Dalie wymagania,problemy - cz.2
Re: Dalie - cz.2
U mnie na razie jeszcze nic nie kwitnie, ale ja późno wsadziłam do ziemi.
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłoby cudownie odzyskać choć maleńki kawałeczek - sporo osób ode mnie ją dostało.takasobie pisze:Krysiu! Czy Ty czasami nie podzieliłaś się ze mną ta odmianą? Mnie się wydaje, że moja przetrwała (poczekam aż zakwitnie) i wtedy będe mogła się odwdzięczyć
Przez kilka sezonów rosła w długim rzędzie oddzielając trawnik od pasa z krzewami porzeczek i przy zmianie koncepcji kłącza poszły w świat do daliowych fanów.
Od kilku dni u mnie plaga ślimaków i upatrzyły sobie między innymi 3 sztuki dalii
.... zgroza i muszę ten pomysł.
Witam
Jestem nowa na forum i postanowiłam przywitać się z miłośnikami kwiatów
Z dużą przyjemnością przejrzałam, podczytałam i obejrzałam Wasze dalie ? rewelacja a nie kwiaty.
Mając przed oczami obrazki z forum, kupiłam na allegro z wyprzedaży dalie za bezcen. Sprzedawca był tak miły, że wątpliwej jakości bulwki pakował podwójnie ? pewnie w myśl zasady jak nie jedna, to druga ... Wszystkie już w ziemi i zobaczymy, co z tego wyrośnie. Mam tylko ogromną wątpliwość czy jeszcze w tym roku zakwitną, jeśli uda im się wyrosnąć?
pozdrawiam wszystkich gorąco
Jestem nowa na forum i postanowiłam przywitać się z miłośnikami kwiatów
Z dużą przyjemnością przejrzałam, podczytałam i obejrzałam Wasze dalie ? rewelacja a nie kwiaty.
Mając przed oczami obrazki z forum, kupiłam na allegro z wyprzedaży dalie za bezcen. Sprzedawca był tak miły, że wątpliwej jakości bulwki pakował podwójnie ? pewnie w myśl zasady jak nie jedna, to druga ... Wszystkie już w ziemi i zobaczymy, co z tego wyrośnie. Mam tylko ogromną wątpliwość czy jeszcze w tym roku zakwitną, jeśli uda im się wyrosnąć?
pozdrawiam wszystkich gorąco
pozdrawiam - Mirka
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Akrim
Jeśli masz miejsce, w następnym roku, kup sobie nasionka. Wschodzą lepiej niż bardzo dobrze i są całkiem bezproblemowe w pikowaniu.
Jeśli masz miejsce, w następnym roku, kup sobie nasionka. Wschodzą lepiej niż bardzo dobrze i są całkiem bezproblemowe w pikowaniu.
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
potwierdzam ;) moje siane w tym roku są na etapie pąków, za chwilę powinny kwitnąć
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Dziękuję za przyjęcie
Natomiast z tym sianiem w moim wydaniu to może być niezła przygoda, siejesz co Ci się marzy ? a wyrasta co chce wyrosnąć . Ja z sianiem nie mam dobrych doświadczeń ? no chyba, że cynie ? więc zostanę raczej przy tradycyjnych bulwach. Postaram się obrazować poczynania moich nabytków. Niestety nie oznaczyłam odmian bo serce przejęte rolą ogrodnika wzięło górę nad rozumem
Natomiast z tym sianiem w moim wydaniu to może być niezła przygoda, siejesz co Ci się marzy ? a wyrasta co chce wyrosnąć . Ja z sianiem nie mam dobrych doświadczeń ? no chyba, że cynie ? więc zostanę raczej przy tradycyjnych bulwach. Postaram się obrazować poczynania moich nabytków. Niestety nie oznaczyłam odmian bo serce przejęte rolą ogrodnika wzięło górę nad rozumem
pozdrawiam - Mirka
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Pozdrawiam Ewa
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Dziurki robią ślimaki. Lubią młode części dalii. Trzeba się pozbyć ślimaków
Część też mi podżarły ślimary. To takie niezaplanowane uszczykiwanie
I mam pandemię mszyc. Dziś nie wytrzymałam i zrobiłam punktowy oprysk.
Pierwsze zaczynają kwitnąć:
'Lolo Love'
'Fascynation' (chyba)
Część też mi podżarły ślimary. To takie niezaplanowane uszczykiwanie
I mam pandemię mszyc. Dziś nie wytrzymałam i zrobiłam punktowy oprysk.
Pierwsze zaczynają kwitnąć:
'Lolo Love'
'Fascynation' (chyba)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
A to ja dokładnie odwrotnie ? z otrzymywaniem dalii z siewu nie mam najmniejszych problemów, za to cynie za cholerę mi nie wyszły?akrim26 pisze:Ja z sianiem nie mam dobrych doświadczeń ? no chyba, że cynie ? więc zostanę raczej przy tradycyjnych bulwach
Pozdrawiam!
LOKI
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
takasobie cudna ta odmiana 'Lolo Love' z ciemnymi liśćmi.
Jakoś do tej pory nie interesowała mnie ale to mistrzowskie zdjęcie chyba skusi .
Jakoś do tej pory nie interesowała mnie ale to mistrzowskie zdjęcie chyba skusi .