Kawa uprawa w mieszkaniu

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
mietek41
50p
50p
Od: 23 paź 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawa w domu

Post »

Kazia_24 pisze:a gdyby jej dać ziemię do paproci?
witaj. nie wiem czy ziemia do paproci nie będzie za mocna ale domieszać z inną czemu nie.
Kazia_24
50p
50p
Od: 17 maja 2012, o 21:36
Kontakt:

Post »

Tak myślę, może dosypię trochę po wierzchu tej ziemi, to przy podlewaniu będzie wsiąkać.
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam. Czy można kawę wystawić na pole na cały dzień i noc? Moja kawa ma ok pół metra-nie licząc doniczki. Można ją wstawić? Nic się jej nie stanie? Czy wytrzyma mocne słońce? Pozdrawiam i dziękuję za rady
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
mietek41
50p
50p

Post »

roots23 pisze:Witam. Czy można kawę wystawić na pole na cały dzień i noc? Moja kawa ma ok pół metra-nie licząc doniczki. Można ją wstawić? Nic się jej nie stanie? Czy wytrzyma mocne słońce? Pozdrawiam i dziękuję za rady
witaj.kawa nie wytrzyma bezpośredniego słońca ,przypali liście które zawierają bardzo dużo wody.nagła zmiana warunków też może spowodować że przestanie rosnąć na jakiś czas-aklimatyzacji.kawa lubi ciepło a w nocy temperatury jednak spadają.młoda kawa marznie w plus n5.a poza tym gdy przyniesiesz ją na jesień do domu znowu odchoruje.moż
Justyna555
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 cze 2012, o 10:14

Post »

;:138 Witajcie ! Ja też o KAWIE !
Dostałam kawę w doniczce , wczoraj ją przesadziłam -wiem że najlepiej wiosną , ale powstrzymać się nie moglam ! Więc było w niej 12 flanców wysokość ok 8 cm. każdą w osobną doniczkę , kilka w doniczki z dziurką a kilka bez. Ziemia kupna do kwiatów torfowa , podlałam deszczówką , zostawiłam na noc w ogrodzie pod stołem -w nocy była burza ! Czy jak na świeżo przesadzane roslinki nie będzie im zimno ? A może do domu je wziąć .Proszę o uwagi !
Awatar użytkownika
krzand
100p
100p
Od: 27 maja 2011, o 23:19

Post »

Przeczytaj uważnie wszystkie posty w tym temacie, a zaspokoisz swoją ciekawość. I NIGDY NIC nie sadź w doniczkach bez otworu w dnie! :wit
Pozdrawiam serdecznie, Krzysztof
adam1008
100p
100p
Od: 13 cze 2012, o 21:31

Post »

Ej a Arabica w ogóle jest dobra? myśle nad zasiewem
rose who grew from concrete
Justyna555
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 cze 2012, o 10:14

Post »

Po przesadzeniu kawy mam 12 sadzonek ! To może choć jedna się przyjmie ! ;:218
A może zacznę już szukać w biedronce nowej kawy ;:108
mietek41
50p
50p

Post »

Justyna555 pisze:Po przesadzeniu kawy mam 12 sadzonek ! To może choć jedna się przyjmie ! ;:218
A może zacznę już szukać w biedronce nowej kawy ;:108
witaj. jeśli nie uszkodziłaś im za bardzo korzeni to powinny się przyjąć ale trochę czasu mogą przystopować.zapewnij im dużo światła ciepła wody-ale obserwój rośliny .po przesadzeniu rośnie wolniej więc nie zużywa tyle wody.powodzenia.
adam1008
100p
100p

Post »

kupiłem kawe arabice, z tego wątku wnioskuje że będzie mi potrzebne kwaśne podłoże? jakie najlepiej?
mietek41
50p
50p

Post »

adam1008 pisze:kupiłem kawe arabice, z tego wątku wnioskuje że będzie mi potrzebne kwaśne podłoże? jakie najlepiej?
witaj.ja stosuję ziemię do do palm fikusów z dużą domieszką piasku.rośnie bardzo ładnie ziemia i tak kwaśnieje.3tyg.temu dosypałem po wierzchu ziemi do paproci i mószę powiedzieć że kawie to służy ładny kolor liści
adam1008
100p
100p

Post »

mietek41 pisze:
adam1008 pisze:kupiłem kawe arabice, z tego wątku wnioskuje że będzie mi potrzebne kwaśne podłoże? jakie najlepiej?
witaj.ja stosuję ziemię do do palm fikusów z dużą domieszką piasku.rośnie bardzo ładnie ziemia i tak kwaśnieje.3tyg.temu dosypałem po wierzchu ziemi do paproci i mószę powiedzieć że kawie to służy ładny kolor liści
A gdzie taką można dostać? W ogrodniczym będzie? Czy nastawiać sie na allegro?
mietek41
50p
50p

Post »

Witaj.ja kupuję ziemię w sklepie ogrodniczym.Ziemia do palm,juk,fikusów firmy Kik Krajewscy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”