Lato na Modraszkowej
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Lato na Modraszkowej
Aniu Gloria dei za piękna jak dla mnie. Biszkoptowe goździki, chociaż może nie biszkoptowe, a te margerytki przecudnej urody. Tylko nie zasiedź się na tym tarasie kochana, bo masz Modraszkową, a póki co przycupnę koło Ciebie na tym wygodnym krzesełku i pozaglądam innym na dachy - może coś tak mają?
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, super pomysł z tym dachem i błyskawiczne działanie
. Wszystkie kwiaty cudne, a ten złocień przypomina ten NN ,którego ma moja niedobra sąsiadka, tylko kolor inny. Myślę ,Ze Twój ładniejszy. Szkoda ,Ze nie mieszkam blisko, bo bym sobie kupiła. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maśku - CIASTECZKOWE! To zupełnie inny odcień, jak to - nie wiesz? Ciasteczkom można lukier dobierać dowolny
Glorii urządzimy dziś w takim razie oficjalny chrzest bojowy, anty-szerszeniowy
Będzie zaszczytem dla mnie, jeśli zechcesz spocząć. Jak wróci moja współ- do domu, to jej dostawimy trzecie krzesełko. Bez poduchy 

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
A ja poproszę o namiary na tego Pana z ryneczku bo margerytka cudnej jest urody. Ten dach pod nogami to całkiem duży letni pokój. A jak pięknie go dekorujecie.
Super pomysł. Zaznaczam wątek bo jestem bardzo ciekawa efektu.
Złocień piękny, takiego szukam, to jest złocień krzewiasty 'Pacific Candy'
Złocień piękny, takiego szukam, to jest złocień krzewiasty 'Pacific Candy'
Dorota
- anabanana
- 1000p
Marysiu z motyczką właśnie: ten kolor
no mnie koleżanka moja z dachu zestrzeliła po prostu, ma farta do zakupów. W życiu takiej nie widziałam wcześniej, jakoś wielką fanką pełnych złocieni nie byłam. Ale chyba zacznę
Lusiu, ja muszę Betkę podpytać dokładnie. Pan urzęduje w każdym razie w dni targowe oraz niedziele ponoć (!) Jeszcze nie miałam okazji tego sprawdzić - jak na razie jedynym widzialnym znakiem jego działalności jest dla mnie ta właśnie margaretka
Ale obadam sprawę - "na dniach"!
Dorotko - witaj
miło Cię gościć, dziś wydanie specjalne z daszku
Ale na efekty przyjdzie poczekać troszkę, u nas sakiewki permanentnie puste, więc chyba będziemy na torach SKM na trofea polować pod osłoną nocy
"Pacific Candy" jest najbardziej podobny ze wszystkiego, co wylazło z moich poszukiwań internetowych, tylko ten ciemny środek mi ciut nie pasi - ale to pewnie kwestia "stadium rozwoju" rośliny... Ustalamy że to on właśnie 

Lusiu, ja muszę Betkę podpytać dokładnie. Pan urzęduje w każdym razie w dni targowe oraz niedziele ponoć (!) Jeszcze nie miałam okazji tego sprawdzić - jak na razie jedynym widzialnym znakiem jego działalności jest dla mnie ta właśnie margaretka

Dorotko - witaj

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Wspaniały taras! Mnóstwo jasnych drewnianych elementów i śliczne podusie są świetnie dopasowane.
A kiedy już tam urośnie bujna roślinność- nie wiem jak ja wytrzymam za tym monitorem!!!
Bardzo mi się podoba..
Życzę sukcesu
Te zdjęcia z początku Twojego wątku kojarzą mi się z niejedną moją wyprawą przed wschodem Słonca w różne miejsca. Ja osobiście uważam, że to najwspanialsza pora całego dnia, bo jest tak świeżo i przyjemnie. A Twoje zdjęcia to właśnie podkreślają. Nic dodać nic ująć- wielkie brawa
Pozdrawiam

A kiedy już tam urośnie bujna roślinność- nie wiem jak ja wytrzymam za tym monitorem!!!

Bardzo mi się podoba..
Życzę sukcesu
Te zdjęcia z początku Twojego wątku kojarzą mi się z niejedną moją wyprawą przed wschodem Słonca w różne miejsca. Ja osobiście uważam, że to najwspanialsza pora całego dnia, bo jest tak świeżo i przyjemnie. A Twoje zdjęcia to właśnie podkreślają. Nic dodać nic ująć- wielkie brawa

Pozdrawiam

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- anabanana
- 1000p
Maryśku, gdyby nie fakt, że w razie przeprowadzki wszystkie zielska będę mogła przenieść na Modraszkową, chyba bym nie zaryzykowała
Zresztą - co ja mówię! Ja tu nie posadzę żadnej roślinki, której "u siebie" nie mam! Już mi ta moja Pani zza ściany ciśnienie podniosła tym "Pacyficznym Cukierasem" - że jak to: ona ma, a ja nie?!
No widzisz, ciągle coś i ktoś mi podnosi poprzeczkę! A dodam, że Betka nie jest z "klanu zielonych", przynajmniej nie w pierwszym, drugim ani dwudziestym zetknięciu... Ale pomieszkałyśmy miesiąc i wylazło szydło z worka!
I całe szczęście
Anusiu, nie-Andziu, z zielonej Limanowej
Czy ja już u Ciebie przypadkiem nie byłam? Za dużo masła jem ostatnio i na pamięci mojej odbija się to...
Zaraz lecę obadać sprawę. Trzymaj kciuki, bo przedsięwzięcie karkołomne (no może nie dosłownie, mister eR zamontował barierki w bezpiecznej odległości od krawędzi
)

I całe szczęście

Anusiu, nie-Andziu, z zielonej Limanowej

- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, złocienie różowawe pełne zmieniające barwę w sezonie to moja miłość od kilku lat. W tym roku zagapiłam się, więc będę podziwiała u Ciebie, choć kolor jest trochę inny. Podoba mi się na dachu, pięknie jest 

Aniu, super pomysł z tym dachem
Trzymam kciuki za nowe przedsięwzięcie i czekam na fotki 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- anabanana
- 1000p
Hej, a skoro tak się spodobała ta panna margaretka, to może ktoś mi powie, czy ten rarytasek w gruncie zimuje?
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Nowe zadanie - nowe wyzwanie
A to mnie zaskoczyłaś z tym zielonym dachem
Będziesz działać na dwa fronty. Życzę dużo sił i energii (do noszenia wody
)
Złocień - cudo
Mam jedną odmianę pełną ale o zupełnie innym układzie płatków.

Złocień - cudo

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu wielu zdjęć nie widzę....ale te co widzę
....ależ pomysł z daszkiem....będzie cudnie
Jesteś niesamowicie pomysłowa, i widać, ze kochasz przyrodę całym serduchem 

Aniu, masz fantastyczne pomysły! I do tego potrafisz innych do nich przekonać. Daszek już się dobrze zapowiada.
A Modraszkowa nie będzie zazdrosna?
Choć w sumie jak jej szepniesz, że to poczekalnia to powinna być zachwycona jak i Forumowicze 
A Modraszkowa nie będzie zazdrosna?