Ogórki gruntowe-cz.1 uprawa,choroby,szkodniki
Dzień dobry Erazmie.Wczoraj z m zrobiliśmy miejsce pod ogórki,chciałam tak jak u ciebie na poletku ze sznurkami.Wysyłam ci fotki zobacz,oceń i napisz czy dobrze.Liczę się z twoja opinią,bo u ciebie to tak wszystko ładnie i dobrze jest zrobione,że ja też chcę tak.W dużej beczce przygotowałam zupkę do podlewania,a w niej moczą się kupki końskie,bo wcześniej na moim poletku rosła trawa i jak zobaczyłam u ciebie to m mi przekopał pod uprawę ogórka.Napisz czy już mam sznurki poprzeciągać,czy jak wyjdą ogórki z ziemi.Pozdrawiam.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tu piszę jak to robię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=144
Ja między dwoma prętami metalowymi na długości rozciągam drut do którego przywiązuję sznurki (opadające w dół) wokół których owijam pędy ogórków. Jest to znaczny ciężar i jest raczej konieczny drut.
Jak widać ze zdjęcia Ty sznurki (opadajace w dół) będziesz wiązać do idących poziomo grubych listew (czy dobrze widzę?). Myślę, że powinny wytrzymać ciężar ogórków. Jeżeli być chciała przeciągnąć sznurek między dwoma idącymi poziomo listwami to może nie wytrzymać ciężaru ogórków - raczej daj drut. Sznurki zawiązuję dopiero gdy ogórki mają około 15 cm. Wcześniej nie ma potrzeby.
Ja między dwoma prętami metalowymi na długości rozciągam drut do którego przywiązuję sznurki (opadające w dół) wokół których owijam pędy ogórków. Jest to znaczny ciężar i jest raczej konieczny drut.
Jak widać ze zdjęcia Ty sznurki (opadajace w dół) będziesz wiązać do idących poziomo grubych listew (czy dobrze widzę?). Myślę, że powinny wytrzymać ciężar ogórków. Jeżeli być chciała przeciągnąć sznurek między dwoma idącymi poziomo listwami to może nie wytrzymać ciężaru ogórków - raczej daj drut. Sznurki zawiązuję dopiero gdy ogórki mają około 15 cm. Wcześniej nie ma potrzeby.
Pozdrawiam Andrzej.
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.