A taras od południa czy od północy, jeśli można wiedzieć? Mój koralik (2 sztuki) siedzi sobie w tunelu w donicach 5l i też już owocuje. Taras mam od północnej strony, więc będzie im chyba tam niezbyt dobrze.
Ps. Piękne rośliny.
Ja swoje maskotki wysiałam w połowie lutego,a do donic wsadziłam na początku kwietnia.Trochę stały w domu.Stoją od wschodniej strony.Stoją z tej strony też cztery inne donice,na kostce koło tarasu,a tak wyglądają Babinicz Marmande Megagron
Ma ktoś posadzone Chocolate Cherry,Black Cherry i Cream Souce?U mnie rosną obok siebie i Cocolate i Cream są bardzo duże i ładne a jedynie Black wygląda jak siedem nieszczęść.Mały i taki jak niektórzy pokazywali Opalkę-rachityczny.
Fibi, wygląda to naprawdę super. W tym roku już za pózno, ale może w przyszłym w działkowej altanie, zamiast pelargonii . Niestety w bloku mamy balkon, który nie nadaje się do takiej właśnie uprawy. Dlatego pomidorki stoją a właściwie ładnie rosną na zewnętrznym parapecie balkonowym.
Szkoda, że wcześniej nie umieściłeś swoich zdjęć, wtedy nasze "nadwyżki" zamiast na "altankowe zewnątrz" trafiłyby na "altankowe pod sufitem"
Pozdrawiam - danaa
Pozdrawiam - Danuta
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
Mam 4 krzaczki Black Cherry i każdy jest inny, choć z tego samego chowu Dosłownie, każdy innej wysokości, jeden prawie wcale nie rośnie, jeden idzie głównie w pędy boczne, jeden jest taki dorodny, że nic tylko podziwiać Myślę, że jak pogoda nie będzie kaprysić, to mniej więcej się wyrównają.