Katko ja lubuje się w azaliach ale moim marzeniem jest również mieć piękna kolekcję rododendronów właśnie miniaturowych. Może orientujesz się czy odmian miniaturowych jest więcej i jakie kolory. ;:2
Ja mam trzy, oprócz tego prezentowanego jeszcze mam jasnofioletowy Rhododendron impeditum 'Buchlovice’ i ciemnofioletowy Rhododendron impeditum 'Azurika’. Z rodzaju impeditum wszystkie są karłowate a kolory w różnych odcieniach fioletu i niebieskiego po za ‘Billy Novinka’, który jest biały. Są jeszcze maluchy z rodzaju Rhododendron repens kolory czerwone. Więcej nie znam. No jeszcze z azali japońskich też by się coś całkiem małego znalazło.
Katka piękne te azalki i RH, oj będzie kolorowo Ja wciąż poluję na Rhododendron impeditum 'Azurika’, ale bezskutecznie wkrótce ma być nowa dostawa, więc może się uda
Modrzewnica pięknie kwitnie , moja nie ma ani jednego kwiatu . Czy ona Ci kwitła zaraz po posadzeniu . A co to za berberys z takimi ładnymi kwiatami
Modrzewnice posadziłam w zeszłym roku na jesieni a teraz tak kwitnie. Nie mam pojęcia, dlaczego Tobie nie kwitnie .
Kwiatuszki są Berberysa Thunberga 'Coronita'.
Życzę powodzenia w zdobywaniu 'Azurika’, tak to już jest, że czasem musimy się naczekać i naszukać za nim uda się upolować zaplanowaną roślinkę .
Pierwszy to jeden z większych rododendronów, ten kwiat ma jakieś 8 cm średnicy .
Opisy i nazwy dam później jak zaczną kwitnąć całe krzewy, wtedy będzie więcej fotek.
witaj Katko wpadłam do Ciebie z rewizytą masz piekne miejsce na ziemii obejrzałam wszystkie posty od początku i jestem pod wielkim rażeniem bogactwa kolorów i nierównościami terenu które wspaniale zagospodarowałaś :P bajkowo, super wrzosy i różaneczniki mnóstwo skalniaków :P będę Cię odwiedzać z przyjemnością. Pozdrawiam
Witaj Isiu . Cieszę się, że zawitałaś do mnie i że podoba Ci się mój zakątek. Zapraszam zaglądaj będzie mi bardzo miło . Zresztą ja też będę wizytować Twój ogród 8) .
Witaj Katko
Przyszłam do ciebie z rewizytą i wyjść nie mogę. Zauroczył mnie twój zakątek. Cóż mogę powiedzieć ......... pięknie! Żałuję, że wcześniej nie odkryłam twego ogrodu. Forum tak szybko się rozrasta, że ciężko śledzić wszystko na bieżąco. Postaram się częściej zaglądać do ciebie, bo naprawdę, jest co podziwiać
Witaj Wiolu . Niezmiernie mi miło z Twoich odwiedzin. A serce me radują tak miłe słowa . Zapraszam częściej .
Ja też nie nadążam za rozwojem forum i nie jestem w stanie odwiedzić wszystkich wątkowych ogrodów.