadzić jak zechcesz .Ucięłam gałązki i będę chciała ją ukorzenić . Ten kwiat to szałwia omszona , mnie też się podoba i dlatego sobie ją kupiłam . Wnuki były u nas i dlatego nie mogłam Wam wcześniej odpisać . Mirusia jest dużo wolnego miejsca po różach , powoli zapełniam je rozsadzając inne kwiaty . Nie wiem co to za liliowiec , ale on już kwitnie od dawna i ma bardzo dużo kwiatów .
na razie całuję Was mocno Zosia
Mirusia nie bój się kaliny, jest po prostu piękna . Możesz sobie ją prowadzić jak zechcesz .Ucięłam gałązki i będę chciała ją ukorzenić . Ten kwiat to szałwia omszona , mnie też się podoba i dlatego sobie ją kupiłam . Wnuki były u nas i dlatego nie mogłam Wam wcześniej odpisać . Mirusia jest dużo wolnego miejsca po różach , powoli zapełniam je rozsadzając inne kwiaty . Nie wiem co to za liliowiec , ale on już kwitnie od dawna i ma bardzo dużo kwiatów .
na razie całuję Was mocno Zosia
Spis wątków
Spis wątków
- tu.ja
Wielkie dzięki Zosiu za Miło było pogadać.
Mimo dużych strat ogród prezentuje się wspaniale. Z tym wykopywaniem i sadzeniem to nie przesadzaj. Nie forsuj się zbytnio. Powinnaś dbać o siebie. Cieszę się, że rośliny ode mnie dobrze sobie radzą i jesteś z nich zadowolona.
Wkrótce idę na krótki urlop to będę miała więcej czasu na działkę i forum. Może w końcu wyjdę na prostą z pracami ziemnymi
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i przesyłam buziaki dla Was obojga oraz głaski dla futrzaków.
Mimo dużych strat ogród prezentuje się wspaniale. Z tym wykopywaniem i sadzeniem to nie przesadzaj. Nie forsuj się zbytnio. Powinnaś dbać o siebie. Cieszę się, że rośliny ode mnie dobrze sobie radzą i jesteś z nich zadowolona.
Wkrótce idę na krótki urlop to będę miała więcej czasu na działkę i forum. Może w końcu wyjdę na prostą z pracami ziemnymi
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i przesyłam buziaki dla Was obojga oraz głaski dla futrzaków.
- MiCz
- 200p
Zosiu, a ja dopiero dzisiaj skojarzyłam, że mieszkacie w woj. świętokrzyskim! Właśnie wróciłam z Waszych stron Nocowaliśmy w Kielcach, ale też troszkę pozwiedzaliśmy. Ja jestem oczarowana i wiem, że wiele uczestników naszej wycieczki miało inne wyobrażenie o tych stronach, ale mile się rozczarowali
Pozdrawiam Mirka