Lilie - uprawa - cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lilie - uprawa - cz.3

Post »

Dbaj o nie, bo bardzo mi się podoba i będziesz mógł mi ją sprzedać lub wymienić! :;230 Oczywiście za jakiś czas. :wit
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Kontakt:

Post »

ok :wink: zajrzyj do mojego wątku to zobaczysz więcej zdjęć tej lilii . Link masz w podpisie 8-)
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
dorotam
50p
50p
Od: 23 wrz 2010, o 13:38

Post »

Przemo, ale cudo ;:138 jest przepiękna !
Dorota
Awatar użytkownika
Galadriela
500p
500p
Od: 22 wrz 2009, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

moniczek pisze:Lilia 'Pink Pixels'.
Obrazek
Ona jest piękna ;:oj . I sprawia, że coraz mocniej podobają mi się lilie z serii "Pixels"...
W ogóle lilie są piękne :roll:

A co do mojej różowo-łososiowej lilii "kwitnącej do góry nogami", próbuje ją jakoś usystematyzować... Jeśli jest azjatycka, to czy grupa lilii azjatyckich kwitnących "do dołu" się jakoś nazywa?
Awatar użytkownika
Ewa58
100p
100p
Od: 3 kwie 2012, o 22:12

Post »

Oglądam Wasze lilie i wychodzą mi oczy z orbit. Cuda, cudeńka. ;:215
Pozdrawiam Ewa i Władek
Nasze fotki
Kwiaty 2012
Awatar użytkownika
katrin95
50p
50p
Od: 7 cze 2012, o 18:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne lilie , ja mam jedną w ogródku ale postanowiłam że na jesień będzie ich więcej ;:108
pozdrawiam kasia

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 7#p3084877" onclick="window.open(this.href);return false;
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

przemo1413 pisze:i u mnie pierwsza z przybyszowych ;:224
Obrazek
We wrześniu przesadź ja do koszyka,a parę cebulek przybyszowych przechowaj w innym miejscu.
Bo tak jakoś ten świat działa,że jak trafi się coś ciekawego,to właśnie to pierwsze zaginie.
Miałem 12 płatkową,zaginęła,miałem dwa kolory na jednej łodydze,też ją trafiło. Obrazek
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirzanie, jak zwykle Twoja znajomość tematu poraża czytających. Powinieneś dawać wykłady, jak rozpoznawać lilie. Nie jest to prosty temat. Może dlatego sprzedawcy, hodowcy idą na skróty, bo nie ma wcale opracowań odnośnie lilii. Zobacz ile jest książek o różach, iglakach, a o liliach nikt nie pisze. Znalazłam jeden katalog w języku polskim, ale był tak ubogi w wiadomości, że nie kupiłam. Były w nim tylko fotki najpopularnejszych lilii. To sobie mogę znaleść w internecie. Nigdzie nie ma specjalistycznej wiedzy. Jeżeli znasz jakieś opracowanie na ten temat, to napisz proszę jego tytuł. ;:180
Przemo, to azjatycka Coctail Twins. Pięknie Ci się wybarwiła, rewelacja. ;:215 Nie zawsze jest taka regularna.
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Lilia Lankon.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Lilia Lankon,piekny mieszaniec międzygatunkowy. Jest krzyżówką Lilium longiflorum, oraz
Lilium lankongense. Kształt pąków,taki rozciągnięty trapez,pochodzi od longiflorum,a ten pomazany
kolor,od lilii lankongense,która jest lilią azjatycką.
Na temat lilii Kazimierz Mynett wydał trzy małe broszurki,jedna jest o gatunkach lilii,występujących
w przyrodzie.Jest jeszcze książka czeska, Lilie i rosyjska Kirejewej,Lilie,ale bardzo stare wydanie.
Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Kontakt:

Post »

Rozanka pisze:Mirzanie, jak zwykle Twoja znajomość tematu poraża czytających. Powinieneś dawać wykłady, jak rozpoznawać lilie. Nie jest to prosty temat. Może dlatego sprzedawcy, hodowcy idą na skróty, bo nie ma wcale opracowań odnośnie lilii. Zobacz ile jest książek o różach, iglakach, a o liliach nikt nie pisze. Znalazłam jeden katalog w języku polskim, ale był tak ubogi w wiadomości, że nie kupiłam. Były w nim tylko fotki najpopularnejszych lilii. To sobie mogę znaleść w internecie. Nigdzie nie ma specjalistycznej wiedzy. Jeżeli znasz jakieś opracowanie na ten temat, to napisz proszę jego tytuł. ;:180
Przemo, to azjatycka Coctail Twins. Pięknie Ci się wybarwiła, rewelacja. ;:215 Nie zawsze jest taka regularna.
A no i już wszystko jasne miałem jedną cebulę Coctail Twins w tamtym roku ale jej kwiat był całkiem innego koloru i dlatego się zastanawiałem co to za lilia :;230
Rozanka wielkie dzięki za podpowiedz ;:180
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Same cudowności... Lilia Lankon przepiękna ;:167 A ja swoje dopiero za jakieś 2 tyg. zobaczę, żółta już przekwita i ponoć jakaś bordowa się rozwinęła... Oby na mnie jeszcze poczekała zanim przekwitnie... :roll:
Awatar użytkownika
Yoostysia
200p
200p
Od: 12 lut 2011, o 16:24

Post »

Daleko moim liliom do waszych, oj daleko... U mnie za to w końcu Night Flyer w pełnej krasie :tan

Obrazek

Obrazek
regulamin
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Yoostysia, Twoja lilia również jest przepiękna ;:108 :)
Awatar użytkownika
Yoostysia
200p
200p
Od: 12 lut 2011, o 16:24

Post »

Dziękuję bardzo Kasiu ;:196

Nie wiem dlaczego, ale moja pomarańczowa zaczęła się wybarwiać delikatnie na czerwono-różowo ;:218 Teraz to już zupełnie nie mam pojęcia, co to za cudo :;230

Obrazek

Obrazek
regulamin
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”