Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Aguś ;:196 lilie piękne.Te czerwone -bajka i zółte też ładne.U mnie jeszcze nie kwitną.Ale po tych deszczach bardzo poszły w górę i maja dużo pąków.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko brawa dla Twoich lilii ;:63 moje pojedyncze sztuki zaczynają kwitnąc a u Ciebie już tak dużo kwiatów lilii.

Genia
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Na chcianą lilię ciężko trafić :evil: przynajmniej ja ostatnio mam pecha do handlowców ;:223 na razie żadna się nie zgadza i do tego zamiast hybryd są zwykłe azjatki :evil: Co się dzieje już nawet na sprawdzonych firmach nie można polegać ;:145
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Zaczyna się festiwal liliowy u Ciebie...super...bardzo lubię je u Ciebie podziwiac...
tyle ich masz i wszystkie piękne :D
U mnie też już kilka zakwitło...najbardziej mnie cieszą nowe nabytki z Lilypolu...
cudne są i bez niemiłych niespodzianek odnośnie zgodności odmianowej :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

dlaczego tyle róz Ci wypadło? mnie tylko 15 i płaczę :( jak Cię pocieszyć? a jak Augusta? przetrwała? a zakupy ubiegłoroczne? clematisy za to masz piękne, chyba warto zamówić zamiast jeździć i szukać, duże kwitnące sadzonki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś u mnie już po deszczu :roll: długo nie napadało, ranek był deszczowy, niebo zaciągnięte chmurami, wydawało sie, ze będzie siąpiło cały dzień, a tymczasem wyszło piękne słoneczko i jest znów parno...

Grażynko już niedługo wszystkie ogródki pięknie zakwitną liliami....będzie kolorowo i pachnąco :D

Geniu w gródku kwitną tylko azjatki, pozostałe to w donicach na tarasie, one wcześnie posadzone w domku i dlatego takie wyrywne :D

Gosiu u mnie też było sporo pomyłek w liliach, ale na szczęście część się zgadała.....dobrze też sie złożyło, ze te pomylone to też nie powtórzyły się te, które miałam już wcześniej :lol:

Grażynko cieszę się i serdecznie zapraszam ;:196 To super, że u Ciebie nie było pomyłek, ja w tym roku u nich nie zamawiałam, ale w poprzednim niestety było trochę zamienionych...

Witaj Ulu ;:219
Róż faktycznie wypadło mi dużo....dobrze ponad 30.....to wina długich wysokich temperatur, róże cały czas żyły i rosły, a w styczniu chwycił gwałtowny ostry mróz, rozwalił tkanki...i gotowe :( Powymarzało mi bardzo dużo wieloletnich krzaków, których nie sądziłam, ze cokolwiek jest w stanie pokonać....korzenie miały takie, że połamałam szpadel wykopując :?
Nigdy nie miałam strat w różach, a w moim ogrodzie są ,, od zawsze,, ta zima była straszna pod tym względem....
Augusta pięknie przetrwała i już ślicznie kwitnie :tan
Co do clematisów zgadzam się, takich dorodnych pięknych roslin nie widziałam nigdzie w sprzedaży :D Mam nadzieję, że będą dobrze rosły, bo to wszystkie wielkokwiatowe, a one delikatniejsze dużo niż te, które sadziłam do tej pory- czyli włoskie...
Ulu nie wybierasz się nad jeziorko???

Różyczki ...marnizny jedne :roll:
The Yellow Fairy
Obrazek

Obrazek

Falstaf
Obrazek

Mandarinen
Obrazek

Obrazek

Nina Weibul
Obrazek

Obrazek

Rumba
Obrazek

Arthur Bell
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Augusta Luise
Obrazek

William Morris
Obrazek

The Red Fairy
Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

całkiem ładne bym powiedziała... ale wiem dlaczego mówisz "marnizny" widziałam Twoje Chopiny ;:oj takich dużych nigdy nie widziałam, mam nadzieję ze ma się dobrze. Nad jeziorko pewnie pojedziemy, ale odkąd bawię się w ogródek to tam mi się nudzi, no i jak tam siedzieć bezczynnie :wink: mam nadzieję ze będzie kilka dni upału
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kurcze, byłam u Ciebie rano i pytałam o lilie te czerwone, jak się nazywają. Teraz zaglądam po odpowiedź a mojego posta nie ma? Ciekawe komu się wkleił ;:223 :;230
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

O piękne odmiany clematisów wzbogaciłaś swoją roślinną kolekcję, też o nich myślałam, ale nie wszystko na raz ;) Różyczki też pięknie kwitną, aż coraz bardziej zaczynam być chora. Oczywiście choruję na róże ;) Pozdrawiam, ściskam. Pa!
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Aguniu, jakie to wszystko piękne :oops: Żółta Wróżka u mnie też właśnie zaczyna czarować... Pani w szkółce zapytana o nazwę nie mogła sobie przypomnieć (na etykietka była, tylko się schowała :lol: ) i orzekła krótko: "no, to jest ślicznota; to jest taka ślicznota moja" ;:131 Nigdy nie wiadomo, co kto sobie uwidzi w którym kwiatku ;:224 Mi u Ciebie najbardziej dziś wpadła w oko Mandarynka, choć inne urodą jej nie ustępują... ;:180
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś super zakupy,clematiski ładne okazy ;:108
Gdybym na jesień nie kupiła kilkanaście róż,tez chyba zostałabym z kilkoma różami ;:131
Jaki najstarszy krzak róży Ci wymarzł?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu strasznie dużo róż Ci zmarzło, ponad 30 to wielka strata, w dodatku takie piękne odmiany.
Jednak jeszcze bardzo różanie u Ciebie, a lilie przecudnej urody. ;:138
Klematisów także dużo zamówiłaś, miejmy nadzieję, że następna zima oszczędzi nasze rośliny. :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

To maja być te marnizny? ;:124
The Yellow Fairy pokazałaś cały krzaczek i cały krzaczek jest sliczny.
Reszta pewnie też nie gorsza, tylko Tobie się wydaje inaczej, bo w poprzednich latach były ładniejsze.
Ale wszyscy teraz takie krzaki mamy.
Piękny kwiat wydał William Morris. I Falstaf ... moja nieodwzajemniona miłość ;:167

Lilii nie zamierzam pozbyć się wszystkich! Tylko nadmiaru :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, fajne zakupy clemkowe, gratuluję ;:196 Lilie oszłamiające, jak ailośc kwiatów ;:oj Różyczki słodkie jak zawsze, takie ciepłe kolorki działają kojąco..choć ta Rumba i Red Fairy - ogniste i wesołe ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Uleńko Chopin na szczęście przezimował, bo to jedna z moich ukochanych róż. Jeszcze nie kwitnie, ale już lada dzień, pąków ma mnóstwo, chociaż tylko 3 gałęzie. Nie jest taki ogromny jak w zeszłym roku, bo niestety mniej rozrośnięty, ale gałęzie dorodne, mam nadzieję, że nadrobi pozimowe straty....
Upał podobno ma być jeszcze większy niż ostatnio.....ponad 35 stopni.....okropność ....nie lubię aż takich temperatur.....ale nad jeziorko jak znalazł. Jeśli się wybierzesz, to serdecznie do mnie zapraszam ;:196

Joluś wprawdzie post poleciał a kosmos, ale co do lilii już odpowiadam....to Diabora, jest naprawdę cudna i u mnie najwcześniejsza :D

Santio, to wszystko clematisy wielkokwiatowe, dosyć delikatne, jednak mam nadzieję, że podadzą sobie na moim zimnym wschodzie....Pewnie, że nie wszystko na raz....bo co później robić jak od razu stworzy się ogród....trzeba rozkładać tę radość na lata :D
Róże muszą zauroczyć, to piękne kwiaty. W moim ogrodzie były zawsze obecne....róże i lilie, nieśmiertelny zestaw. Sadziła je moje mama i tę miłość przejęłam od niej.....zawsze róże wspaniale u mnie rosły, nigdy nie było żadnych strat....często nawet nie okopcowane i było ok....ta zima była okropna, takich strat nie byłam sobie w stanie nawet wyobrazić....obiecałam sobie, ze więcej róż nie posadzę....ale już wiem, ze to chwilowy tylko bunt......i już się rozglądam z odmianami do zakupu na przyszły rok :oops:

Aniu bananiufaktycznie z miłością do kwiatów jest różnie.....są kwiaty, których nie kochać nie sposób.....ale są takie, obok których wiele osób przechodzi obojętnie, a dla innych są miłością....np moje mama uwielbia kaczeńce....to jej kwit nr 1. A je je kocham....bo moja mam je kocha :roll: :lol: i dlatego mam do nich ogromny sentyment.....uwielbiam też te najzwyklejsze chabry polne, które rosną jako chwast w zbożu.....a to dlatego, ze jako dziecko chodziłam po okolicznych polach i zbierałam mamie bukiety, bo je bardzo lubiła......
Mandarynkę też bardzo lubię.....ma ogromne kwiaty....największe ze wszystkich jakie widziałam, i jest bardzo zmienna w kolorze, z ognistej pomarańczki przeradza się w różową damę :D

Aniu najstarsze z róż które wymarzły miały około 10 - 12 lat. Były w różnym wieku, bo co roku coś dosadzałam, były również takie zeszłoroczne młodziaczki :( Na szczęście około 30 krzaczków zostało, już złość mi na paskudną zimę przechodzi i pewnie coś dosadzę, ale już na pewno nie tle co wypadło....najwyżej kilka krzaczków.....takich, które najbardziej zapadły mi w serducho 8-) :lol:

Tajeczko ja również mam nadzieję, że będą normalne zimy klimatu umiarkowanego, a nie takie jakieś wynaturzeńce jak ostatnio.... Straconych róż mi bardzo żal....myślałam, ze już się z tym pogodziłam, ale jak oglądam w innych ogródkach różane piękności obsypane masą kwiecia, to bardzo mi żal moich :cry:

Izuniu na pewno masz rację, były ładne, w miarę dorodne i ukwiecone krzaczki, to teraz przykro, ze są takie marne, ale mam nadzieję, ze się wzmocnią przez sezon .
U Ciebie cudnie liliowo ,a wiadomo, że jak zbyt ciasno to trzeba przerzedzić 8-) :lol:

Kasiu lilie to moje ukochane kwiaty, sadziłabym je bez opamiętanie, jednak moje zapędy skutecznie ogranicza ciasnota w ogródku :wink: :lol:
Rumba faktycznie aż parzy......tak samo Mandarinen....i jeszcze kilka, które zbierają się dopiero po paskudnej zimie i odbudowują krzaczki.....mam nadzieję, ze dadzą radę, bo uwielbiam takie płonące radosne kolorki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”