Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..
Jak przestanie padać to po tygodniu upałów zatęsknię za deszczem.
Dorotko masz ogródek przy domku to mozesz wyskakiwać w przerwach opadowych a ja jakbym wygladała po całym dniu w deszczowym ogrodzie???...zamknęliby mnie w wariatkowie gdybym wracała do domu
Dorotko masz ogródek przy domku to mozesz wyskakiwać w przerwach opadowych a ja jakbym wygladała po całym dniu w deszczowym ogrodzie???...zamknęliby mnie w wariatkowie gdybym wracała do domu
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestes rozgrzeszona, moze nie przez deszcz ale zalatwilam sobie lilie, to juz cos
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dzień dobry Dorotko Jak tam u ciebie z pogodą? U mnie jak na razie nie pada, ale zobaczymy co będzie dalej
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
U mnie swieci super słonko
dzień doberek kochani
dzień doberek kochani
- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
U nas pochmurno i chłodno ale nie pada. Różyczki cudowne !!! U mnie jest dopiero jeden pąk ale są świeżo po posadzeniu więc mam nadzieję, że za rok będzie lepiej
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Marika witaj kochana....hjeden pąk ...o to juz poleci , witaj wsród rózano zakreconych i nie tylko
Kristall sfatygowana , nie wiem przez co ...mszyce ale rozkreca sie , czekam na tego kwiatucha
Haidi...rosnie wsród floksów , za nia miejsce dla Cafe, która nie żyje..na końcu przy płocie Jasminka .Przed nią żurawka Fire Chief gozdziki ,które wczoraj dostałam od sąsiadki i hosta June , dojedziew przyszłym tygodniu , potem Powojnik Arabella....no zobaczymy...jak to wyjdzie Fotke pykne jak bedzie to to miiało ręce i nogi
Pastellka .... widac jo Zajęła miejsce deadnietej Aftodyty , za nia rosnie Otello i Cheependale oczywiscie Floksy i takie tam....Miscant Ferner Osten
Ghislaine de Féligonde rosnie juz w półcieniu w towarzystwie z lewej Miscanta Variegatusa , floksów i pysznogłówek , z prawej Proso r,ozchodniki olbrzymie i zaplanowana hortensja Vanila Frise , ma byc
Golden Schowers , w towarzystwie małego Clemka Presidenta zprawej , z lewej Jacques Cartier i jakis miscant
Pomponella za pniakiem , a za nia Róza klasztorna towarzycho flokcy i dakie i kosmoski
Mozart w towarzystwie dalii Sir Ramsay...kosmosków i rozchodników
Zółtek z lawenda sie rozkrecaja...ten Miscant od Efci...jak ja go lubię
nie patrzcie na chwasciory,...jutro sobie uzyje na nich
Kristall sfatygowana , nie wiem przez co ...mszyce ale rozkreca sie , czekam na tego kwiatucha
Haidi...rosnie wsród floksów , za nia miejsce dla Cafe, która nie żyje..na końcu przy płocie Jasminka .Przed nią żurawka Fire Chief gozdziki ,które wczoraj dostałam od sąsiadki i hosta June , dojedziew przyszłym tygodniu , potem Powojnik Arabella....no zobaczymy...jak to wyjdzie Fotke pykne jak bedzie to to miiało ręce i nogi
Pastellka .... widac jo Zajęła miejsce deadnietej Aftodyty , za nia rosnie Otello i Cheependale oczywiscie Floksy i takie tam....Miscant Ferner Osten
Ghislaine de Féligonde rosnie juz w półcieniu w towarzystwie z lewej Miscanta Variegatusa , floksów i pysznogłówek , z prawej Proso r,ozchodniki olbrzymie i zaplanowana hortensja Vanila Frise , ma byc
Golden Schowers , w towarzystwie małego Clemka Presidenta zprawej , z lewej Jacques Cartier i jakis miscant
Pomponella za pniakiem , a za nia Róza klasztorna towarzycho flokcy i dakie i kosmoski
Mozart w towarzystwie dalii Sir Ramsay...kosmosków i rozchodników
Zółtek z lawenda sie rozkrecaja...ten Miscant od Efci...jak ja go lubię
nie patrzcie na chwasciory,...jutro sobie uzyje na nich
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje Kristall-e takie sobie - mam 4 sztuki, liczylam na powalajacy efekt ale cos kiepsko to widze.... no nic moze sie jeszcze rozbujaja.
-
To był fajny dzień , od rana słońce ,nie za ciepło ,nie za chłodno i w końcu przerwa w deszczu
Efciu kochana , witaj witaj , czekam na watka
Jula moja Kristall jakas sfatygowana z wierzchu ...ale kolor mi sie podoba , czekam az pokaże jak ładnie sie otwiera...Kupiłam ja pod Twoim wpływem Nie narzekaj zbiora suę twoje Kristall-e....mają czas , no co Ty ....nie pali się
Co tam u Was jak minął dzionek...leęe poczytać
Ogórecznik jest wielki , musiałam go podwiązać do bambusa
mój zółtek tak slizcznie się otwiera
Kristall
Efciu kochana , witaj witaj , czekam na watka
Jula moja Kristall jakas sfatygowana z wierzchu ...ale kolor mi sie podoba , czekam az pokaże jak ładnie sie otwiera...Kupiłam ja pod Twoim wpływem Nie narzekaj zbiora suę twoje Kristall-e....mają czas , no co Ty ....nie pali się
Co tam u Was jak minął dzionek...leęe poczytać
Ogórecznik jest wielki , musiałam go podwiązać do bambusa
mój zółtek tak slizcznie się otwiera
Kristall
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Jestem pod jednym, wielkim wrażeniem
Tyle cudownych odmian róż i to dalekosiężne planowanie: tło, sąsiedztwo, wielkość, barwy...
Nie jestem jeszcze gotowa na różankę z prawdziwego zdarzenia. Za mało doświadczenia, za duży bałagan w ogrodzie
Obiecaj, że przynajmniej od czasu do czasu, pokażesz również inne roślinki.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
Witajcie kochani , ja już po kawuni i spacerku na bosaka po rosie
Ale fajny dzień się zapowiada , słońce od rana Dzisiaj mam w planie zawalczyć z chwaściorami i ,muszę słowa dotrzymać ...no i ściąć mój pseudo trawnik
Helenko....ja wiem ,ze jak mnie co wezmie to do mnie trzeba jak łopatą i DRUKOWANYMI
W maju było hostowo i bodziszkowo...teraz róże mnie prześladują i wyczekuje każdego kwiatu..potem będzie szał na floksy i trawy....Wiesz ja ogólnie , uwielbiam rabaty bylinowe ,strasznie podobają mi się angielskie ogrody....mogłabym się wyprowadzić , najchętniej do Kornwalii , gdzie w zasadzie nie ma zim
poranne fotki
Te moje pierwsze naparstnice ....juz je widać z daleka
szyszunie ....są śliczne
Koło berberysa Spartyna złoty brzeg ..a przed nia róża , w towarzystwie naturalnie moich ukochanych floksów ,tam koło kepy rozchodników planuje dosadzić Klona Esk Sunset...albo Drummondi , wysoko szczepionego
Moje trawiochy , Giganteus , Zebrinus , Gracimilis i wydmuchrzyca piaskowa ...pomieszane z floksami , kosmosami , szałwia hastata i ogórecznikiem , z przodu Róza Aquarell
Ta rabatka jest praktycznie w całkowitym cieniu...tylko o wschodzie dociera tam przez chwile pare promyczków
Ale fajny dzień się zapowiada , słońce od rana Dzisiaj mam w planie zawalczyć z chwaściorami i ,muszę słowa dotrzymać ...no i ściąć mój pseudo trawnik
Helenko....ja wiem ,ze jak mnie co wezmie to do mnie trzeba jak łopatą i DRUKOWANYMI
W maju było hostowo i bodziszkowo...teraz róże mnie prześladują i wyczekuje każdego kwiatu..potem będzie szał na floksy i trawy....Wiesz ja ogólnie , uwielbiam rabaty bylinowe ,strasznie podobają mi się angielskie ogrody....mogłabym się wyprowadzić , najchętniej do Kornwalii , gdzie w zasadzie nie ma zim
poranne fotki
Te moje pierwsze naparstnice ....juz je widać z daleka
szyszunie ....są śliczne
Koło berberysa Spartyna złoty brzeg ..a przed nia róża , w towarzystwie naturalnie moich ukochanych floksów ,tam koło kepy rozchodników planuje dosadzić Klona Esk Sunset...albo Drummondi , wysoko szczepionego
Moje trawiochy , Giganteus , Zebrinus , Gracimilis i wydmuchrzyca piaskowa ...pomieszane z floksami , kosmosami , szałwia hastata i ogórecznikiem , z przodu Róza Aquarell
Ta rabatka jest praktycznie w całkowitym cieniu...tylko o wschodzie dociera tam przez chwile pare promyczków
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
O jak pięknie nic więcej nie powiem, mowę mi odebrało
Pozdrawiam, Monika