Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)
Ania, możesz kusić wstawiaj zdjęcia, tak żebyśmy nie ominęły kwitnienia każdej różyczki.
Leonardo dalej rośnie koło Edenki........ chyba uda im się razem zakwitnąć. Ten duet jest super.
Jadę dziś zobaczyć co u różyczek.
Zobacz u Majeczki - Edeulkotka jak kwitnie już Pashminka
Leonardo dalej rośnie koło Edenki........ chyba uda im się razem zakwitnąć. Ten duet jest super.
Jadę dziś zobaczyć co u różyczek.
Zobacz u Majeczki - Edeulkotka jak kwitnie już Pashminka
HeJ! Poranna kawka ?
Podziwiam Twoje różyczki! Larissa ma imponującą ilość pąków . Moja (sadzona wiosną) ma na razie dwa. Ale i tak się cieszę, że w ogóle.
Reszta różyczek też piękna. Zazdroszczę Ci Giardiny. Ja się już nie załapałam
Podziwiam Twoje różyczki! Larissa ma imponującą ilość pąków . Moja (sadzona wiosną) ma na razie dwa. Ale i tak się cieszę, że w ogóle.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko oj tak można zgłupieć tyle pięknych odmian róż jest w sprzedaży
Madziu moja Piano rośnie w dość słonecznym miejscu,ale poleciłabym ją jednak posadzić do półcienistego,ponieważ słońce troszkę za mocno może przypiec płatki Astrid Grafin to ciemna róża i z kolei ją posadziłam w większym cieniu,rzeczywiście tam czuła się lepiej
Iduś kwiatki Roogouchi nie są duże,raczej drobne,ale to młoda sadzonka,dopiero co kupiona,może musi się zadomowić?
Larissa ma mocno zamknięte pąki,długo na nią czekam
Maju mam problem i Imageshack kurczę mam już limit zdjęć...poradź z jakiego hostingu korzystasz?
Leoś rośnie koło Edena ...czekam na niego No zobaczymy,czy uda im się razem zakwitnąć?
Maju jedź i pstrykaj foty,może już Twoje Edeny się bardziej rozwinęły?
Byłam u edulkota-Majki o kurczę ale foty Pashminy
-- Wt 19 cze 2012 07:00 --
Rano kawka obowiązkowo Zaraz drugą zrobię,lubię tak przeglądać z rana wątki dziewczyn i chłopaków
Dziś jadę na działeczkę zobaczyć co słychać,teraz jest najlepszy czas czerwiec i róże to jest to
Czekam z utęsknieniem na kilka róż,których jeszcze nie widziałam,tylko na fotkach tym bardziej ekscytacja trwa
Larissa sporo ma pąków,obawiałam się,żeby robale jej nie podżarły,na razie się trzyma
Madziu moja Piano rośnie w dość słonecznym miejscu,ale poleciłabym ją jednak posadzić do półcienistego,ponieważ słońce troszkę za mocno może przypiec płatki Astrid Grafin to ciemna róża i z kolei ją posadziłam w większym cieniu,rzeczywiście tam czuła się lepiej
Iduś kwiatki Roogouchi nie są duże,raczej drobne,ale to młoda sadzonka,dopiero co kupiona,może musi się zadomowić?
Larissa ma mocno zamknięte pąki,długo na nią czekam
Maju mam problem i Imageshack kurczę mam już limit zdjęć...poradź z jakiego hostingu korzystasz?
Leoś rośnie koło Edena ...czekam na niego No zobaczymy,czy uda im się razem zakwitnąć?
Maju jedź i pstrykaj foty,może już Twoje Edeny się bardziej rozwinęły?
Byłam u edulkota-Majki o kurczę ale foty Pashminy
-- Wt 19 cze 2012 07:00 --
Hej Asiuasia2 pisze:HeJ! Poranna kawka ?
Rano kawka obowiązkowo Zaraz drugą zrobię,lubię tak przeglądać z rana wątki dziewczyn i chłopaków
Dziś jadę na działeczkę zobaczyć co słychać,teraz jest najlepszy czas czerwiec i róże to jest to
Czekam z utęsknieniem na kilka róż,których jeszcze nie widziałam,tylko na fotkach tym bardziej ekscytacja trwa
Larissa sporo ma pąków,obawiałam się,żeby robale jej nie podżarły,na razie się trzyma
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - moja Pink Piano było kupione grupowo w Rosen Tantau - jak mnie pamięć nie myli kupiliśmy 10 sztuk tej odmiany.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Munstead Wood - oj takie barwy coraz bardziej mnie biorą. U mnie teraz kwitnie Heidi Klum i jestem tym kolorem oczarowana. Chyba Munstead bardzo podobna, prawda?
Aniu,
piękne zdjęcia cudownych róż
Artemis jest fantastyczny (i jaki fotogeniczny - wiem po sobie...), można na niego patrzeć i patrzeć - taka doskonała budowa
Larissa bardzo obficie wypąkowana - ale będzie pokaz!
Munstead ma niesamowity kolor
pozdrawiam
Adrian
piękne zdjęcia cudownych róż
Artemis jest fantastyczny (i jaki fotogeniczny - wiem po sobie...), można na niego patrzeć i patrzeć - taka doskonała budowa
Larissa bardzo obficie wypąkowana - ale będzie pokaz!
Munstead ma niesamowity kolor
pozdrawiam
Adrian
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu róże tak piękne, że ogarnia czysty zachwyt.....i taka masa pąków.....cudo
Powojniki , wspaniałe różane towarzystwo, też czarują na całego, to dzwoneczkowe maleństwo urocze
Powojniki , wspaniałe różane towarzystwo, też czarują na całego, to dzwoneczkowe maleństwo urocze
Jeszcze raz podziwiam Twoje róże i dochodzę do wniosku, że ta Munstead Wood pasowałaby chyba do mojej fioletowo-ciemnoróżowej rabaty. Posadziłam tam Parole, Rapsody in Blue, Capistrano i chyba Walztime. Hmm... ładny kolorek...
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
W nocy była burza,w tej chwili niebo mocno zachmurzone,na słonko na razie nie mam co liczyć
Teraz wciąż pada,dobrze,bo podleje rabatki
Wczoraj byłam na działeczce,posadziłam na swoje miejsce White Meidiland...Ładnie się komponuje z lawendą obok rosnącą
Ostatecznie wykopałam Papageno,Aphroditę i Aprikolę jeszcze kilka róż czeka na łopatę...
Gosiu będę z ciekawością podglądać kwitnienie Pink Piano,ponieważ ze swojej zwykłej Piano jestem zadowolona,pięknie odbiła,wypuściła trzy długie,zdrowe pędy To bardzo żywotna róża
Wanduś Munstead Wodd ma wyjątkowy kolor taki buraczek na rabatce,a Heidi bardziej wpada w fiolet,ale obydwie są śliczne bez wątpienia.
U mnie Heidi ociąga się ze startem,nie wiem,czy nie będę jej przesadzać,zaczarowana stoi w miejscu.
Adrianie cieszę się,że mężczyzna zawitał w moje progi
Dziękuję za pochwałę Coś widzę,że będę Artemisa chwalić cały sezon,powoli rozwijają się jego kwiaty i nie opadają tylko trzymają się i zdobią rabatkę.Muszę koło niego posadzić byline,która będzie dobrym tłem...tylko jaką?
Larissa lekko otworzyła dwa kwiatki,widziałam jej kolorek,jasny róż...
Munstead ma coś w sobie,że przyciąga spojrzenia,ja zachorowałam na Doktorka.jamaine
Aguś teraz jest czas dla róż,wszystko się pięknie rozwija,wszyscy uwielbiamy czerwiec
Cieszę się tymi co mam,już nie płaczę nad straconymi ...no trudno
Czekam na Twoje różyczki Aguś
Asiu Munstead Wood jak najbardziej będzie pasowała do rabaty w fioletach,burgundach...
Artemis wart posiadania,widać go doskonale na rabacie,ma masę kwiatów
First Lady jeszcze chwilkę i otworzy swoje pompony...
Leoś otworzył dwa kwiatki
Bonica
White Meidiland
I na rabatce obok lawendy
Sweet Juliet z wiosennego sadzenia od Schmida ładnie się rozbujała
The Weedgwood Rose pierwszy kwiat
Pashmina
Teraz wciąż pada,dobrze,bo podleje rabatki
Wczoraj byłam na działeczce,posadziłam na swoje miejsce White Meidiland...Ładnie się komponuje z lawendą obok rosnącą
Ostatecznie wykopałam Papageno,Aphroditę i Aprikolę jeszcze kilka róż czeka na łopatę...
Gosiu będę z ciekawością podglądać kwitnienie Pink Piano,ponieważ ze swojej zwykłej Piano jestem zadowolona,pięknie odbiła,wypuściła trzy długie,zdrowe pędy To bardzo żywotna róża
Wanduś Munstead Wodd ma wyjątkowy kolor taki buraczek na rabatce,a Heidi bardziej wpada w fiolet,ale obydwie są śliczne bez wątpienia.
U mnie Heidi ociąga się ze startem,nie wiem,czy nie będę jej przesadzać,zaczarowana stoi w miejscu.
Adrianie cieszę się,że mężczyzna zawitał w moje progi
Dziękuję za pochwałę Coś widzę,że będę Artemisa chwalić cały sezon,powoli rozwijają się jego kwiaty i nie opadają tylko trzymają się i zdobią rabatkę.Muszę koło niego posadzić byline,która będzie dobrym tłem...tylko jaką?
Larissa lekko otworzyła dwa kwiatki,widziałam jej kolorek,jasny róż...
Munstead ma coś w sobie,że przyciąga spojrzenia,ja zachorowałam na Doktorka.jamaine
Aguś teraz jest czas dla róż,wszystko się pięknie rozwija,wszyscy uwielbiamy czerwiec
Cieszę się tymi co mam,już nie płaczę nad straconymi ...no trudno
Czekam na Twoje różyczki Aguś
Asiu Munstead Wood jak najbardziej będzie pasowała do rabaty w fioletach,burgundach...
Artemis wart posiadania,widać go doskonale na rabacie,ma masę kwiatów
First Lady jeszcze chwilkę i otworzy swoje pompony...
Leoś otworzył dwa kwiatki
Bonica
White Meidiland
I na rabatce obok lawendy
Sweet Juliet z wiosennego sadzenia od Schmida ładnie się rozbujała
The Weedgwood Rose pierwszy kwiat
Pashmina
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Artemis i First Lady
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Aniu - a mi jakoś Pink Piano bardziej pasuje - to wina zimy bo Piano u mnie pomarzło ale kupiłam 2 sztukę z innej szkółki i poprzednia wzięła się za rośnięcie. Co do Pink Piano - miałam 2 sztuki ale jedno wiosną wysłałam do innego ogrodu - w zeszłym roku miało pędy do wysokości 180 cm i kwiaty do listopada. Może za jakiś czas będzie White Piano - z chęcią kupiłabym wszystkie możliwe kolory gdyby Rosen Tantau próbowali je wyhodować - ogólnie jestem zachwycona tymi kształtami kwiatów jakie ma Piano.
Nie wiem dlaczego ale nigdy nie byłam zachwycona Pomponellą.
Nie wiem dlaczego ale nigdy nie byłam zachwycona Pomponellą.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tak, tak postaram sie jeszcze sprawdzic ta nazwe. Tyle ze teraz nie wiem kiedy, bo piatkowy wyjazd mi wypadl a pozniej będę w nastepna niedziele a w niedziele pozamykane - no stara juz jestem i po prostu myslalam, ze zapamietam tak bez zapisywania A zapamietalam tylko, ze Ch - bylo na poczatku. Chociaz z drugiej strony nie chce mi sie wierzyc zeby nie bylo zadnego info w necie jak cos nowego by wyszlo ... czy mozliwe ze np sprzedaja Edena pod swoja nazwa, bo u nich w katalogu Eden jest? ale tego nie wiem czy cos takiego sie praktykuje.