Ogród to moje czwarte dziecko...
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród to moje czwarte dziecko...
Bardzo lubię ogródek po deszczu, zieleń taka nasycona i kolorki kwitnących też. jeszcze w takim ładzie i porządku...aż miło popatrzeć. Dobrze wymyśliłaś z pęcherznicami żeby w okno nie wchodziły i miały możliwość kwitnienia.
Dziękuję za info w sprawie Red Barona. Chyba się na niego skuszę...
Widzimy się w sobotę u Kasi?
Widzimy się w sobotę u Kasi?
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Pięknie,kolorowo,estetycznie aażwyjść się nie chce z Twego ogrodu-super fotki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na dworze pochmurno,deszczowo to chociaż w domu sobie popstrykałam
Mam 16 storczyków pół roku stały po przekwitnięciu ,a dwa miesiące temu ruszyły ....pierwsze cztery mają już kwiaty,a sześć pozostałych wypuszcza pędy...zarażają się jeden od drugiego
-- 21 cze 2012, o 17:48 --
Mam 16 storczyków pół roku stały po przekwitnięciu ,a dwa miesiące temu ruszyły ....pierwsze cztery mają już kwiaty,a sześć pozostałych wypuszcza pędy...zarażają się jeden od drugiego
-- 21 cze 2012, o 17:48 --
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
O! Widzę, że z Ciebie niezła storczykomanka Piękne masz te storczyki! Ten w ciapki bardzo mi się podoba
Ja mam za to fioła na punkcie hipeastrum. Storczyka mam tylko jednego i jakoś nie poświęcam mu zbyt wiele uwagi...
Ja mam za to fioła na punkcie hipeastrum. Storczyka mam tylko jednego i jakoś nie poświęcam mu zbyt wiele uwagi...
- OLUNIA
- 500p
Można tak mnie nazwać ...są to jak dla mnie bezproblemowe kwiaty ,nie trzeba pilnować podlewania ,a przede wszystkim ładnie wyglądają jak kwitną
- OLUNIA
- 500p
Nareszcie przestało padać ,dwa dni deszczu dla roślin zbawienne ,aż nie chce się wierzyć ,żeby tak urosły
Pięknie wyglądają po deszczu jakby obsypane diamentami ,teraz tylko troszkę słoneczka i będzie bajka
Pięknie zapowiadają się wrzosy ,tak pięknie się rozrosły.
Hortensja szczepiona już myślałam ,że nic z niej nie będzie (zakup internetowy),a jednak ma już pąki kwiatowe
Hosty też mi szaleją
-- 21 cze 2012, o 19:24 --
Pięknie wyglądają po deszczu jakby obsypane diamentami ,teraz tylko troszkę słoneczka i będzie bajka
Pięknie zapowiadają się wrzosy ,tak pięknie się rozrosły.
Hortensja szczepiona już myślałam ,że nic z niej nie będzie (zakup internetowy),a jednak ma już pąki kwiatowe
Hosty też mi szaleją
-- 21 cze 2012, o 19:24 --
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oluniu, ogród po deszczu zyskuje wiele, zieleń jest jakby głębsza, bardziej zielona...ale ja już chcę słonko Oby do soboty przestało lać.. Do zobaczenia
-
- 100p
- Od: 16 paź 2010, o 16:42
Olu ten deszcz zrobił swoje wszystko takie odświeżone. U mnie deszczu nie ma od soboty, teraz troche grzmiało, ale znów jest bezchmurnie, więc nie wiem czy spadnie choć kropla. Dlatego włączyłem podlewanie :P
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Witaj Ola moja imienniczko mam takie pytanko sama projektowałaś swoją działeczka od początku?Bardzo podoba mi się ścieżka taka uporządkowana kolorystycznie i ten clematis
Rzeczywiście po deszczu soczyste zielenie i rośliny jak z katalogu Ale lepiej niech już nie pada, bo widzę, że znowu się zanosi na deszcz. Ale będzie hortensja piękna, ma tak dużo pąków Ale wielgachne te hosty przy ścianie Ile tam masz sztuk?
- OLUNIA
- 500p
Kasiu chwasty wyrwane? trawnik skoszony? no to czerwony dywan rozkładaj i grzecznie czekaj na nas
Adrian ,deszcz rzeczywiście niezastąpiony,żadne nawadnianie nie da takich efektów jak natura,ale niech sobie pada w nocy ,żeby możnabyło się nacieszyć tymi widokami
Olka witaj ...ogród miałam zaprojektowany tz.zarys rabat,ale zbyt wiele sobie firma wyceniła za nasadzenia i zaczęlam sama kombinować z różnymi skutkami.W końcu w jednym centrum ogrodniczym dogadałam się z Panem tam pracującym i tak wspólnymi siłami stworzyliśmy to co mam.Co jedynie to trawę mi rozłożyli i to jest część o którą dba tylko mój mąż.Ścieżkę wymyśliłam sobie w tym roku i również z pomocą mojego Pana ogrodnika
Bożka mam tam trzy hosty, które mają po pięć lat .hortensje rzeczywiście mają mnóstwo pąków,a ma dopiero drugi rok
Adrian ,deszcz rzeczywiście niezastąpiony,żadne nawadnianie nie da takich efektów jak natura,ale niech sobie pada w nocy ,żeby możnabyło się nacieszyć tymi widokami
Olka witaj ...ogród miałam zaprojektowany tz.zarys rabat,ale zbyt wiele sobie firma wyceniła za nasadzenia i zaczęlam sama kombinować z różnymi skutkami.W końcu w jednym centrum ogrodniczym dogadałam się z Panem tam pracującym i tak wspólnymi siłami stworzyliśmy to co mam.Co jedynie to trawę mi rozłożyli i to jest część o którą dba tylko mój mąż.Ścieżkę wymyśliłam sobie w tym roku i również z pomocą mojego Pana ogrodnika
Bożka mam tam trzy hosty, które mają po pięć lat .hortensje rzeczywiście mają mnóstwo pąków,a ma dopiero drugi rok
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kiedy zobaczyłam wizytówkę twojego ogrodu, przeczuwałam, że nie powinnam tu wchodzić, ale chęć zobaczenia pozostałej trójki dzieci, była silniejsza
Takie ogrody uświadamiają mi, jaka przede mną daleka droga...choć nie powiem, działają również na mnie mobilizująco.
Mam nadzieję, że kiedyś wyjdę na taras (oczywiście u siebie ) i moim oczom ukaże się taki widok
Takie ogrody uświadamiają mi, jaka przede mną daleka droga...choć nie powiem, działają również na mnie mobilizująco.
Mam nadzieję, że kiedyś wyjdę na taras (oczywiście u siebie ) i moim oczom ukaże się taki widok