Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)

Post »

:wit Ania, możesz kusić :;230 wstawiaj zdjęcia, tak żebyśmy nie ominęły kwitnienia każdej różyczki.
Leonardo dalej rośnie koło Edenki........ chyba uda im się razem zakwitnąć. Ten duet jest super. :heja
Jadę dziś zobaczyć co u różyczek.
Zobacz u Majeczki - Edeulkotka jak kwitnie już Pashminka ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

HeJ! Poranna kawka ;:40 ?
Podziwiam Twoje różyczki! Larissa ma imponującą ilość pąków ;:138 . Moja (sadzona wiosną) ma na razie dwa. Ale i tak się cieszę, że w ogóle.
Reszta różyczek też piękna. Zazdroszczę Ci Giardiny. Ja się już nie załapałam :(
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Grażynko oj tak można zgłupieć tyle pięknych odmian róż jest w sprzedaży ;:108

Madziu moja Piano rośnie w dość słonecznym miejscu,ale poleciłabym ją jednak posadzić do półcienistego,ponieważ słońce troszkę za mocno może przypiec płatki ;:224 Astrid Grafin to ciemna róża i z kolei ją posadziłam w większym cieniu,rzeczywiście tam czuła się lepiej ;:108

Iduś kwiatki Roogouchi nie są duże,raczej drobne,ale to młoda sadzonka,dopiero co kupiona,może musi się zadomowić?
Larissa ma mocno zamknięte pąki,długo na nią czekam ;:65

Maju mam problem i Imageshack kurczę mam już limit zdjęć...poradź z jakiego hostingu korzystasz?
Leoś rośnie koło Edena ...czekam na niego ;:224 No zobaczymy,czy uda im się razem zakwitnąć?
Maju jedź i pstrykaj foty,może już Twoje Edeny się bardziej rozwinęły?
Byłam u edulkota-Majki o kurczę ale foty Pashminy :shock:

-- Wt 19 cze 2012 07:00 --
asia2 pisze:HeJ! Poranna kawka ;:40 ?
Podziwiam Twoje różyczki! Larissa ma imponującą ilość pąków ;:138 . Moja (sadzona wiosną) ma na razie dwa. Ale i tak się cieszę, że w ogóle.
Reszta różyczek też piękna. Zazdroszczę Ci Giardiny. Ja się już nie załapałam :(
Hej Asiu :wit

Rano kawka obowiązkowo ;:108 Zaraz drugą zrobię,lubię tak przeglądać z rana wątki dziewczyn i chłopaków ;:108
Dziś jadę na działeczkę zobaczyć co słychać,teraz jest najlepszy czas czerwiec i róże to jest to ;:333
Czekam z utęsknieniem na kilka róż,których jeszcze nie widziałam,tylko na fotkach tym bardziej ekscytacja trwa ;:224
Larissa sporo ma pąków,obawiałam się,żeby robale jej nie podżarły,na razie się trzyma :uszy
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - moja Pink Piano było kupione grupowo w Rosen Tantau - jak mnie pamięć nie myli kupiliśmy 10 sztuk tej odmiany.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Munstead Wood - oj takie barwy coraz bardziej mnie biorą. U mnie teraz kwitnie Heidi Klum i jestem tym kolorem oczarowana. Chyba Munstead bardzo podobna, prawda?
Adrian
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 15:05

Post »

Aniu,
piękne zdjęcia cudownych róż :)
Artemis jest fantastyczny (i jaki fotogeniczny - wiem po sobie...), można na niego patrzeć i patrzeć - taka doskonała budowa ;:167
Larissa bardzo obficie wypąkowana - ale będzie pokaz!
Munstead ma niesamowity kolor ;:333

pozdrawiam
Adrian
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu róże tak piękne, że ogarnia czysty zachwyt.....i taka masa pąków.....cudo ;:180
Powojniki , wspaniałe różane towarzystwo, też czarują na całego, to dzwoneczkowe maleństwo urocze :D
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Jeszcze raz podziwiam Twoje róże i dochodzę do wniosku, że ta Munstead Wood pasowałaby chyba do mojej fioletowo-ciemnoróżowej rabaty. Posadziłam tam Parole, Rapsody in Blue, Capistrano i chyba Walztime. Hmm... ładny kolorek...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

W nocy była burza,w tej chwili niebo mocno zachmurzone,na słonko na razie nie mam co liczyć ;:131
Teraz wciąż pada,dobrze,bo podleje rabatki ;:108
Wczoraj byłam na działeczce,posadziłam na swoje miejsce White Meidiland...Ładnie się komponuje z lawendą obok rosnącą ;:224
Ostatecznie wykopałam Papageno,Aphroditę i Aprikolę :cry: jeszcze kilka róż czeka na łopatę...

Gosiu będę z ciekawością podglądać kwitnienie Pink Piano,ponieważ ze swojej zwykłej Piano jestem zadowolona,pięknie odbiła,wypuściła trzy długie,zdrowe pędy ;:108 To bardzo żywotna róża ;:108

Wanduś Munstead Wodd ma wyjątkowy kolor taki buraczek na rabatce,a Heidi bardziej wpada w fiolet,ale obydwie są śliczne bez wątpienia.
U mnie Heidi ociąga się ze startem,nie wiem,czy nie będę jej przesadzać,zaczarowana stoi w miejscu.

Adrianie cieszę się,że mężczyzna zawitał w moje progi ;:108
Dziękuję za pochwałę ;:224 Coś widzę,że będę Artemisa chwalić cały sezon,powoli rozwijają się jego kwiaty i nie opadają tylko trzymają się i zdobią rabatkę.Muszę koło niego posadzić byline,która będzie dobrym tłem...tylko jaką?
Larissa lekko otworzyła dwa kwiatki,widziałam jej kolorek,jasny róż...
Munstead ma coś w sobie,że przyciąga spojrzenia,ja zachorowałam na Doktorka.jamaine ;:224

Aguś teraz jest czas dla róż,wszystko się pięknie rozwija,wszyscy uwielbiamy czerwiec ;:167
Cieszę się tymi co mam,już nie płaczę nad straconymi ...no trudno :uszy
Czekam na Twoje różyczki Aguś ;:108

Asiu Munstead Wood jak najbardziej będzie pasowała do rabaty w fioletach,burgundach... :uszy

Artemis wart posiadania,widać go doskonale na rabacie,ma masę kwiatów ;:167

Obrazek

First Lady jeszcze chwilkę i otworzy swoje pompony...

Obrazek

Leoś otworzył dwa kwiatki ;:224

Obrazek

Bonica

Obrazek

White Meidiland

Obrazek

I na rabatce obok lawendy

Obrazek

Sweet Juliet z wiosennego sadzenia od Schmida ładnie się rozbujała ;:224

Obrazek

The Weedgwood Rose pierwszy kwiat

Obrazek

Pashmina ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Artemis i First Lady ;:138
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Aniu - a mi jakoś Pink Piano bardziej pasuje - to wina zimy bo Piano u mnie pomarzło ale kupiłam 2 sztukę z innej szkółki i poprzednia wzięła się za rośnięcie. Co do Pink Piano - miałam 2 sztuki ale jedno wiosną wysłałam do innego ogrodu - w zeszłym roku miało pędy do wysokości 180 cm i kwiaty do listopada. Może za jakiś czas będzie White Piano - z chęcią kupiłabym wszystkie możliwe kolory gdyby Rosen Tantau próbowali je wyhodować - ogólnie jestem zachwycona tymi kształtami kwiatów jakie ma Piano.
Nie wiem dlaczego ale nigdy nie byłam zachwycona Pomponellą.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Musiałam w końcu dotrzeć :oops: .
Oj ciężka ta zima dla róż była ;:199 mam nadzieję że większość jednak żyje?
Pozwolisz.....mój Pompon-kwiaty żurawek są wyższe od niego (ma ok.30cm) :lol: .Nie wiem czemu on taki rozczapirzony :roll: .
W razie co-wywalę fotkę
Obrazek
Zrobiłam najazd na mój ogrodniczy ale nic ciekawego nie mają.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak postaram sie jeszcze sprawdzic ta nazwe. Tyle ze teraz nie wiem kiedy, bo piatkowy wyjazd mi wypadl a pozniej będę w nastepna niedziele a w niedziele pozamykane - no stara juz jestem i po prostu myslalam, ze zapamietam tak bez zapisywania :oops: A zapamietalam tylko, ze Ch - bylo na poczatku. Chociaz z drugiej strony nie chce mi sie wierzyc zeby nie bylo zadnego info w necie jak cos nowego by wyszlo ... czy mozliwe ze np sprzedaja Edena pod swoja nazwa, bo u nich w katalogu Eden jest? ale tego nie wiem czy cos takiego sie praktykuje.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”