Zieloni współmieszkańcy Ani
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja marantka też zawzięcie kwitnie, zamiast listki puszczać Ślicznie kwitnie Ci bella. Moja szczepka się nie przyjęła
Co Ty robisz tym badylkom, że tak pięknie współpracują?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Dziękuję miłym gościom za odwiedziny, bardzo mi miło, że podobają się Wam moje roślinki
A jeśli chodzi o współpracę z badylkami to one wiedzą, że po prostu nie mają wyjścia, bo jak nie będą rosły albo strzelały jakieś fochy to się ich po prostu pozbędę Ja nie mam czasu żeby pieścić się z roślinami, po prostu muszą rosnąć albo do widzenia. Nie ma sentymentów
Ilonko moja marantka to cały czas listki wypuszcza, ale kwitnie pierwszy raz. Bella to myślałam, że mi nie zakwitnie, bo ją przesadzałam w styczniu, a jak wiadomo hoje tego nie lubią, ale mojej widocznie to nie przeszkadza. A jeśli chcesz kawałek belli to mogę Ci ukorzenić, bo jakoś mi to wychodzi - ukorzeniam w wodzie, dosyć szybko puszcza korzonkianoli pisze:Moja marantka też zawzięcie kwitnie, zamiast listki puszczać Ślicznie kwitnie Ci bella. Moja szczepka się nie przyjęła
A jeśli chodzi o współpracę z badylkami to one wiedzą, że po prostu nie mają wyjścia, bo jak nie będą rosły albo strzelały jakieś fochy to się ich po prostu pozbędę Ja nie mam czasu żeby pieścić się z roślinami, po prostu muszą rosnąć albo do widzenia. Nie ma sentymentów
Bożenko ja swoją marnierane kupiłam za 2 zł, więc to żaden problem Tylko nie wiem czy jeszcze będąbona pisze:Oj,Aniu,specjalnie nie kupuj,ja mogę poczekać,aż Twoja urośnie i wtedy poproszę,ale na razie niezc Ci się rozrasta...
Martusiu ja też nie wiedziałam, że takie aeonium jest, ale jak je zobaczyłam to wiedziałam że musi byc mojeMamaOli pisze:Śliczne eonium variegata, nawet nie wiedziałam, że są takie. Człowiek się przez całe życie ciekawych rzeczy dowiaduje!
Beatko witam w gronie moich gości, dziękuję za kompliment, przekazałam roślinkom, bo to nie moja zasługa że są jakie sąBeata703 pisze:Aniu śliczne te Twoje roślinki,a te kwitnące to istne cuda.
No cóż, ja nie mam tego problemu, bo nie mam ogrodu, ale i tak wiele czasu nie mogę roślinom poświęcićBabopielka pisze:Ale piękności pokazujesz ja już nie wiem czym się teraz zajmować cy doniczkowcami czy ogrodowymi chyba muszę się rozdwoić albo sklonować
Witaj Koniczynko, super że Ci się moje kwiatusie podobają. Zapraszam ponowniekoniczynka pisze:witaj aniu masz fantastyczne roślinki miło popatrzeć
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko ja bardzo kocham swoje roślinki i one chyba o tym wiedzą, ale wiedzą też, że ze mną nie ma żartów i jak się wkurzę to hoho...anoli pisze:Aniu ale z Ciebie ostra "sztuka". Poczytam moim pewnie się przestraszą :P Na wymianki zawsze jestem chętna :P
A co do wymiany, to jak bella tylko przekwitnie to będę ją ciachać
Karinko dziękuję za miłe słowa. A co do aeonium to mam je z mojego stałego źródła - Palmiarni Wałbrzyskiej. Jak tylko się dobrze ukorzeni i trochę podrośnie będzie do podziału bo widzę, że ma boczne odrostykari pisze:To jeszcze ja się dołączę do zachwytów Bella jest piękna, marantka prześliczna, ale eonium to mnie z nóg ścięło - pochwal się proszę, gdzie znalazłaś takie cudo?
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O rany.... to ja wiesz.... po cichutku i grzecznie błłłłłagam o pamięć Oddam wszystko ;)ania007 pisze:[Karinko dziękuję za miłe słowa. A co do aeonium to mam je z mojego stałego źródła - Palmiarni Wałbrzyskiej. Jak tylko się dobrze ukorzeni i trochę podrośnie będzie do podziału bo widzę, że ma boczne odrosty
Nasza palmiarnia nie oferuje takich roślinek (w każdym razie ja nigdy nie trafiłam), a te co oferuje są przeważnie bardzo drogie. Dzisiaj za to odbiłam sobie w botaniku, bo jakiś kiermasz był. Utrafiłam śmieszną włochatą trzykrotkę
Kari !!! Ty wiesz co Prawda
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2