Pierś z sosem pieczarkowym.
dzisiaj nie robiłam zdjęć ,ale przepis polecam
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
eksperyment się udał
1/2 kg pieczarek pokroić i usmażyć z
dużą pokrojoną drobno cebulą,
posolić,popieprzyć,posypać mąką-ok łyżka stołowa,przemieszać i dodać wody do dowolnej gęstości-ja wolę lżejsze sosy więc wody jest sporo(szklanka?dwie?
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
)
pierś z kurczaka wcześniej kroję w średniej wielkości kostkę i maceruję w przyprawach-olej z przyprawą złocistą do kurczaka Kamisa i chili.Usmażyć na dużym ogniu
ciągle mieszając na krótko do lekkiego zrumienienia,lekko posolić
kuraka do sosu,krótko poddusić-3-5min
doprawić kostką grzybową,ew pieprz,chili,dodać serek topiony-rozgrzać do rozpuszczenia się serka;pyszotka
podawałam z kaszą jęczmienną,ale pasuje do ryżu,ziemniaków,makaronu
![heja :heja](./images/smiles/heja.gif)