Lato na Modraszkowej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Lato na Modraszkowej

Post »

Aniu Gloria dei za piękna jak dla mnie. Biszkoptowe goździki, chociaż może nie biszkoptowe, a te margerytki przecudnej urody. Tylko nie zasiedź się na tym tarasie kochana, bo masz Modraszkową, a póki co przycupnę koło Ciebie na tym wygodnym krzesełku i pozaglądam innym na dachy - może coś tak mają?
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, super pomysł z tym dachem i błyskawiczne działanie ;:138 . Wszystkie kwiaty cudne, a ten złocień przypomina ten NN ,którego ma moja niedobra sąsiadka, tylko kolor inny. Myślę ,Ze Twój ładniejszy. Szkoda ,Ze nie mieszkam blisko, bo bym sobie kupiła. :tan
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maśku - CIASTECZKOWE! To zupełnie inny odcień, jak to - nie wiesz? Ciasteczkom można lukier dobierać dowolny :;230 Glorii urządzimy dziś w takim razie oficjalny chrzest bojowy, anty-szerszeniowy ;:136 Będzie zaszczytem dla mnie, jeśli zechcesz spocząć. Jak wróci moja współ- do domu, to jej dostawimy trzecie krzesełko. Bez poduchy :lol:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

A ja poproszę o namiary na tego Pana z ryneczku bo margerytka cudnej jest urody. Ten dach pod nogami to całkiem duży letni pokój. A jak pięknie go dekorujecie.
dorotam
50p
50p
Od: 23 wrz 2010, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super pomysł. Zaznaczam wątek bo jestem bardzo ciekawa efektu.
Złocień piękny, takiego szukam, to jest złocień krzewiasty 'Pacific Candy'
Dorota
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Marysiu z motyczką właśnie: ten kolor ;:oj no mnie koleżanka moja z dachu zestrzeliła po prostu, ma farta do zakupów. W życiu takiej nie widziałam wcześniej, jakoś wielką fanką pełnych złocieni nie byłam. Ale chyba zacznę :wink:

Lusiu, ja muszę Betkę podpytać dokładnie. Pan urzęduje w każdym razie w dni targowe oraz niedziele ponoć (!) Jeszcze nie miałam okazji tego sprawdzić - jak na razie jedynym widzialnym znakiem jego działalności jest dla mnie ta właśnie margaretka :lol: Ale obadam sprawę - "na dniach"!

Dorotko - witaj :wit miło Cię gościć, dziś wydanie specjalne z daszku :lol: Ale na efekty przyjdzie poczekać troszkę, u nas sakiewki permanentnie puste, więc chyba będziemy na torach SKM na trofea polować pod osłoną nocy :;230 "Pacific Candy" jest najbardziej podobny ze wszystkiego, co wylazło z moich poszukiwań internetowych, tylko ten ciemny środek mi ciut nie pasi - ale to pewnie kwestia "stadium rozwoju" rośliny... Ustalamy że to on właśnie :uszy
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Pięknie!! Gęba mi się z zachwytu otworzyła i nie chce się zamknąć :;230 Teraz będziesz musiała się rozdwoić! Ale daszek super- już wyobrażam sobie, jak będzie wyglądać w przyszłości- cały porośnięty "zieleniną" :heja
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Wspaniały taras! Mnóstwo jasnych drewnianych elementów i śliczne podusie są świetnie dopasowane. ;:108
A kiedy już tam urośnie bujna roślinność- nie wiem jak ja wytrzymam za tym monitorem!!! :;230
Bardzo mi się podoba..
Życzę sukcesu

Te zdjęcia z początku Twojego wątku kojarzą mi się z niejedną moją wyprawą przed wschodem Słonca w różne miejsca. Ja osobiście uważam, że to najwspanialsza pora całego dnia, bo jest tak świeżo i przyjemnie. A Twoje zdjęcia to właśnie podkreślają. Nic dodać nic ująć- wielkie brawa ;:333

Pozdrawiam :wit
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Maryśku, gdyby nie fakt, że w razie przeprowadzki wszystkie zielska będę mogła przenieść na Modraszkową, chyba bym nie zaryzykowała :twisted: Zresztą - co ja mówię! Ja tu nie posadzę żadnej roślinki, której "u siebie" nie mam! Już mi ta moja Pani zza ściany ciśnienie podniosła tym "Pacyficznym Cukierasem" - że jak to: ona ma, a ja nie?! :;230 No widzisz, ciągle coś i ktoś mi podnosi poprzeczkę! A dodam, że Betka nie jest z "klanu zielonych", przynajmniej nie w pierwszym, drugim ani dwudziestym zetknięciu... Ale pomieszkałyśmy miesiąc i wylazło szydło z worka! :lol:

I całe szczęście ;:138

Anusiu, nie-Andziu, z zielonej Limanowej
:wit Czy ja już u Ciebie przypadkiem nie byłam? Za dużo masła jem ostatnio i na pamięci mojej odbija się to... ;:224 Zaraz lecę obadać sprawę. Trzymaj kciuki, bo przedsięwzięcie karkołomne (no może nie dosłownie, mister eR zamontował barierki w bezpiecznej odległości od krawędzi :lol: )
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Aniu, złocienie różowawe pełne zmieniające barwę w sezonie to moja miłość od kilku lat. W tym roku zagapiłam się, więc będę podziwiała u Ciebie, choć kolor jest trochę inny. Podoba mi się na dachu, pięknie jest :)
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Aniu, super pomysł z tym dachem ;:138 ;:138 ;:138 Trzymam kciuki za nowe przedsięwzięcie i czekam na fotki :wit
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Hej, a skoro tak się spodobała ta panna margaretka, to może ktoś mi powie, czy ten rarytasek w gruncie zimuje?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Nowe zadanie - nowe wyzwanie :) A to mnie zaskoczyłaś z tym zielonym dachem :shock: Będziesz działać na dwa fronty. Życzę dużo sił i energii (do noszenia wody :lol: ) :!:
Złocień - cudo :!: Mam jedną odmianę pełną ale o zupełnie innym układzie płatków.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu wielu zdjęć nie widzę....ale te co widzę ;:oj ....ależ pomysł z daszkiem....będzie cudnie ;:138 Jesteś niesamowicie pomysłowa, i widać, ze kochasz przyrodę całym serduchem ;:196
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Aniu, masz fantastyczne pomysły! I do tego potrafisz innych do nich przekonać. Daszek już się dobrze zapowiada.
A Modraszkowa nie będzie zazdrosna? :wink: Choć w sumie jak jej szepniesz, że to poczekalnia to powinna być zachwycona jak i Forumowicze :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”