Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..
Witaj Dorotko jaka piękna ta pusta różyczka czy ona jest różowa o tak dużych kwiatach, mam czerwoną o duzych kwiatach.? Jak ja lubie takie puste w środku róże
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Halinko.....ta róża to Manhattan Blue , kwiaty ma takie z purpurowym odcieniem , ja wiem tak 5 cm średnicy maja...ładne , i pachnące...te pręciki w środku mają czadowe
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Dorotko, tak mi wstyd za to posądzenie...
Ktoś jednak musi wziąć winę na siebie
Biegła jesteś w tych roślinkach, co i rusz muszę Google niepokoić. Np. werbeny patagońskie Z tym miałem z węgla brunatnego to serio?
U mnie niestety też piaseczek, jakieś 70 - 80 cm głębiej jest glina. Duże drzewa może i z tego skorzystają, ale pozostałe przesychają momentalnie
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
No i mamy słoneczny poniedziałek
Miłego dnia wszystkim....ja tradycyjnie zaczynam podlewankiem przy takiej pogodzie
Helenko ...ludziom tak wygodnie zwalic na kogos wine...ale nie rozumiem , dlaczego na mnie choinka.... Nieraz mówie ...jednak do czegos jestem potrzebna , jak to ulzy jak ktos bierze wine na siebie z miałem z wegla brunatnego serio serio , lepszy o wiele od kory...nawet ostatnio mówiono o tym w Mai w ogrodzie
Miłego dnia wszystkim....ja tradycyjnie zaczynam podlewankiem przy takiej pogodzie
Helenko ...ludziom tak wygodnie zwalic na kogos wine...ale nie rozumiem , dlaczego na mnie choinka.... Nieraz mówie ...jednak do czegos jestem potrzebna , jak to ulzy jak ktos bierze wine na siebie z miałem z wegla brunatnego serio serio , lepszy o wiele od kory...nawet ostatnio mówiono o tym w Mai w ogrodzie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie podlało Oj nieładnie U mnie na 2-3 dni upału jeszcze wystarczy. Może coś jeszcze popada, burze nadają.
Miłego dzionka
Miłego dzionka
-
Nie chce burz Tadziu....mam dach szykowany do naprawy...niech się wstrzymają trochę Co tam mnie sie porównywac ...u Ciebie ziemia extra klasy...u mnie pioch Ciekawa jestem w co sie obłowiłes...a Ty nic nie piszesz
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dzień dobry Dorotko !
Zapowiada się rewelacyjny dzień ! Humor mam doskonały bo wczoraj najpierw znalazłam koło śmietnika trzy donice gliniane (już mam je czym zapełnić) a potem mieliśmy spotkanie kujawiaków w Igi23 Wszyscy wpadli w szał zakupowy, ja kupiłam sobie 6 żurawek i dwie hosty, no i dostałam różne siewki forumek;:138 Świetnie było!
Zapowiada się rewelacyjny dzień ! Humor mam doskonały bo wczoraj najpierw znalazłam koło śmietnika trzy donice gliniane (już mam je czym zapełnić) a potem mieliśmy spotkanie kujawiaków w Igi23 Wszyscy wpadli w szał zakupowy, ja kupiłam sobie 6 żurawek i dwie hosty, no i dostałam różne siewki forumek;:138 Świetnie było!
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
-
Monia ...witaj , super super super
Spotkania zazdroszczę Zurawki pokaz koniecznie i hosty , wiem,ze Iga ma super sadzonki ...mam kilka od niej Na pewno beda zjawiskowe u Ciebie....Takie donice niechciane tez mam ...z nutka patyny , takie jak lubię
Spotkania zazdroszczę Zurawki pokaz koniecznie i hosty , wiem,ze Iga ma super sadzonki ...mam kilka od niej Na pewno beda zjawiskowe u Ciebie....Takie donice niechciane tez mam ...z nutka patyny , takie jak lubię
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja też w szale zakupów kupiłam trochę pięknych żurawek,a teraz myślę gdzie je posadzić,jak uszczknąć trawnika znowu?
-
Małgosiu bardzo lubię żurawki...a jest ich tyyyyle cudnych ,że trudno wybrać....ja zamówiłam tylko trochę...takich dla mnie wyjątkowych,wrzucam w bylinowe rabaty , samych żurawkowych nie chcę ...u mnie taki bałaganik
- malgocha1960
Też nie mam typowych rabat z jednym gatunkiem roslin.u mnie takie g...,mydło i powidło,żeby nie było monotonnie.
-
no jak zwykle krótki i dosadny komentarz
- malgocha1960
Muszę sobie spisać nazwy żurawek,bo jedną mam na słońce,która nie rośnie w duże kępy,a ma przebarwienia fioletowo różowe.