Petunia z nasion Cz.1
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 cze 2012, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion
Podglądam Wasze petunie już od jakiegoś czasu, podczytuję dobre rady. Może już pora na pochwalenie się moimi "maluszkami"
Późno posiałam, już nie pamiętam dokładnie, ale chyba pod koniec marca, i patrząc na Wasze kwiaty myślałam, że moje już nigdy nie zakwitną... Ale dziś zauważyłam pierwsze pąki
Oto moje petuńki 18 kwietnia
A tu kilka dni temu
Czekam na pierwsze kwiatki...
Późno posiałam, już nie pamiętam dokładnie, ale chyba pod koniec marca, i patrząc na Wasze kwiaty myślałam, że moje już nigdy nie zakwitną... Ale dziś zauważyłam pierwsze pąki
Oto moje petuńki 18 kwietnia
A tu kilka dni temu
Czekam na pierwsze kwiatki...
Ja moje posiałam też pod koniec marca i na oko wyglądają podobnie - myślę że max do miesiąca zakwitną, ale szczerze spodziewam się tego szybciej
Ależ kaaasia sie rozpędziłas tyle siewek masz gdzie to posadzic
- Silvia_pl
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 lip 2011, o 08:31
Czy to sa 4 sadzonki na skrzynkę czy mnie oczy oszukują?!
Rany jakie krzaczory!
Rany jakie krzaczory!
Silvia_pl
-
- 0p - Nowonarodzony
Dorotak - nie, nie miałam co z nimi zrobić. "Mały" naddatek bez problemu rozdałam
Siałam pierwszy raz i nie byłam świadoma takiej plagi
Łącznie miałam ich ponad 160 a na swoje balkony potrzebowałam aż 24
Za rok może tak mnie nie poniesie
Silvia - tak, 4 na jedną skrzynkę 80cm. Nie wiem czy nie za gęsto ale na razie każda ma swoje miejsce.
Już wiszą na balkonach. Mam nadzieję, że szybko zaczną spływać i kwitnąć.
Widzę, że niektóre są inne - tak, jakby stojące. Ale zobaczymy jak dalej się będą rozwijać
Siałam pierwszy raz i nie byłam świadoma takiej plagi
Łącznie miałam ich ponad 160 a na swoje balkony potrzebowałam aż 24
Za rok może tak mnie nie poniesie
Silvia - tak, 4 na jedną skrzynkę 80cm. Nie wiem czy nie za gęsto ale na razie każda ma swoje miejsce.
Już wiszą na balkonach. Mam nadzieję, że szybko zaczną spływać i kwitnąć.
Widzę, że niektóre są inne - tak, jakby stojące. Ale zobaczymy jak dalej się będą rozwijać
-
- 0p - Nowonarodzony
Kwitną mi!! Kwitną!!
Hurraaaa
Jutro wrzucę zdjęcia. Mam już 4 kwiatki i bardzo dużo pąków - pewnie lada dzień będą kwiatki
Hurraaaa
Jutro wrzucę zdjęcia. Mam już 4 kwiatki i bardzo dużo pąków - pewnie lada dzień będą kwiatki
Loki dopatrzyłam się czarnych plamek na liściach Twoich kwiatków. Tak się składa, że na moich zadomowiły się małe czarne muszki i złożyły jaja co daje małe ciemne plamki - nie wiem czy u Ciebie to samo czy też nie, ale może wiesz co to za szkodnik i jak go zwalczyć by mi nie zniszczył roślinek?
-
- 0p - Nowonarodzony
Piękne te Wasze petunie, szczególnie doroty dwukolorowe.
Moje rosną jak na drożdżach.
Ale miałam chyba jakieś oszukane nasiona bo część z petuni, która miała być zwisająca wygląda tak:
Myślicie, że jest szansa, że zaczną zwisać? Bo jak nie to muszę przesadzić je w inne miejsce. Marzyły mi się takie zwisające z balkonu a tu taka niespodzianka...
Moje rosną jak na drożdżach.
Ale miałam chyba jakieś oszukane nasiona bo część z petuni, która miała być zwisająca wygląda tak:
Myślicie, że jest szansa, że zaczną zwisać? Bo jak nie to muszę przesadzić je w inne miejsce. Marzyły mi się takie zwisające z balkonu a tu taka niespodzianka...