Zielony zakątek - Katki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja właśnie szukałam coś żółtego na mają "kwaśną" rabatkę i padło na tego malucha :wink: .
No to fajne, że już masz czeremchę :D .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

Niepozorne acz piękne :D .

Berberys kwiaty.

Obrazek Obrazek

Oraz kwitnąca modrzewnica.

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Katko, Rh przeuroczy.Widziałam podobny, cytrynowożółty, ale się wahałam. Teraz już żałuję. Ale ten przed którym się zatrzymałam był duży.A Twój maluszek jest dużo ładniejszy.Może więc dobrze że nie kupiłam, a może raczej zapoluję na podobnego do tego, który posiadasz.
Katka
200p
200p

Post »

Witaj Elu :D , cieszę się, że podoba Ci się mój maluszek Rh. Zapraszam ponownie, wkrótce będzie znacznie więcej Rh, bo już zaczynają się pokazywać kwiaty.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Katko, wiosna u Ciebie rzuca na kolana :-). Ta niby jabłoń jest cuudna, przepiękny kolor kwiatów! Pozostałe rośliny też piękne, a szczególnie rododendrony! Ja mam tylko dwa, dwie azalie i dwa pierisy i to od zeszłego roku. Wiem, że są wymagające, a że u mnie ziemia mało kwaśna to trochę boję się czy się utrzymają (choc oczywiście sadziłam je je odpowiednio większych dołków z kwaśna ziemią).
Piękny ten Twój zakątek...
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Katka
200p
200p

Post »

Witaj Kasiu, dzięki za miłe słowa. U mnie też ziemia nie najlepsza, ale odrobina wysiłku i wszystko pięknie rośnie, Tobie na pewno też uda się dochować pięknych okazów a to urocze i wdzięczne rośliny. Życzę powodzenia :D .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Katko rododendron wspaniały a ten kolor po prostu rewelacja rzadko spotykany. ;:111 ;:111 ;:111 ;:154 ;:154 ;:154 ;:2
Katka
200p
200p

Post »

Już za chwileczkę już za momencik...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

grigori24 pisze:Katko rododendron wspaniały a ten kolor po prostu rewelacja rzadko spotykany. ;:111 ;:111 ;:111 ;:154 ;:154 ;:154 ;:2
No właśnie dla tego koloru go szukałam. Cieszę się, że Tobie też się podoba :D .
Tak mi do kompozycji potrzebny był żółty i znalazłam takiego mikrusa :wink: .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Katko ja lubuje się w azaliach ale moim marzeniem jest również mieć piękna kolekcję rododendronów właśnie miniaturowych. Może orientujesz się czy odmian miniaturowych jest więcej i jakie kolory. ;:2
Katka
200p
200p

Post »

Ja mam trzy, oprócz tego prezentowanego jeszcze mam jasnofioletowy Rhododendron impeditum 'Buchlovice’ i ciemnofioletowy Rhododendron impeditum 'Azurika’. Z rodzaju impeditum wszystkie są karłowate a kolory w różnych odcieniach fioletu i niebieskiego po za ‘Billy Novinka’, który jest biały. Są jeszcze maluchy z rodzaju Rhododendron repens kolory czerwone. Więcej nie znam. No jeszcze z azali japońskich też by się coś całkiem małego znalazło.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Grzegorz B

Post »

Katka piękne te azalki i RH, oj będzie kolorowo :D Ja wciąż poluję na Rhododendron impeditum 'Azurika’, ale bezskutecznie :( wkrótce ma być nowa dostawa, więc może się uda :wink:

Modrzewnica pięknie kwitnie :shock: , moja nie ma ani jednego kwiatu :( . Czy ona Ci kwitła zaraz po posadzeniu :?: . A co to za berberys z takimi ładnymi kwiatami :?:
Katka
200p
200p

Post »

Modrzewnice posadziłam w zeszłym roku na jesieni a teraz tak kwitnie. Nie mam pojęcia, dlaczego Tobie nie kwitnie :roll: .
Kwiatuszki są Berberysa Thunberga 'Coronita'.
Życzę powodzenia w zdobywaniu 'Azurika’, tak to już jest, że czasem musimy się naczekać i naszukać za nim uda się upolować zaplanowaną roślinkę :D .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”