Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
Re: Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
W Sargenhausen obok rosarium był sklep z różami w donicach i z przeróżnymi rzeczami o tematyce oczywiści eróżanej. Ceny róż od 20 do 40 Euro i co mnie bardzo zdziwiło to że historyczne róże były droższe od np Angielskich Austina. Kupiłam sobie tylko jedną różę na pamiątkę (prawie wszystkie z oferowanych tam w sprzedaży można u nas dostać) Oczywiści jechałam tam podziwiać i oglądać a nie kupować
A teraz czerwiec 2012 w moim ogrodzie :
Uploaded with ImageShack.us
A teraz czerwiec 2012 w moim ogrodzie :
pozdrawiam Beata
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne zdjęcia z Sangerhausen. Fajnie, że udało Ci się trafić z wizytą podczas kwitnienia historycznych.
Co prawda w lipcu też jest pięknie ale to już nie to samo.
A co sobie przywiozłaś na pamiątkę?
Co prawda w lipcu też jest pięknie ale to już nie to samo.
A co sobie przywiozłaś na pamiątkę?
Asiu - przywiozłam sobie Himmelsauge Geschwinda, w sprzedaży mieli tam przede wszystkim nowości, z historycznych perełek (w cenie 27 Euro) było tam niewiele, za to w samym rosarium historyczne królowały, naprawdę mają ich olbrzymią kolekcję, odmian jest tak dużo że niesposób ich zapamiętać ani sfotografować mając do dyspozycji jeden dzień, ale jedna zapadła mi w pamięci najbardziej :
pozdrawiam Beata
Beato,
fantastyczny ogród!!
ta ostatnia róża, która zwróciła Twoją uwagę w Rosarium faktycznie ma ciekawy zestaw kolorystyczny...
hehe prawie nie zauważyłem, jak zaczęły się zdjęcia z Twojego ogrodu - takie wspaniałe okazy
fantastyczny ogród!!
ta ostatnia róża, która zwróciła Twoją uwagę w Rosarium faktycznie ma ciekawy zestaw kolorystyczny...
hehe prawie nie zauważyłem, jak zaczęły się zdjęcia z Twojego ogrodu - takie wspaniałe okazy
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ma faktycznie bardzo interesujące zestawienie kolorów i wygląda z tym zjawiskowo.
Ta co kupiłaś też przepiękna tylko wieeelka i już na takie nie mam miejsca .
Ja miałam nadzieję, że kupię sobie Dresden Doll ale niestety nie mieli.
Ciekawe czy kiedykolwiek uda mi się ja upolować.
Ta co kupiłaś też przepiękna tylko wieeelka i już na takie nie mam miejsca .
Ja miałam nadzieję, że kupię sobie Dresden Doll ale niestety nie mieli.
Ciekawe czy kiedykolwiek uda mi się ja upolować.
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna fotorelacja
A ja w czasie gdy ty zwiedzałaś Rosarium jeżdziłam przez Kozy do Pisarzowic i wypatrywałam Domu z Ogrodem Różanym
A ja w czasie gdy ty zwiedzałaś Rosarium jeżdziłam przez Kozy do Pisarzowic i wypatrywałam Domu z Ogrodem Różanym
Witam Wszystkich po krótkiej przerwie
Aszko to byłaś w moich stronach, ja w Pisarzowicach w szkółkach jestem bardzo często.
A teraz przejdźmy do róż, ukochana Abraham Darby, mocno przemarzła ale przez to bardzo się zagęściła i chyba jest jeszcze ładniejsza niż w zeszłym roku :
Victor Verdier, co to jest za piękna róża, niezawodna, lekko tylko tej zimy przemarzła ale cięcie też jest wyszło na dobre:
Geoff Hamilton , piękna delikatna róża Austina, ale swoje piękno pokazuje dopiero przy bezdeszczowej pogodzie:
Aszko to byłaś w moich stronach, ja w Pisarzowicach w szkółkach jestem bardzo często.
A teraz przejdźmy do róż, ukochana Abraham Darby, mocno przemarzła ale przez to bardzo się zagęściła i chyba jest jeszcze ładniejsza niż w zeszłym roku :
Victor Verdier, co to jest za piękna róża, niezawodna, lekko tylko tej zimy przemarzła ale cięcie też jest wyszło na dobre:
Geoff Hamilton , piękna delikatna róża Austina, ale swoje piękno pokazuje dopiero przy bezdeszczowej pogodzie:
pozdrawiam Beata
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko,byłam chociaż więcej sobie obiecywałam po Pisarzowicach w zakupie róż.Ale pewnie nie ta pora chociaż mąż kupił sporo iglaków.Za to zaliczyliśmy herbatę w pawilonie w Ogrodzie Japońskim
No i wszyscy zachwycaliśmy się żywopłotem z płaczących brzóz na jakiejś posesji w drodze do szkółki.Pięknie mieszkasz
No i wszyscy zachwycaliśmy się żywopłotem z płaczących brzóz na jakiejś posesji w drodze do szkółki.Pięknie mieszkasz
Beatko witam.-może głupie pytanie ale im większe są moje rośliny tym bardziej się o nie ,martwię . Na jakich jeszcze roślinach oprócz róż mogą żerować mszyce ? Ostatnio po opryskach właśnie róż zostało mi środka i dodatkowo spryskałam bzy ( żółty i czarny ) , mieczyki i inne cebulowe. Chyba na iglastych nie żerują? Nie wiem też czy dobrze pryskam ale róże p/ mszycom np. opryskuję tylko w górnych partiach , a na grzyby znowu pryskam bardziej na dole przy ziemi ( korze ) > Czy Ty też tak opryskujesz czy raczej p/ grzybom pryskasz całą roślnę ? Czy kwiaty też pryskasz ? Czy pryskać na kwiat czy raczej tego unikać i lać po liściach lub pączkach?
duduś
Beatko pokaż to ujęcie tarasu w obecnej chwili , może uda Ci się ująć z tej samej perspektywy, dzięku
Aha i chciałam spytać co się stanie jak w danym roku niczym nie zasilę róż ?
-- Pn 25 cze 2012 15:17 --
O to dzisiejszy mój taras w różanych doniczkach:
Aha i chciałam spytać co się stanie jak w danym roku niczym nie zasilę róż ?
-- Pn 25 cze 2012 15:17 --
O to dzisiejszy mój taras w różanych doniczkach:
duduś
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Beatko . Twoje róże są po prostu BOSKIE!!!
Spodobała mi się Geoff Hamilton . Mogę spytać gdzie ją kupiłaś?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ja również dołączam do pytania...piękna różaMaddy77 pisze:Beatko . Twoje róże są po prostu BOSKIE!!!
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Zachwyciła mnie ta Ville de Londers, chyba nigdzie jej nie mają
Twoje róże cudne, cudowne Jak Ty to robisz?
Twoje róże cudne, cudowne Jak Ty to robisz?