Mój kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek raju

Post »

Ja też czekam z niecierpliwością. ;:65
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mar Marysiu, piękne masz te róże :heja. Jaśmin pachnie, dzwoneczki dzwonią... jej jak pięknie.
No i wyobraź sobie, że u Ciebie dowiedziałam się, że liliowiedz rdzawy, to liliowiec rdzawy :;230. U mnie też kwitnie, tylko że do tej pory był nn.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję bardzo za Waszą pamięć to tak jak powinno być w rodzinie jak kogoś zabraknie to pytamy co się stało,ale tak nie jest,przyjaciołom bardziej zależy.Odpowiem hurtem jaśmin to jakaś swołocz bo nie dość że nie ma odrostów to nie chce się ukorzeniać już drugi rok przykopane gałązki i nic,to magnolia się ukorzeniła po roku a ten się zawziął.Jak tylko wypuści jakieś młode odrosty będę ukorzeniać bo chętnych kolejka.Lilie w oczku na wiosnę muszę przeciąć bo już jedne na drugich rosną i ta ciemna zagłuszyła białą,żółtą i bladoróżową.Teraz zapraszam na spóźniony spacerek
Obrazek Obrazek funkie miniaturki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek tawułki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Finders Keepers Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek eukomis
dzisiejszy spacer zakończę a jutro zapraszam na poranną kawę i do ogródka ziołami pachnącego ;:65
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, chyba Cię odwiedzę z łopatką i wykopię wszystkie roślinki po kolei, bo tak mi się podobają. ;:108
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu, piękny ogród, a przede wszystkim urocze zwierzaki, mam wrażenie, że znamy się od dawna. :wit
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Marysiu,9,10, 11,zdjęcia z tymi liliami są cudowne... ;:138 chyba też wybiorę sie z łopatka do Ciebie. ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu-Delospermo zapraszam łopatek u mnie pod dostatkiem po co się kłopocić ze swoja :tan
Igo 23 w kujawsko-pomorskim ostatnimi czasy nie byłam ale może kiedyś nasze podświadomości się spotkały i teraz to zaczyna funkcjonować to takie przesunięcie w czasie ;:3 cieszę się z wizyty ja nie nadążam z odwiedzinami jestem mało zorganizowana a chwasty rosną na potęgę ;:oj
Elu Szłopatki nie musisz mieć ale adres by się przydał bo mam dla Ciebie irysa białego,Twoje chciejstwo w kajecie zapisane :heja
Teraz spacer w ziołowym nastroju
Obrazek dziewanna na syropek tylko z terenów ekologicznych by się przydała
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek to tylko część mięt Obrazek dziurawiec Obrazek bylica piołun Obrazek estragon Obrazek meliska na spokojność Obrazek jakaś szałwia do ozdoby,kochają ją ślimaki
Obrazek oregano Obrazek na koniec spacerku ruta ;:65
Jest tego więcej ale nię mogę za dużo zdjęć robić bo pomyślicie 'chwalipięta' ;:145 i co wtedy dostałam też od Lidzi bylicę Boże drzewko już się aklimatyzuje w doniczce ale większy krzak jak maja zwykła a ja jej taką marnotę wysłała że mi publicznie wstyd.Odpowiem na Pw kiedy były ze mną odcinki w 'Rok w ogrodzie' ale będziecie mieć ubaw ani na kabarecie tak się nie uśmiejecie. :;230 :;230 :;230
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to u Ciebie nikt nie będzie chorował. Właśnie szukałam kogoś,żeby mi powiedział, jak nazywa się ta mięta na drugim zdjęciu mięt, taka pogufrowana i ta pstra. M twierdzi, że jak kupoawł tę pstrą, to pani mu powiedziała, że to meksykańska. Ale nie mogę w necie takiej znaleźć. Ty pewnie będziesz wiedziała.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś to jest mięta imbirowa dlatego pani sprzedała M bo imbir jest ja afrodyzjak i ta mięta też tak działa :heja uważaj jak M Ci robi herbatki wieczorem :;230
Jak się nazywa ta pomiętoszona to nie wiem ale podejrzewam że Crispa ale ta potraktuj z przymrużeniem oka ;:185
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu ale szał ziołowy a już rutą mnie dobiłaś , bo ona nie chce mi wyrosnąć, siałam i nic.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś bo to ruta na wianek dla panien a Tobie to nie grozi ja mam pannę w domu ma 18 miesięcy i ruta wyrosła :;230 :;230 :;230
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu piękne masz zioła, tyle odmian mięty ;:138 , ja mam tylko dwie meksykańską i pieprzową. Córka kupiła jakąś miętę pomarszczoną variegata, muszę sobie odkopać, to będę miała trzy.
Powiedz mi tu zaraz jak zdobyłaś rutę, ja nie mogę jej nigdzie kupić ;:185 .
I dziurawiec lekarski masz, mój po zimie już się nie pokazał ;:222 .
Marysiu i jeszcze jedno mam pytanie. Jak wysokie są Twoje miniaturowe funkie :?:
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu chyba zawiodła PP jeśli nic nie dostałaś.Ruta u mnie rośnie odkąd mam ogród to jest przynajmniej 20 lat,ta jest mizerota ale były krzaki że sama nie obstałam ,jeśli zawiąże nasiona to zbiorę bo zazwyczaj nie dopuszczam do tego ponieważ bardzo się rozsiewa.Mięt mam dużo nawet taką co moja babcia sadziła dla herbapolu,taka prawdziwa pachnąca i trochę nowości pomarańczowa,indiańską,imbirową bo czekoladowa zmarzła no i te które są na pierwszych trzech zdjęciach.Dziurawiec rośnie w całym ogrodzie bo się sam rozsiewa.Ziół u mnie pod dostatkiem bo syn robi naleweczki i wina wermuty to potrzebuje a i dla zdrowotności i ugasić pragnienie wodą z miętą też dobrze. :heja
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”