Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
Dzięki
Nie doszłam do osiemdziesiątej którejś strony. Skończyłam na 50 i padłam
Nie doszłam do osiemdziesiątej którejś strony. Skończyłam na 50 i padłam
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przydałoby się zdjęcie całego krzaka i wierzchołka. Nie miały ostatnio za mokro?
Pozdrawiam, Maciek.
Suppa - cała reszta krzaczka jest zupełnie normalna - te objęte zmianą są (były, bo poobrywałam) tylko u podstawy. Teraz zdjęcie całego krzaka pokazałoby tylko zdrowy krzaczek pomidora. Nic się nie zawija, nie żółknie. Tak jak powinno być. Mogę cyknąć fotkę tak na wszelki oczywiście - ale jak przestanie lać - to zwisające cherry więc są wysadzone do koszyków, Co do przelania - to nie podlewam, bo pada non stop. Ale te w szklarni (inny gatunek zupełnie) też miały te zmiany, i też tylko u podstawy, a szklarnia jest wietrzona w ciągu dnia. Te w szklarni również nie są przelane, podlewam je średnio co 4 dni, jak już wierzchnia ziemia robi się "szara"
Na wątku o chorobach napisałam też że według mnie może być to bakterioza. Po oprysku miedzianem nie doszukałam się nowych zmian. Jeszcze trzy dni temu podlałam pokrzywówką. Oprysk miedzianem powtórzę za kilka dni. Chciałam tylko wiedzieć czy to co innego niż myślę, i czym zapobiec dalszy rozwój zmian?
Na wątku o chorobach napisałam też że według mnie może być to bakterioza. Po oprysku miedzianem nie doszukałam się nowych zmian. Jeszcze trzy dni temu podlałam pokrzywówką. Oprysk miedzianem powtórzę za kilka dni. Chciałam tylko wiedzieć czy to co innego niż myślę, i czym zapobiec dalszy rozwój zmian?
Tula, dziękuję,zrobię tak.. pozdrawiam cieplutko
wrota myśli,podróż ust...
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jest kilka osób zainteresowanych pomidorem z żuromina. Może nasi fachowcy cos o nim wiedzą? forumowicz,Kozula,Suppa pomożecie?
Może to nie z żuromina a z Wołomina a" pomidor" to ksywa jakiegoś gangstera.
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Mój Sweet Orange Cherry sprzed trzech dni:
Pierwszy zerwałam za wcześnie, był raczej żółty, niż pomarańczowy. Natomiast ten jest akurat i faktycznie, jak z nazwy wynika, jest fajnie słodki
Pierwszy zerwałam za wcześnie, był raczej żółty, niż pomarańczowy. Natomiast ten jest akurat i faktycznie, jak z nazwy wynika, jest fajnie słodki
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja z kolei swego czasu dostałam od znajomego handlarza pomidora "Żyda" i nie mogłam się dowiedzieć, co to za odmiana-zresztą tak jest do dziś. Ktoś coś wspominał na forum, ale zanim doczytałam-post został usunięty. Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat?
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Co do tej partyzantki, to Kochana, nawet nie wiesz jakie ja muszę robić podchody, żeby opryskać i nawieźćdorkosa pisze:Cantati, imienniczko. Aż się boję kolejnego sezonu.
Ja mam tylko dwie odmiany: Bawole i Koralika. Kupowałam nasiona gdy nie miałam fioletowego pojęcia o pomidorach. Wysiałam, a dopiero miesiąc później były warunki, żeby przygotowac ogródek. Totalna partyzantka.
Mam domek otoczony z dwóch stron blokami. Miny sąsiadów gdy wrzucam świeżo zerwaną cukinię na grilla, bezcenne.
Mój Ojciec uważa, że jak dany obornik przy sadzeniu, to pomidor sam urośnie, zaowocuje i położy się na talerzu
Wojna o oprysk Mildexem trwała tydzień. Wygrałam, ale partyzantka na początku była
Pozdrawiam, Dorota
Ach ci ojcowie. Moi rodzice dostali ode mnie moje nadwyżki pomidorów (chociaż nie wiem jak bym się starała, to i tak u mnie by już nie weszły). Uparli się, że u nich dobra ziemia, a do tego nie chcą chemii. Mają problemy ze słuchem jak im mówię czym powinni wspomóc pomidorki. Bo oni ze wsi, a ja wychowana już w mieście i guzik wiem. Mieszkają zaledwie 5km ode mnie. Ostatnio aż żal mi było patrzec na te krzaczki, marnośc nad marnościami i bierze je chyba zaraza.
Ja zagryzłam język i obiecałam sobie, że już się nic nie będę odzywac, w końcu oni wiedzą lepiej.
Wszystkim ojcom naszych dzieci, z okazji ich święta
Ja zagryzłam język i obiecałam sobie, że już się nic nie będę odzywac, w końcu oni wiedzą lepiej.
Wszystkim ojcom naszych dzieci, z okazji ich święta
Pozdrawiam, Dorota
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy ktoś już ogławia Costoluto? Po którym gronie? I w ogóle, jak to jest z tym ogławianiem, kiedy to się robi? Uprawa w szklarni.
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Ja pierwsze słyszę o pomidorze z Żuromina
romaszko - pomidory generalnie ogławia się w takim terminie, by ostatnie owoce zdążyły dojrzeć przed końcem sezonu (co trwa od zawiązania około dwa miesiące). Albo jak dorosną dachu w szklarni, ale i na to są sposoby - opuszczanie łodygi
romaszko - pomidory generalnie ogławia się w takim terminie, by ostatnie owoce zdążyły dojrzeć przed końcem sezonu (co trwa od zawiązania około dwa miesiące). Albo jak dorosną dachu w szklarni, ale i na to są sposoby - opuszczanie łodygi
Pozdrawiam, Maciek.