Cukinia,kabaczek uprawa,wymagania,choroby,szkodniki cz.1
- Hekate
- 200p
- Od: 23 lip 2009, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Cukinia - uprawa
u mnie zakwitły już 2 krzaczki Astry Polki, przy czym na jednym jest już pierwszy żeński kwiat
a Striato D'Italia też już ją goni
a Striato D'Italia też już ją goni
Ania
-
- 10p - Początkujący
- Od: 18 kwie 2012, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękne, mi coś cukinia w tym roku marnie rośnie, ale to pewnie przez mojego psa tej samej racy co twój Hekate
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie to bardzo się nie śpieszy, bo obok mam buraczki liściowe, które jeszcze chwilkę muszą podrosnąć, ale jakiś mały kwiatek by się przydał.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna cukinia. U mnie słabo rosną, przez brak deszczu pewnie. A sama to rzadko z konewką latam
- Marek-BB
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Kontakt:
Za to po drugiej stronie kraju jest naodwrót z opadami ;) Brakuje nam słonka i przy tym nie ma poco zabardzo wybierać się na działkę. Chłodno i mokro
- Mlody_Ogrodnik
- 100p
- Od: 17 wrz 2011, o 19:19
U mnie dzisiaj zakwitła Astra Polka .
"Każdy ma prawo kochać, każdy ma prawo do miłości. Nieważne czy jesteś homo czy hetero - kochaj, bo tylko dzięki miłości świat staje się piękniejszy i lepszy."
- mic44
- 50p
- Od: 17 paź 2010, o 11:37
czy u astry normalne są te jasne plamki bo się martwiłem że to oznaka chorobyHekate pisze:u mnie zakwitły już 2 krzaczki Astry Polki, przy czym na jednym jest już pierwszy żeński kwiat
''Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej
żyć''.
żyć''.
ten typ tak ma przynajmniej u mnie od zawsze kiedy pamiętam
-- 12 cze 2012, o 20:59 --
to moje roślinki
-- 12 cze 2012, o 20:59 --
to moje roślinki
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
- 3010-dia
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 cze 2012, o 11:04
ja mam taką cukinię jak arty...ale już nie mogę się doczekać pierwszych placuchów z cukini.
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
U mnie rosną sobie, choć ciągle pada mają się dobrze:
I tym razem chyba nie powiecie mi że to tylko zalążki owoców, rosną coraz lepiej więc musiały być zapylone
Jest ich tam sporo choć niewszystkie widać. Nie na każdym krzaku rzecz jasna ale sfotografowałem dziś ten najbardziej obfity.
I pytanko mam: Czy można wycinać kwiaty męskie jak jauż owoce rosną? Czy po wycięciu męskiego i na bierząco po obcinaniu owoców będzie się to może wiązało z tym że kolejne nie wyrosną? W końcu jakiś chłop powinien tam być żeby kolejne mogły się zapylać? Czy dobrze to rozumuje?
I tym razem chyba nie powiecie mi że to tylko zalążki owoców, rosną coraz lepiej więc musiały być zapylone
Jest ich tam sporo choć niewszystkie widać. Nie na każdym krzaku rzecz jasna ale sfotografowałem dziś ten najbardziej obfity.
I pytanko mam: Czy można wycinać kwiaty męskie jak jauż owoce rosną? Czy po wycięciu męskiego i na bierząco po obcinaniu owoców będzie się to może wiązało z tym że kolejne nie wyrosną? W końcu jakiś chłop powinien tam być żeby kolejne mogły się zapylać? Czy dobrze to rozumuje?
- grosik
- 200p
- Od: 30 sty 2012, o 16:56
Marek kiedyś ty sadził te cukinie????
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
Siałem początkiem kwietnia, a rozsady do gruntu poszły początkiem maja, na bank przed zimną Zośką dokładnie nie pamiętam kiedy. co nieco agrowłókniny, co nieco gnojówki z pokrzyw Niestety zielone idą dużo gorzej i ledwo co widać
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Moje tak wyglądają.
Myślałam, że Zimna Zośka ubiła mi cukinie, ale okazało się, że to były dynie... Tak to jest kiedy człowiek zawsze w biegu i nie ma nawet czasu zanotować co gdzie posadził
Myślałam, że Zimna Zośka ubiła mi cukinie, ale okazało się, że to były dynie... Tak to jest kiedy człowiek zawsze w biegu i nie ma nawet czasu zanotować co gdzie posadził
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.