Różyczka w gaju...

Zablokowany
Awatar użytkownika
kureczka81
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różyczka w gaju...

Post »

:wit
wpadłam do Twojego wątku z rewizytą. Tymi żółtymi liścmi na razie się nie przejmuj, na dwóch piennych też co jakiś czas obrywałam żółte listki ale podlałam ze dwa razy humusem i widzę, że juz jest spokój. Widzę, że szykuje sie piękna ścieżka no i pergola :D . Twoje piekności będa miały ładną oprawę :D
" Chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż sobie ogród ! "
pozdrawiam maniaków natury Agnieszka
róże kureczki81
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ścieżka mi się podoba, nada charakteru ogrodowi ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, świetny pomysł na ścieżkę ;:63 Chopin cudowny - mój dopiero rośnie pierwszy sezon ale krzaczek juz piękny i kilka kwiatow ma ;:173 To róża wyjątkowej urody, będę kupować następne ;:333 Podoba mi się też Poulsenka z serii pałacowej - Fredensborg Castle, kwiat troszkę koralowo-malinowy..? Pokazesz cały krzaczek? Ciekawi mnie pokrój krzewy i max wysokość - chciałabym zrobić z niej małe kępy na froncie rabaty, będzie się nadawać? Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3

Dzielny z Ciebie budowlaniec. Tez lubię takie prace, bardziej niż wyrywanie chwastów ;:224

Ten Chopin nie daje mi spokoju, dlaczego u mnie wymarzł? Okryty jak wszystkie inne w sąsiedztwie. Muszę się przełamać i go kupić. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

No, forum otwarte, trzeba szybko pisać :D

Dziękuję za akceptację ścieżki :) na razie dalej się nie posunęła...ale będę relacjonować fotograficznie ;:108

Witaj, Agnieszko :wit No tak właśnie próbuję robić, że się nie przejmuję tymi listkami, ale czasem jednak dopada mnie zmartwienie... :wink:

Majka, Aga - dzięki, polecę dzisiaj w grządki z lupą...wprawdzie nie wydaje mi się, żeby to były przędziorki, ale...

Kasiu, kolor Fredensborga opisałabym jako różowo-łososiowo-koralowy, dość oryginalny - żadna inna moja róża nie ma podobnego koloru - wysokość aktualnie około 50 cm, ale to młoda róża, więc pewnie może być nieco wyższa, choć chyba niewiele Wstawiam kilka zdjęć - kolor na ostatnim z nich jest najbardziej zbliżony do naturalnego. Pokrój ma dość zwarty; wydaje mi się, że bardzo odpowiednia na przód rabaty, u mnie też tak rośnie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Helenko, a to specjalnie dla Ciebię jako zachęta do kupienia Chopina :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Pięknie rozrosły Ci się róże.Chopin rewelacja a i Fredensborg dorodna.Pokaż jakie masz jeszcze róże
Miłego dnia :wit
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Ścieżka zapowiada się interesująco ;:108 , a ta róża Fredensborg rzeczywiście ma niesamowity kolor i bardzo mi się podoba :?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewa :wit :wit Gratuluję sreberka ;:77
Róże masz super i ścieżka też ;:63
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu, Aniu i Tereniu ;:196 ;:196 ;:196

Parę róż

Obrazek
Bonica

Obrazek Obrazek
Mozart

Obrazek
Pastella

Obrazek
Red Leonardo da Vinci

Obrazek Obrazek
White Meidiland

I kilka obrazków ogólnych i szczególowych :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Zaraz, zaraz, po kolei, bo zapomnę :roll:

Po pierwsze, dzięki za Chopina, piękny jest jak sam Frycek (było takie opowiadanie o Frycku). :wink:

Po drugie: Fredensborg cudowna, zmysłowa i ... zabrakło mi słów. Chyba zacznę robić listę, podejrzanie dużo tych róż mi się podoba :roll:

Po trzecie: w serii "obrazki ogólne i szczegółowe" - drugie zdjęcie (prawe) w pierwszym rzędzie (taka liliowa kitka) - co to jest? Mam ogromny krzaczor w ogrodzie i nie wiem co to jest, a chcę wiedzieć. ;:108
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helios pisze:Po trzecie: w serii "obrazki ogólne i szczegółowe" - drugie zdjęcie (prawe) w pierwszym rzędzie (taka liliowa kitka) - co to jest? Mam ogromny krzaczor w ogrodzie i nie wiem co to jest, a chcę wiedzieć. ;:108
Tawuła Billarda :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewcia, zaznaczam Twój watek, bo chociaż byłam tu już nie raz, to jeszcze się nie wpisywałam. Mam zaległości, poczytam później, a teraz widzę tylko, że u Ciebie też Fredensborg Castle na tapecie - właśnie parę dni temu Gosia-Deirde mi ja rozpoznała na moim wątku.
No i to "świętokrzyskie" w stopce... ja i mój M. jesteśmy ze świętokrzyskiego (do matury) i tam mieszka moja mama... :)

No i po przeczytaniu wpisuję się jeszcze raz. Sówki! Jakie śliczne sówki masz w ogrodzie :) Czy nadal są, mimo wykwaterowania z dachu studni? Marzę, żeby pojawiły się w moim ogrodzie.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu - jak to miło, że jesteś ze świętokrzyskiego :D
To wprawdzie moja "adoptowana" ojczyzna, no ale mieszkam tu już od około 30 lat :D A urodziłam się...na Pomorzu :;230
Co do sówek - niestety obawiam się, że ich już nie ma i to nie likwidacja dachu studni je wypłoszyła, bo tam tylko siadywały, co raczej wymiana dachu w ubiegłym roku :( Gniazda robiły sobie właśnie pod dachem - to były sowy pójdźki, które co rok na okres lęgu robią nowe gniazdo i u nas po zdjęciu dachu okazało się, że było takich pustych gniazd mnóstwo. Młode w ubiegłym roku zdążyły się jeszcze wykluć, dorosnąć i nauczyć latać, jednak sowy tego roku pod dach już nie wróciły, chociaż mam nadzieję, że są gdzieś w pobliżu, bo w sadzie widzieliśmy wypluwki...

Co do nowości...muszę zeznać, że znowu popełniłam grzech ciężki ;:108 ...kupiłam różę :lol:
Po prostu uznałam, że nie wypada nie mieć Rosarium Uetersen - miałam rację, prawda? Po prostu sama wpadła mi w ręce w bardzo przyzwoitej cenie i w dodatku bardzo ładny egzemplarz :D
Obrazek

To po pierwsze. A po drugie - zaczęłam robić kolejną rabatę, a właściwie - powiększać istniejącą (może jutro wkleję zdjęcia "przedtem" i potem", bo dziś wyładował mi się aparat).
A - jak wiadomo- większa rabata = więcej roślin = więcej róż :)
Zamówiłam więc w R. kilka - Big Purple, dwie Heidi Klum i dwie Home&Garden.

No i jeszcze z ostatnich zakupów - już nie różanych, ale za to niezwykle okazyjnych - dwie forsycje Maluch i pęcherznica Luteus. Wszystkie rośliny spore, rozrośnięte, chociaż lekko podmęczone...i stąd chyba cena - jak leci po 6,99 sztuka :D

A teraz - może ktoś rozpozna różyczkę, kupioną w ubiegłym roku jako miniaturowa (w Lidlu)?

Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”